EL MILLOR REGAL

Un relat de: E. VILADOMS
Estava ja ben arraulida al sofà, en pijama i sabatilles, quan va arribar el seu home i li va dir que s'arreglés que soparien fora. Els divendres al vespre, feia anys que no li venia de gust sortir. Però, el "seu" Llorenç va insistir i reinsistir, fins que ella es posà sota la dutxa, es passà les planxes pel cabell i s'adobà una mica la cara amb el llapis d'ulls i el pintallavis. Es veu que havien d'anar a un lloc d'etiqueta i calia estar presentables. En Llorenç, des que havia deixat de fumar, s'havia convertit en un veritable gastrònom. I, ara, ella tenia treballs per cordar-se els pantalons de seda negres que combinaven amb tot i que li haurien solucionat aquell tràngol. Acabà posant-se el vestit gris del prisat a un costat de la cintura que ho dissimulava tot.
No va saber si el trajecte havia estat llarg o curt, s'endormiscà tan bon punt es creuà el cinturó de seguretat.
El maître els acompanyà fins al reservat on tenien la taula preparada. Tothom ja els esperava: el germà i la germana amb els seus respectius, les companyes de la feina, els veïns de parcel·la del càmping, fins i tot les seves amigues de l'insti que feia segles que no veia. Li havien preparat una festa-sorpresa de comiat dels quaranta-tots. Petons, abraçades i, finalment, un parell de llagrimetes. Realment, no s'ho esperava.
Mentre degustaven els petits fours que van servir amb el cafè, li van anar fent els obsequis. No calia, anava dient mentre desembolicava papers de seda i llaços vellutats. El seu home es va esperar al final per donar-li un sobre voluminós.
—Un viatge? —va demanar-li la seva germana que seia al costat.
Ella, una vegada passat el desconcert inicial, li va respondre:
—No, millor.
"Reina, penso que mai he sabut estimar-te com et mereixes, comencem una vida nova?, em faré càrrec de totes les despeses del nostre divorci."
Amb cura va tornar tota aquella paperassa dins el sobre i amb tendresa va fer un petó a la galta de l'ex-seu Llorenç.

Comentaris

  • una bella història[Ofensiu]
    tintin333 | 12-09-2020

    una bella història que acaba inesperadament. bon treball.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Com no és el teu primer finalista, si ja has enviat l'autorització, no cal que ho tornis a fer.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC




  • Un toc d'humor![Ofensiu]
    Pallars | 25-05-2020

    Sempre va bé rebre un toc d'humor final que has sabut reservar-te amb molta destresa.
    Un relat molt agradable i ben portat.
    Salutacions.

  • moltes gràcies[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 23-05-2020

    Per aquesta perla que clou un curs molt discutit, per l'alt nivell que ha demostrat el concurs aquest any i els teus relats, t'he de dir amb coneixement de causa, han estat sempre a la terna dels desempats final, o directament finalista, cosa que parla molt bé de la teva mestria.

    I en aquest relat em fa tot l'efecte que has fet un salt qualitatiu més enllà d'allò que ja et vaig comentar en un altre relat, i que ara no hi tornaré. Has evolucionat en el teu estil i es nota, sense deixar de banda el teu compromís social que defenses en tots els teus relats. Felicitats doncs, i t'espero en el pròxim curs, que serà molt del teu grat, ja ho veuràs.

    Ferran

  • Quant al meu relat[Ofensiu]
    rautortor | 19-05-2020


    ...La ciutat buida, pretén ser una possibilitat entre un milió de la realitat. Ja sigui per una pandèmia o per una espècie d’hecatombe provocada per la mala llet que la humanitat gasta, sobretot per part de governs bel·licosos i bel·licistes que no tenen cap tipus ni ganes de remordiment si passa quelcom com el que descric.
    D’altra banda, com que he nascut optimista de mena, hi he afegit un final amorosit -que podia ben bé estalviar-me-, un deus ex machina que alleugerís en el lector la desgràcia que això suposaria. El que no he volgut aclarir és si el que pronuncia tallem! és un director de cinema o un déu misericordiós que ens vol evitar tant de sofriment.
    Espero haver-te aclarit una miqueta els teus dubtes al respecte.

  • Un petó a la galta[Ofensiu]
    rautortor | 19-05-2020


    Aquest gest esdevé un coronament màgic d’un relat portat sigil·losament fins al final. De totes maneres l’actitud de l’esposa en els prolegòmens de la festa ja pronosticava un resultat especial: feia anys que no li venia de gust sortir, el “seu” Llorenç -atenció amb les cometes-, s’adobà una mica la cara, s’endormiscà tan bon punt es creuà el cinturó de seguretat. Així i tot, el ritme de la cloenda ens fa pensar en un desenllaç diferent, potser no tan “feliç” com realment és: Un viatge? No, millor.
    Una excel·lent cirereta al regal literari que ens has fet al llarg i ample del concurs que ara finalitza. Espero que ens trobarem i ens llegirem durant el proper. Així mateix, desitjo i espero que la salut t’acompanyi. Nosaltres estem bé.

  • Ja ho han dit:[Ofensiu]
    Nicolau Poncell i Garcia | 15-05-2020 | Valoració: 10

    Genial, m'ha encantat, que més podria dir? Feia temps que no passava per aquí i m'agrada haver tornat.

  • Genial[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 15-05-2020 | Valoració: 10

    El cop d'efecte ha sigut genial.
    M'agrada com inicies la història com la fas transcórrer per acabar en un final poc ocurrent o no...
    Felicitats,
    Neus Marín

  • Genial[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 15-05-2020 | Valoració: 10

    El cop d'efecte ha sigut genial.
    M'agrada com inicies la història com la fas transcórrer per acabar en un final poc ocurrent o no...
    Felicitats,
    Neus Marín

  • Cop d'efecte[Ofensiu]
    MariaG | 14-05-2020 | Valoració: 10

    Caram, E.Viladoms, quin cop d'efecte! Molt i molt bo. Realment aconsegueixes deixar amb la boca badada al lector. M'ha agradat molt.

  • Ja tens per costum... [Ofensiu]

    Ja tens per costum el sorprendrem una mica en els teus relats, però aquesta vegada t’has passat! De les vegades que ni de ben lluny veia venir el final!
    Bon final... malgrat les circumstàncies...
    —Joan—

  • Sorprenent [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 14-05-2020 | Valoració: 10

    Renoi, com ens has enganyat ! Tot pintava que anava per un camí, i ha resultat absolutament diferent. Un magnífic relat. Una abraçada, Enriqueta.
    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de E. VILADOMS

E. VILADOMS

70 Relats

778 Comentaris

81280 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Aprenent de relataire.
Gràcies a totes i a tots els qui passeu per aquí.