VIATGE D'HIVERN

Un relat de: Ros Martí
Ha pres la maleta i se n'ha anat. No tornarà, diu. D'en Pere, tres anys sense saber-ne res. El camí, polsegós, li deixa pedretes dins les espardenyes. Les betes s'afluixen cada pocs metres, ja no les fan com abans. En un farcell penjat a l'esquena, una única muda; dins la senalla, un pa gran, secallones i formatges. La fruita, la prendrà dels horts; l'aigua, de les fonts i l'esperança, del sol. Aquest hivern, però, no llueix gaire. Tot és boira i aigua freda, absència. Malgrat tot, camina, sempre endavant; pujant i baixant muntanyes travessa rius i rieres; els pobles, malalts i cianòtics, escampen la por per les xemeneies i el dol s'esmuny pel runam. Se senten els xiscles dels aligots de les banderes de les esglésies i dels ajuntaments. Mossens gormands i alcaldes grassos; sotanes amples i ulleres negres.

No sap si darrere la muntanya de pics de neu el sol francès cremarà més, quan sigui estiu, tampoc no sap si podrà arribar-hi. Quan en baixa troba els voltors entretinguts vora la carena. Entre gralls eixordadors els últims cadàvers sense ulls la saluden. "Per sort, ja han passat per aquí", pensa. 


En Lluc, absent, llegeix el diari de l'àvia i el balancí gemega de records en el tombar de cada full, en la llàgrima eixuta de cada pàgina...

Comentaris

  • continuarà?[Ofensiu]
    Atlantis | 09-07-2021

    Sembla el començament d’una novel·la i de fet el final ja s’entén que és el començament d’una aventura contada amb la veu de l`àvia.

    M’ha agradat. Molt ben escrit.

  • EN LLUC RECORDANT [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-07-2021 | Valoració: 10


    Amb un final inesperat, doncs els records del diari, li fan gemegar.
    Molt ben planejat i molt bon relat on es nota el viatge d'aquesta història.
    Molt bé, Ros Martí.
    Saluts.

  • Diari[Ofensiu]
    Prou bé | 07-07-2021

    Sort que té en Lluc de poder llegir un diari i confegir uns records.amb. total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Ros Martí

Ros Martí

69 Relats

164 Comentaris

19759 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Travesso de tornada el pont de les estrelles.

Tots els meus relats, poemes i cabòries a celesti1462.blogspot.com.es

També el meu e-book RELATS FUGISSERS, disponible a Amazon per a qualsevol dispositiu. Va, que costa menys que un esmorzar...