La compatibilitat dels motxos. O la maleïda essència humana.

Un relat de: Gerard Ribas

Sé que els programes de Macintosh no funcionen amb els de Microsoft. Recordo que les cintes VHS no entraven en un vídeo Beta. Entenc que un CD amb música en mp3 no es pugui llegir en un lector de CD estàndard. Però que el meu pal del motxo no serveixi amb uns determinats motxos, em supera. I m'indigna. Com pot ser que un producte tant insignificant per a la raça humana com un motxo, s'hagi de comprar mirant les especificitats de l'etiqueta?

Algú sabia que el món dels motxos no era universal? Tant important és aquest mercat que les dos principals empreses han de crear una rosca especial (perquè en el fons no és més que una rosca) que les diferenciï de la competència i que faci que el seu pal només pugui funcionar amb els seus motxos? Tant diferents son els seus productes? Tant poder tenen aquestes marques? I algú sap quines son?

L'home té l'estranya tendència a complicar-se l'existència i a complicar la dels altres. Imagineu-vos que tot en aquesta vida tingués els mateixos problemes de compatibilitat. Quina bogeria! Aigua A i aigua B. No nen, atura't!! Quans cops t'he de dir que l'aigua que tu pots veure és la de l'aixeta blava!!! Plastilines que no van unes amb unes altres. Patates fregides que només poden acompanyar carn d'una determinada denominació d'origen. Paisatges només aptes per a gent de visió A i no de visió B. I això pot seguir fins l'infinit. Mai subestimeu la capacitat complicativa dels humans.

Us imagineu nens A i nens B? Nens que no puguin ser amics uns amb els altres, no ho sé, per exemple, pel color de la seva pell. Encaixaven les peces de lego amb les de tente? Hi ha gent que mira l'horòscop i com que és balança, sap que és molt compatible amb leos i aquaris i mai amb peixos. Heu vist que hi ha jocs olímpics per gays i lesbianes? Qui va crear la diferència entre els Hutus i els Tutsis? Segur que un rerererebesavi del que ha creat la separació dels motxos!

I així estem, a ple segle XXI, i patint les conseqüències d'una lamentable manera de ser, que es veu reflectida des dels utensilis de neteja als genocidis.

Per protestar davant d'aquesta merda de món en el que visc i tot esperant que l'ONU enviï observadors internacionals al meu supermercat per resoldre el conflicte, m'he tornat un hacker: he crackejat el pal del meu motxo. "Ells m'han fet un rebel, jo no era així". Son incompatibles però jo he salvat aquest problema. Amb cel·lo. 4 o 5 voltes i fas que un pal de motxo sigui compatible amb el motxo de la marca rival. Em sento el rei. Sóc un antisistema. Com si hagués entrat a la web de la NASA i hagués posat una nota de "l'home sobre la lluna és un muntatge". O m'hagués penjat a les rondes.

Apel·lo, ja fent un últim esforç, a la mobilització ciutadana a favor de la lliure compatibilitat dels pals i els motxos. Hem de començar per aquí, si no som capaços d'aconseguir que un estúpid utensili de neteja sigui apte per a tots, millor que ens oblidem de reptes més importants.

3 de setembre de 2006

Comentaris

  • Divertit[Ofensiu]
    Jansy | 29-05-2007 | Valoració: 10

    Osti, sí, aquest relat és realment divertit. Espero que a casa no m'hagin sentit riure davant la pantalla... pensaran que sóc boig.

    Ets un antisistema, sí senyor! Jejeje. A vegades, les coses insignificants com aquestes ens creen un problema totalment innecessari i que et fa treure de les caselles.

    Fantàstic!

  • Gràcia[Ofensiu]
    ciosauri | 24-05-2007

    Porto llegits els teus últims relats i quan he arribat a aquest m'ha vingut de gust enviar-te quatre ratlles de comentari. Trobo que tens idees divertides i una dosi de sinceritat-realisme que pot ajudar a entendre millor la gent de la teva generació als que som més grans. Pel que fa a la manera d'escriure, diria que tens un estil propi i que t'estimes més un text fresc que un de massa elaborat, i que per això no revises ni retoques gaire. Els relats m'han deixat una sensació de conversa agradable amb un company de seient que no coneixia de res. Salutacions.