DISCÒRDIES

Un relat de: Cesca
A la plaça ja hi ha el mossèn, el senyor pintor (de brotxa, però que quan cal també va d’artista), el mestre, que s’ha passat tot el matí collint ginesta amb la canalla i la majordoma del mossèn que amb la colla de missaires habituals s’han encarregat d’omplir unes quantes galledes amb pètals de roses, branquetes de boix i altres materials per a la catifa, i és que avui és corpus i a les set ha de sortir la processó.

El motiu de la catifa ja està dibuixat i ara s'ha d'anar emplenant. Tots els veïns ajuden. No badeu que el temps no sobra!, diu el mossèn de mala manera. Està emmurriat, la mongeta del dinar estava mig crua i ja es veu petejant tota la tarda; a més a més s’ha discutit amb el senyor pintor perquè, aquest any, ell volia un pa i un peix al terra de davant la porta de l’església. El calze amb les espigues ja està molt vist i la multiplicació dels pans i els peixos és un dels seus miracles preferits. Però no hi ha hagut manera, el senyor pintor, duro que duro amb el calze de tota la vida. Un rampell de malícia li fa xiuxiuejar una maledicció: Tant de bo caigui un diluvi i se t’emporti tota la catifa. Normalment, els mossens, no les fan aquestes coses, però és que ell, ara mateix, està molt enfadat.

Tres quarts de set. Tot està a punt.
Les primeres gotes desmaneguen el calze del senyor pintor i en un tres i no res l’aiguat ho engega tot carrer avall.
L’atri de l’església ofereix aixopluc als fidels que no entenen per què Déu ha decidit esgavellar la seva flamant catifa.
Què fem ara, mossèn?, demana el mestre tot pansit. El mossèn es vol fondre, mira els parroquians amb expressió avergonyida i entonant un silent mea culpa fuig, cap dins de l’església, amb la cua entre cames,

09/11/2021 @fsolde55
Exercici06-Trencaclosques.
Paraules obligatòries: Peix, Mongeta, Xiuxiuejar, Ginesta, Aixopluc
#cescarelatcurt #cescarondalla #lapàginaenblanc

Comentaris

  • Quasi bé...[Ofensiu]
    Magda Garcia | 19-06-2023 | Valoració: 10

    ..m'he sentit enmig de l'elaboració de la catifa patint per la pluja. M'ha agradat molt la descripció de la situació i dels personatges. Enhorabona! I gràcies pel teu comentari Cesca. Cordialment.

  • Coses del temps[Ofensiu]
    llpages | 19-06-2023 | Valoració: 10

    Un relat que m'ha fet passar una bona estona. El tarannà del capellà està molt ben escrit, se't fa simpàtic malgrat que rondini, hahaha! Hi ha expressions que quasi s'han perdut (duro que duro) però que havia escoltat alguna vegada. Una narrativa molt fluïda que t'acaba dibuixant un somriure, enhorabona, Cesca!

  • Corpus de .... Malifeta[Ofensiu]
    Prou bé | 18-06-2023

    Ben explicat i recreat l'ambient i els sentiments del mossèn. Que també és de carn i ossos, ell!
    M'ha agradat molt llegir aquest relat!
    Amb total cordialitat

  • Duro que duró...[Ofensiu]

    Quan era petit se'n feien al barri i com la meva família tenia plantacions de flor tallada, sobretot clavells....venien i els hi regalàvem els capítols badats. Aquest relat m'ha fet rememorar aquella época...El relat, molt ben trenat, estã florit d'humor...Malgrat que al final tot se'n vagi en orris! Tant se val... M'ho he passat d'allò més bé llegint-lo. Per cert, com es deu dir en català l'expressió "duro que duró,?

  • Discòrdies...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-06-2023

    que van acabar com el rosari de l'aurora, mai millor dit. Almenys va haver-hi penediment per part del capellà, però els mals auguris i la tossuderia de tots dos la va acabar pagant tot el poble. Molt bon relat Cesca, i encara més, tenint en compte, els requisits per fer-lo.

    Salutacions.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Cesca

Cesca

27 Relats

211 Comentaris

8937 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
M'agrada molt llegir i escriure, i per això intento aprendre a llegir i a escriure.
Ho faig amb més dedicació d'ençà que soc, més o menys, mestressa del meu temps.

solde12@gmail.com