LA PERSECUCIÓ

Un relat de: E. VILADOMS
L'Italo porta prop de dues hores al volant, sempre pendent del retrovisor. Des que ha sortit de Foggia, ara tres cotxes endarrere, ara amorrat com una llagasta, el vell mercedes no el deixa de petja. Quan ha començat a sospitar que el seguien, tot i tenir encara més de la meitat del dipòsit, s'ha aturat en una benzinera. Ha fet temps parlant del temps amb l'empleat que l'ha atès i, al cap de pocs minuts d'haver-se reincorporat a la carretera, aparegut de vés a saber on, ja el tornava a tenir a l'esquena. Verd oliva metal·litzat, gairebé de camuflatge si no fos pel model i el volum poc habituals del vehicle. Amb els vidres fumats no veu bé la fesomia del conductor gras i calb, si fa no fa, de la seva mateixa edat. L'Italo està en forma, fa anys que va deixar de fumar i passa moltes tardes a la sala de pesos del gimnàs, en una persecució a peu segur que no l'atraparien, pensa. Si es tractés d'un policia, ja hauria fet sonar la sirena i l'hauria arraconat al voral. Encara podria sortir-se'n mitjanament bé, amb la bòfia: posar cara de babau, deixar anar alguna paraula en sal·lentí, sobretot amb polis del nord que són tan propensos a considerar curts de gambals a tots els autòctons, i ser prou convincent per fer creure que havia robat el cotxe sense mirar el contingut del portaequipatge. Ara, si es tracta d'algú de la Sacra Corona Unita, ja ha begut oli!, no tenen miraments amb els qui treballen per lliure. L'Italo espera poder-lo despistar i fer-se fonedís pels carrerons del port, lliurar cotxe i fiambre i cobrar per les dues feines.
Quan ha enllestit, entre els cotxes aparcats al moll esperant l'hora d'embarcar al ferri, n'ha trobat un amb les claus posades i tot, mira que són confiats aquests turistes! El trasto és gairebé nou de trinca dels que se li encenen els fars, així que comença a fosquejar. L'Italo fa una llambregada al retrovisor i li ve un calfred en reconèixer la silueta del conductor gras i calb, del cinquecento que duu al darrere.

Comentaris

  • Com una llagasta[Ofensiu]
    rautortor | 22-02-2021


    Només t’hi falta la música de les pel·lícules de Hitchcock. Una ambientació molt aconseguida i un ritme molt adequat. M’ha fet gràcia l’encert de l’expressió ha fet temps parlant del temps. Jo destacaria en tot aquest relat l’espai que dediques als
    pensaments del perseguit, com si parlés amb si mateix, dibuixant estratègies. I també el final, intrigant i inesperat, però esperat en un relat d’aquest tipus.

    Ja veus pels comentaris que els teus habituals lectors no et perden de vista quan et deixes alguna convocatòria sense participar.
    Et felicito novament. Sort

    A propòsit de la llagasta, jo coneixia el seu sinònim, paparra.

  • Quina angoixa![Ofensiu]
    Materile | 18-02-2021


    Bon relat, però quina angoixa estar pendent de si et segueixen i la pelaràs.
    Una veritable cursa!
    Sort i una abraçada,

    Materile

  • Quin patiment![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 17-02-2021

    Bon relat i bon ritme narratiu. Avui ens has dut fins a Itàlia, però bé podia ser per casa nostra també això que expliques.

    No coneixia el mot "llagasta", sempre s'aprenen paraules amb tu!

    M'alegra veure't participant, no perdis el neguit de seguir explorant els relats de gènere!

    Sort!

    Ferran

  • Mirar darrere[Ofensiu]
    Solsona Bot | 16-02-2021 | Valoració: 10

    Un relat que es fa està en moviment com el protagonista, un delinqüent que té més por de la màfia que de la policia. Un cotxe perseguidor que s'adapta molt més bé per les estretes carreteres del sud d'Itàlia que els grans vehicles que veiem en les pel·lícules americanes. Intriga amb vocabulari ric, i ben escrita.

  • De bell començamen...[Ofensiu]

    De bell començament m'has fet pensar en aquella pel·lícula dels anys 70 de l'Steven Spielber, El diablo sobre ruedas...  Una pregunta: n'explicaràs com acaba?
    —Joan—

  • Una persecució interminable[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 10-02-2021 | Valoració: 9

    M'ha agradat, sobretot, com descrius l'atmosfera: la carretera, benzinera, per a arribar al ferri.
    Felicitacions pel relat,
    Neus

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

  • quina por[Ofensiu]
    Guiomar | 08-02-2021

    Sempre m'ha fet molta angúnia això dels cotxes que et segueixen.
    Has aconseguit recordar-me una aventura
    Felicitats com sempre!

l´Autor

Foto de perfil de E. VILADOMS

E. VILADOMS

70 Relats

778 Comentaris

81330 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Aprenent de relataire.
Gràcies a totes i a tots els qui passeu per aquí.