El sommi de Manel

Un relat de: Rafael P. Lozano
Manel sempre havia tingut un somni, un somni que el va acompanyar des que era un xiquet: volia ser bomber. Cada vegada que sentia les sirenes dels camions de bombers a la seva ciutat, la seva determinació es reforçava. Sabia que volia lluitar entre les flames per salvar vides, i res el desviaria del seu objectiu.

Després d'anys d'estudi i preparació, Manel va aconseguir finalment la seva oportunitat. Sense dubtar-ho ni un segon, va ingressar en el cos de bombers de la seva ciutat. Va passar per intensos entrenaments i va aprendre tot el que calia per afrontar els desafiaments que la seva futura professió li presentaria.

La seva primera intervenció va ser tot el que havia somiat i més. Un incendi a un edifici de quatre pisos en habitatges familiars, provocat per una explosió de gas, va requerir una resposta ràpida i valenta. El foc devorava l'edifici, i el fum amenaçava amb ferir a tots els qui es trobaven dins.

Manel, sense por ni dubte, es va enfrontar a les flames. Va pujar ràpidament per l'escala del camió de bombers. Quan va arribar a una finestra des d'on sortia el fum i les flames amenaçaven tot, va sentir el crit d'una dona que tenia un nen en braços, demanant auxili.

Amb un coratge increïble, Manel va entrar a l'edifici i va rescatar a les dues persones que estaven a punt de ser víctimes del foc. La seva determinació, la seva rapidesa i la seva valentia van ser les seves millors armes en aquell moment crític. Va baixar amb seguretat amb la dona i el nen, amb la satisfacció d'haver salvat per primera vegada dues vides.

Aquesta primera intervenció només va confirmar la vocació de Manel com a bomber. Amb un entusiasme renovat, va continuar amb aquesta noble feina, sempre disposat a enfrontar els perills per protegir les vides i els béns de la seva comunitat. El seu somni s'havia fet realitat i no podia estar més feliç de ser l'home que havia imaginat des que era un xiquet.

Comentaris

  • La vocació [Ofensiu]
    Prou bé | 04-11-2023

    Un somni fet realitat. No tothom té aquesta sort!
    Ja saps que m'agrada llegir els teus relats escrits senzillament, sense artificis, explicant allò que vols explicar.
    Amb total cordialitat

  • Vocació [Ofensiu]
    joandemataro | 02-11-2023

    Tothom ha de lluitar pel que realment el motiva, el fa il.lusionar i aconseguir-ho és motiu d'orgull i felicitat. I aquest és el principal objectiu de viure: la felicitat.
    Gràcies per compartir els teus relats.
    Una abraçada des de Mataró
    Joan

l´Autor

Foto de perfil de Rafael P. Lozano

Rafael P. Lozano

54 Relats

85 Comentaris

20131 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com