MANHATTAN

Un relat de: kefas

En Robert ha vingut a casa meva, visiblement alterat, i després de fer desaparèixer d'una glopada el gimlet que tenia sobre la taula, ha recitat aquell poema del BHAGAVAD GITA que parla de la llum de mil sols entonant la cançó de la mort.

Quan ha trucat a la porta, tan fort que ha trencat el picaporta, nosaltres estàvem fent l'amor. He pensat que venia a liquidar-nos, que ho havia descobert tot. Però, no, venia a parlar del trinity, la prova de fissió nuclear que han fet i ha anat de primera. Per això aquests dies era fora.

A mi, que m'acabava de fusionar amb la seva dona, la Katherine, ara asseguda al sofà sota un munt de coixins, intentant que en Robert no descobreixi que no ha tingut temps de posar-se les calces i que no se les podrà posar mentre en Robert hi estigui assegut a sobre, a mi, dic, que soc el seu amic i un entusiasta també de la física, ara només m’interessa la fusió, l'única que m'importa, la fusió amb la Katherine.

Mentrestant, ell em parla de la tristesa del seu orgull. Orgull per haver aconseguit, per primera vegada en la història de la humanitat, la generació d'una brutal quantitat d'energia. Tristesa perquè sap que la naturalesa perversa dels hominoides l'utilitzarà per fins perversos. El sento sense comprendre massa bé les seves paraules ni la seva alegria ni la seva angoixa. El meu cap encara sura entre els braços de la Katherine abduït per la ingent quantitat d'energia generada per la nostra fusió.

És el que té l'energia, que no es crea ni es destrueix, només es transforma i en cadascú segons la seva manera d'estar al món. O hauria de dir univers?

Comentaris

  • Fusió Físico-filosòfica[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 24-11-2023 | Valoració: 10

    Bones reflexions en aquest relat. Les físiques d’un físic i d’un exercici físic mol tsa, i la filosofia de tot plegat. Pensaments i sentit de l’humor molt ben barrejats. Una forta abraçada.
    Aleix

  • Hola, bona vesprada Kefas: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-09-2023


    Espere que tot et vaja bé. Et comente que el dia 27 d'agost, et vaig llegir aquest poema i el vas comentar. Encara no m'has dit res al respecte. Ni m'has donat les gràcies.
    Que tot et vaja bé.
    Punt i a part, ja no et llegiré res més.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Escudella barrejada[Ofensiu]
    Joan Colom | 20-09-2023

    Tret de la no adequació del relat al tema proposat pel RepteClàssic DCCLVI ("No ens en sabíem avenir") on el vas presentar, fet que ja vaig deixar palès on tocava, n'hi ha per llogar-hi cadires: és com una substanciosa escudella on es barreja història, erotisme, física nuclear, humor i filosofia.

  • Atlantis | 31-08-2023

    Com que no he vist la pel·lícula Oppenheimer"i no entenc un borrall de física, potser no he captat del tot el teu text, que barreges amb un tema de relacions íntimes, potser perquè veus les relacions com un intercanvi d’energia?

    També he buscat de què anava BHAGAVAD GITA, tema que per altre banda vaig llegir fa poc un article, i apareix La religió hinduista i la recerca de l’Absolut.

    Així que en un relat simpàtic hi has introduït diversos temes. La energia...motor de l’amor i del món?

  • La naturalesa ès menys perversa amb la cultura[Ofensiu]
    aleshores | 28-08-2023

    Tens força traça recreant aquesta situació, de banyes. Però l’actitud d’estruç del protagonista obsessionat només en un tema i descuidant altres coses, p.e,, de com s’utilitza la energia (i si n’hi ha prou) no l’entenc, filosòficament parlant: la naturalesa perversa de l’individu, ara i sempre, sense redempció possible. Ho trobo pessimista.
    La naturalesa ès cada cop menys perversa amb la cultura, entenent per cultura les pròpies relacions socials i humanes. Que són amotllables (de motllo).
    Les banyes per exemple, no sempre són o han estat un conflicte. El conflicte el tenim en la nostra organització social actual.

  • La fusió de l'energia. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 27-08-2023

    El món pot canviar al pas del temps? Perquè en ser biogràfica, m'ha fet pensar. Pot ser sí, però tot al seu temps.
    M'ha fet un bon somriure com el redactes tot el seu contingut. Ets un crac.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Que bé![Ofensiu]
    Prou bé | 27-08-2023

    Un relat que posa un somriure a un fet que va canviar el futur d'aquest el nostre món. Amb por i destrucció. És clar que l'avenç científic va ser impressionant. Llàstima que l'home (concepte) no l'utilitzi a favor de la vida.
    Amb total cordialitat.

  • SOMRIURE[Ofensiu]

    Kefas,

    Tens la virtut de fer-me --o fer-nos-- somriure, i això no té preu!

    Gràcies!

    Salutacions,

    Fidel Gangonells


    PD
    Com ja he fet altres vegades, és obligat agrair els teus comentaris als meus poemes.

  • La ceguera del qui hi veu massa[Ofensiu]
    Montseblanc | 26-08-2023

    Està bé que el Robert també rebi perquè, pel que sembla, era ell qui practicava la fissió i la fusió a diversos camps de la seva vida. Si jo fos el protagonista del relat, estaria tranquil, sembla que el Robert només es veu a ell mateix, ni tan sols les calces que té sota el cul. Ben fet!

  • Energia [Ofensiu]
    llpages | 26-08-2023

    Tot això de l'energia està molt bé, però jo em pregunto: com es podria canalitzar una mil millonèssima part de l'energia nuclear que surt a la pel·lícula "Oppenheimer" per destruir la persona que seu a la meva dreta durant la projecció i que no para de consultar el mòbil, fer llumetes amb el seu iWatch, fer rotets després de beure Coca-Cola i mastegar crispetes com un ase menjant alfalç?