Els castells no es fan a cop de puny!!

Un relat de: La Princesa Mononoke

Mai entendré el comportament d'algunes persones, mai entendré les raons que poden fer que dos castellers arribin a les mans, siguin de la colla que siguin...
Sóc de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, des de fa poc temps, enguany ha estat el meu primer Sant Fèlix amb camisa, va ser un dia molt especial per a mi, el somni que tant havia lliscat pels meus ulls es va fer realitat, tanmateix en caure el sol, la meva il·lusió també va caure... el meu somriure es va trencar en mil bocins i vaig sentir molta vergonya aliena quan al carrer de "La Palma" i en plena processó uns pocs de la Colla Vella i dels Castellers de Vilafranca van començar a esbatussar-se com a porcs... només vaig poder contenir la meva impotència abraçant-me ben fot a dues castelleres de Vilafranca que, espantades, ploraven i que, com jo, s'indignaven davant d'aquell espectacle tan penós.
No sé qui va començar, tampoc m'importa, només sé que no hi ha baralla si dos no volen, i només amb això tinc prou motius per a parlar en veu alta, de cor, sabent que hi ha molta gent que comparteix la meva opinió.
Està clar que els castells no es fan a cops de puny, sinó amb el compromís de la gent, anant als assaigs, sent constant, amb il·lusió i lluitant pels objectius que cada colla vol guanyar.
Espero que s'imposi la intel·ligència i que el món casteller deixi de tacar-se i enfosquir-se amb el comportament incívic i intolerable d'uns pocs que alimenten aquesta mena de guerra entre colles.
Fóra bo que ens paréssim a pensar uns instants i que n'aprenguéssim tots i totes de tot plegat.
Personalment m'agradaria felicitar als Castellers de Vilafranca i treure'm el barret al seu pas, a plaça em van omplir el cor de batecs i els ulls d'espurnes d'emoció, realment van fer una actuació brillant!!!
Així doncs, visca els Castellers de Vilafranca i visca la Colla Vella de Valls!!!


Comentaris

  • D'acord en part.[Ofensiu]
    Jansy | 07-11-2006

    Jo també sóc casteller d'una colla petita. Jo tinc els meus piques personals amb altres colles (considero que tenim algunes colles rivals), i com que vaig a favor dels Castellers de Vilafranca també tinc piques personals amb la Vella i amb els Minyons. Però què passa? Les coses s'han de fer bé. Pots voler superar la colla rival fent castells, però sense violència. Tinc amics a aquestes colles rivals, i junts ens ho passem de conya. M'agrada veure un bon castell de la Vella, però no el sentiré com un de Vilfranca.

    Força, equilibri, valor i seny.

  • Noia...[Ofensiu]
    Pluja | 02-09-2005

    t'entenc molt bé!!

    Sóc d'una colla més petita, però de "piques" amb altres colles també n'existeixen... i jo mai no els he arribat a entendre...
    Sempre m'he sentit una mica ovelleta negre pq tinc amics a moltes de les colles amb qui per "tradició" quasi no m'hauria de dirigir la paraula...

    Però el fons no tots estem fent el mateix? Encara que hi hagi mentalitats i objectius diferents...

    De debó, estic d'acord amb tu i amb el títol d'aquesta "denúncia".