Erbarme dich

Un relat de: jovincdunsilenci
S'endinsava en el silenci per defugir el dolor i, segons els dies, se sentia astronauta o ésser d'aigua deixat anar pel corrent; els braços com lliris de sal i, amb poc esforç, se submergia en una calma abissal; sense por resseguia esquelets d'antigues i ignotes naus, i en ascendir a la termosfera també s'introduïa per la resclosa d'un transbordador, ocultes al seu ull les ferides, els forats perversos i nauseabunds de la terra, per causa de l'altitud; tot i que veia caure ferralla, aquesta no el travessava. Se sabia lleuger mentre giravoltava, volava, surava...

En el refugi blau la desinformació no existeix; l'espectacle groller tampoc; algunes antenes poden copsar el decurs de la seua respiració, la melodia que cantusseja, batecs, però no poden estripar-li els sentiments, intuir el que anhela, desfer-li la passió o requisar-li les idees. No porta cap càrrega a sobre, cap gravetat, cap udol; i sí, ho posseeix absolutament tot: tot el que mai no podrà llegir enlloc.

Però ell no vol quedar-se molt i, quan torna a la terra, sent repicadissa de llaunes buides i passos que fugen de conflictes colgats sota capes de més tendra mort; porta la melodia infinita a dintre, com una promesa i una cuirassa de tu. Recorda els passejos per fora de la llançadora, els lliris transparents, la resclosa... I duu la llum dels adéus tan petits i blaus al fons del cor. El reporter gràfic no es resigna, no pot, a deixar d'escoltar-se la veu, i és ara quan la nau enfonsada pesa i retruny.
- … i és per això que els reportatges són acromàtics.

- Però també té una producció al marge, blava diria, pel predomini d'aquest color i les subtils gradacions que aconsegueix. Figures plàcides en paisatges aquàtics o diluint-se en el cel. Transmeten pau, seguretat.

- Vull imaginar que ja no són mirades escarnides, com les que venc a les agències d'informació, sinó punts de llum. Que ja no són invisibles com nosaltres ara mateix. No creu que tots podríem ser engolits un dia qualsevol?

Comentaris

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: