AS D'OROS

Un relat de: Nil

La tiara trenada amb heura que llueixo...,
confereix autenticitat a la meva improvisada
disfressa d’Apol·lo. El tapall elaborat amb fulles
de silueta de cor d’aquesta planta enfiladissa,
m'és idoni per a velar els meus atributs d'home.
Però el que és temptador per a la gent que
a tocar meu balla, és el meu As d’Oros...* As d'Oros: eufemisme del cul i les natges, en
anglès "Ass", és cul.

Comentaris

 • Obulco | 19-05-2019 | Valoració: 9

  Amb les teves lletres,Nil,demostres que es pot oferir petits plaers,llegits i imaginats,en una tarda plujosa de diumenge i gaudir-ho tot plegat. Gràcies.

 • Nuesa[Ofensiu]
  Vicent Llémena i Jambet | 19-05-2019 | Valoració: 10

  Jo també vaig agarrar-li el gustet a nuar-me a la platja a les dotze del migdia a l'hivern, però no era una platja de segona, era la Malva-rosa i la Patacona, platges centriques que estan al costat de la ciutat, fins que vaig conquerir a la meua dona, a partir d'ací com en un conte van vindre policies per a trobar persones nues, jo ja havia, més de cent vegades fet la meua faena.
  I dir-te que tenim a la nostra biblioteca dos fotografies, una a la part esquerra que representa el yin, mirat de front, que és Donís, i una altra a la dreta que representa el yang o Apol·lo.
  Jo, creu-me els tinc molta fe a aquests dos déus i m'han ajudat molt en moments en què els necessitava, i la darrera gran revolució pacífica la farà Donís, doncs ja hem entrat en el huitè any de Déu, Crist i Donís o de la Nova Era, tot i que cada cultura pot anomenar-lo al seu albir.

  Bé m'acomiade de tu, posant en valor el teu poema i la teua metàfora d'As d'oros.

  Una abraçada i ja ens seguirem comentant.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • M'has fet somriure...[Ofensiu]
  brins | 18-05-2019 | Valoració: 10

  Jo tampoc no coneixia aquest eufemisme i, en un principi, no acabava d'entendre el poema. Després, però, l'he comprès perfectament i m'he adonat, també, que has sabut descriure uns instants de gosadia amb molta poesia i enginy. Felicitats! El temps verbal en present, com d'altres vegades, ha donat molta agilitat als versos.

 • En femení...[Ofensiu]
  Nil | 14-05-2019

  "Joliues metàfores", en femení...

 • Gràcies Nil...[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 14-05-2019

  Hola, bona nit, Nil:
  Gràcies per la teua visita a la meua pàgina i per les teues paraules sinceres per al meua poema "Alada obscuritat". Això de "un poema ple de jolius metàfores", m'ha agradat molt, company de poesia.
  Una salutació...
  Perla de vellut

 • suposo que ets una persona molt cultivada[Ofensiu]
  allan lee | 14-05-2019

  perquè aquests poemes teus parlen de coses que he sentit en altres llibres.
  Jo no sóc molt culta, només llegeixo molt. Encara que alguns no els entenc, d'alguna manera em toquen el dins. I per qu`è hauria d'entendre un poema? Prefereixo la remor de ballarines, aquest rastre que deixa. M'ha agradat llegir-te

  a

 • Em figure el teu As d'oros.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 11-05-2019 | Valoració: 10

  Una bona descripció de la teua disfressa d'apol.lo, on es llig l'eufenisme d'aquella situació davant de tanta gent, en què seria una situació d'amirar, amb raó et van fer una manyaga. En el comentari resulta ser un tant d'acudit i graciós.
  Molt ben relat, aquest as d'oros.
  Una salutació...
  Perla de vellut

 • Pròleg[Ofensiu]
  SrGarcia | 10-05-2019

  D'acord, Nil. L'únic problema que hi ha és que el pròleg no es veu a la primera pàgina, però sí a les següents. Per això pensava que l'havies tret; ja veig que no és així.

