Curtcircuit

Un relat de: kefas

Em dic Miquel i soc curt. De malnom i de fets. Ja sé que això de ser curt ara es diu amb altres paraules, però jo soc un curt dels d'abans. Mon pare era de cal Curt i també curtejava. Minso de talla, de magí i de mires em vaig enamorar de la noia de cal Llarg, pensant que amb ella faria mitjana. Va ser que no. Era massa llarga per a la mida que jo gastava. El dia que em va donar carabassa vaig anar a desinfectar-la a cal Fondó. La carabassa. Anava a demanar una barreja quan aquests meus ulls curts varen passar per sobre el diari. Una notícia cridanera a primera plana parlava de la implantació d'intel·ligència. Guaita, vaig pensar, just el que em convé. Vaig anar al CAP i m'ho vaig fer explicar pel doctor Capellà. Em va dir que sabia el què i en vaig sortir amb un telèfon. Tot va anar rodat. Els doctors que m'inspeccionaren estaven molt contents, vaig sentir-los dir que, amb mi, l'èxit estava assegurat. El cas és que em varen fer un forat al clatell i m'hi endinsaren una càpsula de color taronja. Abans, me la varen ensenyar. Era grossa i els vaig dir que potser no m'hi cabria al cap. Em varen tranquil·litzar explicant-me que amb aquella companyia el meu cervell no es trobaria tant sol i que era grossa perquè hi encabia el pensament de tota la humanitat, des d'Adam i Eva.

El cert és que m'ha anat molt bé. Soc l'únic encapsulat que persisteix amb tots els sentits i el cervellet enganxats a la càpsula, que, tot i ser artificial, em fa pensar amb molta naturalitat.

Ara, però, tinc un problema. Els instal·ladors em varen confiar una jaculatòria per commutar les dues intel·ligències, la natural i l'artificial. L'he dita per veure com anava i ha funcionat. Quina patxoca veure, des de la meva curtedat, on he arribat! La pega és que, en perdre la memòria amb la commutació, no recordo la jaculatòria per poder tornar a l'estat intel·ligent. I no sé què fer. Ara què els dic jo a tota aquesta gent que espera el discurs del nou Premi Nobel d'Economia?

Comentaris

  • Comentari bis al teu relat "Ànima i coses" del Fòrum[Ofensiu]
    Joan Colom | 13-04-2024

    Kefas, em titlles de superficial i crec que no ets just, si més no en aquest cas. He observat que alguns convocants/àrbitres del RepteClàssic comencen els comentaris als textos participants amb una mena de sinopsi, com si se sentissin obligats a demostrar que l'han llegit i l'han entès. Jo no recordo si ho hauré fet alguna vegada però en el cas present és obvi que no, entre altres coses perquè els quatre relats a concurs eren prou dispars quant a temàtica i estil. El teu, com altres relats/endevinalla, és dels de llegir almenys tres vegades i ho he fet, i si no n'he tret més suc no sé si serà per limitacions del lector o de l'autor. Tret del final, que de seguida hi aniré, no sembla pas tan críptic: el lletraferit protagonista espera amb deler intel·lectual una cita amb una lletraferida, de verb encara més contundent que el seu físic, però per part d'ell finalment s'imposa allò que els frares anomenaven "concupiscència carnal" i se'n surt amb la cua entre cames. Quant al final, sembla que vols jugar amb la polisèmia del mot "llengua" però tampoc no acabes munyint totes les possibilitats de l'equívoc, derivant-ho cap al bilingüisme català/castellà, per exemple.

    Una cosa: sóc tan ignorant que ignoro qui és Anna Carlson, però sembla que tu fas una lectura esbiaixada de la cita; que no et llegeixi cap feminista militant, perquè em sembla que el que fas tu és repetir allò que, quan una dona diu que NO, està dient SÍ.

    Una última cosa: ¿per què no has canviat "ànima i cosa" per "ánima i cos", que, a més de ser el títol d'un estàndard dels anys trenta que han versionat tots els improvisadors jazzístics dignes de tal apel·latiu, és més explícit?

    (Com que no sé si seguiràs visitant aquest post del Fòrum, també he plantat la present resposta entre els comentaris al teu relat "Curtcircuit".)

  • Implants[Ofensiu]
    Ginebreda | 29-03-2024

    Estimat Kefas,
    Ja vam coincidir en el relat d'Afrodites, i ara coincidim en el tema implants. Estic convençuda de què això serà factible ben aviat, si és que ja no s'aplica, però potser al revés. A alguns governants, sembla que els han extret la intel·ligència i en el lloc buit els han posat malignitat . M'ha agradat molt el relat en la línia del teu enginy i imaginació. Gràcies pel comentari (comentari, no, regal magnífic) al meu poema trist. A veure si tenim sort en el concurs ARC. Ho dic com un tòpic, en realitat, la sort és tenir la capacitat de participar-hi. Jo gaudeixo molt escrivint.

  • Molt bo![Ofensiu]
    llpages | 17-03-2024 | Valoració: 10

    Un relat que fa riure primer, i pensar després. I que fa riure, m'ho he passat pipa! Segell de la casa t'ho miris per on t'ho miris, originalitat i humor molt difícils d'aconseguir. Enhorabona, kefas!
    PD: que tiri de la intel·ligència que pugui, els discursos són per adormir el personal.

  • Sembla que [Ofensiu]
    marialluïsa | 15-03-2024


    malgrat l'artefacte instal.lat, en Curt no li ha tret el profit previst.
    Amb la mala memòria que ja gasto potser em passaria el mateix que al teu protagonista. Li hauria anat bé una llibreta per anotar la contrasenya de l'aplicació nova. Bon relat que m'ha fet somriure i tot.

  • Marca de la casa![Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 13-03-2024

    Divertidíssim, he rigut molt mentre el llegia.
    Una història que porta molt el segell "Kefas"
    Irònica, divertida.
    Enhorabona i sort!
    Fins aviat,
    Neus

  • Paper[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-03-2024

    Doncs quan era tan intel·ligent, hagués pogut pensar a escriure la jaculatòria en un paper.
    Ja diràs on els posen aquests implants, a alguns ens convindrien molt.

  • Entre natural i artificial. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-03-2024 | Valoració: 10

    El curtcircuit és espectacular i immens. Ho redactes d'una manera que entre d'allò més natural i artificial.
    Et pot demanar més amb aquest relat que m'ha impactat?
    Enhorabona per tenir 4210 lectures en dos dies. Es pot demanar més?

    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Curtcircuit[Ofensiu]
    Viking | 12-03-2024

    Fantàstic, la pèrdua de memòria de vegades funciona. El commutador ha donat resultat vist, la quantitat de lectures del relat. Exit total!!

    Enhorabona!

  • No tot...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-03-2024

    són flors i violes, això de perdre la memòria és un bon hàndicap. Però ja se sap, no es pot tenir tot en aquesta vida, ara bé, al pas que anem i amb la teva imaginació, ves a saber fins on arribarem. Hahaha.

    Molt bo Kefas.

    Sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats