Claustrofòbia

Un relat de: aleshores

Entra a la feina i fitxa; veu la porta de l'ascensor oberta, dubta: una suor freda li surt a les mans quan decideix contra tot presagi de pujar-hi. Ja ho ha decidit i ara no es farà enrere, no cal fer tant cas de les manies.

Els instants li comenten a passar lents mentre s'apropa a la porta metàl·lica que en un moment es tancarà.

Es gira i per desgràcia ningú més apareix: ha arribat una mica més d'hora que comenci a entrar el gruix de la gent.

El tremolós dit índex assenyala el número Quatre: de Quatre llargs pisos de "desolació" abans de poder sortir i respirar. Sortir i respirar per la canal oberta de la porta ara fermada.

I si de sobte s'atura? I si la porta no s'obre? I s l'interfon no va? I si s'acaba l'aire en aquest habitacle, o a l'estret conducte que puja pels pisos? I si els fils que uneixen la caixa de l'ascensor amb el suport, espècie de cordó umbilical unit a la placenta, es trenquen? Mentalment repassa un possible ridícul "epitafi": "marciment" en un ascensor!, riu de nervis.

Tot això, en els breus instants del viatge, s'acumula al seu cervell. El cap, mentrestant pretén aportat serenor. Respirar a fons és el que caldria!, però no és possible, el diafragma està travat i no deixa gairebé entrar l'aire purificador.

Primera, segona, tercera planta, l'ascensor enfila cap a la darrera i definitiva. Ja es just al davant de la porta que s'hauria d'obrir - fent-li gairebé un "estrip" a la roba - i deixar-li pas cap a la planta, cap a la taula de treball.

El motor s'atura: li tocava ja? La llum fa un lleuger pampallugueig que fa tremolar.

Baixa per fir, el cos amarat de suor; respira, ara si! Dins seu és diu: si això no és la fi del mon s'hi assembla molt: mai seré mare, per sort!

Comentaris

  • Descripció exacta: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 28-02-2023

    Hui m'he atrevit a llegir-te el teu primer relat, i m'ha fet molta gràcia com el descrius, amb pèls i senyals. Realment qui té claustrofòbia, sempre la tendrà, si està tancat en un lloc un cert temps.
    Enhorabona, Aleshores.
    Si el ve bé, ja em diràs en la meua pàgina, l'últim relat meu. Gràcies.
    Cordialment.

  • La meva mare ho era de claustrofòbica[Ofensiu]
    llamp! | 05-01-2015

    I patia quan es ficava dins dels ascensors.

    Et devia un comentari i he triat aquest relat, que és el primer de la teva trajectòria a RC.

    Felicitats per tants relats i poemes escrits fins ara.


    ll.

  • Un relat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 15-10-2006 | Valoració: 10

    ...que et fa posar a la pell del que està vivint l'història. Molt bé, però perquè : "mai seré mare, per sort! "
    Una deu ser perquè és un home el teu protagonista i l'altre, Potser per no fer passar un trangol a la criatura a dins la panxa de la mare. Màxim exponent de la claustrofòbia?
    Una abraçada i benvingut/uda a relats.