 • Ambdós...[Ofensiu]
  Nil | 10-05-2019

  En el context literari, Apol·lo representa l'harmonia, l'ordre i la raó, característiques que contrasten amb les de Dionís, déu del vi, que representa l'èxtasi i el desordre. El contrast entre els papers d'aquests déus queda reflectit en els adjectius apol·lini i dionisíac. No obstant això, els grecs creien que les dues qualitats eren complementàries. A més era el símbol de inspiració profètica i artística. Com pot veure amiga Garcia, si Dionís s'escau amb mi, Apol·lo és clavat al meu tarannà

 • SrGarcia | 10-05-2019

  No sabia que as d'oros volgués dir, no ho havia sentit dir mai.
  Devia ser curiosa aquesta disfressada, suposo que es devien preguntar si anaves d'Apol·lo o de Dionís; amb corona d'heura potser semblaria més aquest segon.

  Em sembla que ja havies pujat aquesta poesia i l'havies retirat; veig que la tornes a posar sense el pròleg on parlaves d'un vestit de capellà que deixava veure la "clau de la sagristia". Una llàstima que ho hagis tret, em semblava molt enginyós.

Valoració mitja: 10

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Nil

Nil

47 Relats

504 Comentaris

34035 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
- HELLO POETRY.

- L'ARMARI TANCAT - Poesia homoeròtica i catalana, d'en Nil.

- Inside the Closed - Homoerotic catalan poetry

- Primer poema publicat en aquest espai: XÀLDIGA -06-09-2016

- Poesie homoerotique - Homoerotische poesie - Poesia omo-erotica - الشعر المتجانس.

- Foto de perfilL: retrat anònim trobat als Encants Vells, Fira de Bellcaire, de BCN. Conté una data: 22 novembre 1913, - Guantánamo, CUBA -. Amb l'endreça: " A mi hermana Salvadora y José".

- قالنبيّ صلعم :

"انَّ من البيان لَسحرًا

وان من الشعر حِكَمًا" ال

- El Profeta (que Allāh el beneeixi i li doni pau!) digué: “Certament, hi ha encant en l’eloqüència, i certament, hi ha saviesa en la poesia.” Ṭabaqātu š-Šāfiʕīyati l-kubrà


- Vaig provar d'ésser poeta. I com que sóc un escriptor hàbil, i com que era quaranta vegades més sensitiu que ningú, vaig reeixir una mica. (Rupert Brooke, poeta anglès, considerat per W.B.Yeats, Irlandès i poeta també, com el jove més formós d'Anglaterra.

- La poesia no és cosa de sentiments sinó d'experiències. (Rainer Maria Rilke, poeta austríac)

- Tots els hòmens que primer toquen amb la paraula, després arriben més lluny amb les mans. (Antonio Skármeta, escriptor xilè).

- La poesia té 4 o 5 temes d'ençà fa 5 mil anys, allò que importa no és pas el que dius, sinó com ho dius. (Antonio Cisneros, poeta peruà)

- La poesia és l'evidència de la vida. Si la teva vida crema bé, la poesia només serà cendra. ( Leonard Cohen, poeta canadenc)

- La poesia és el camí per a la supervivència, per arribar a les consciències, per acceptar les derrotes, per saber viure les nostres misèries, per a estar prop d'allò màgic de l'existència. (Niño de Elche).

- La poesia es la musicalitat de les coses que discorren a ones per a recrear amb la paraula imatges visuals. ( Boris Pasternack, poeta rus )

- La poesía no quiere adeptos, quiere amantes. (Federico García Lorca )

- Ara mateix hi ha joves que diuen els seus versos. Per llurs ulls plens de vida passen les seves visions. (...........) ara amb el que ell de la bellesa ha fet veure, es commouen. ( Molt Rarament -fragments) - .Konstandinos P. Kavafis.

- WEBS amigues :

* L'ARMARI OBERT leopoldest.blogspot.com/

* Salvador Jàfer: La Terra d'Enlloc https://salvadorjafer.net/

. Estació Arc de Triomf - BARCELONA.

. (Amb) -Tacte! : nildepoesia@gmail.com.