Vés amb compte!

Un relat de: manel

La taca de sang creixia per moments. El líquid dens i fosc lliscava amb parsimònia, com si no tingués esma per fugir d'aquell cos tan quiet, ajagut en una posició impossible, definitivament immòbil. Ben a prop la mare no gosava mirar, arraulida a la vorera escoltava com les rodes dels cotxes trepitjaven una i altra vegada el cos del seu estimat fill. Un cos que cada vegada tenia menys forma de gat, per transformar-se en una mena de taca peluda entre grisa i negra, entaforada al bell mig de la carretera i envoltada per una aura vermellosa que s'anava escampant.
-Mare, no pateixis, ja sóc prou experimentat per sortir a passejar pel món- les paraules del seu fill li retrunyien dins el cervell. De cap manera l'hauria d'haver deixat venir, de cap manera. No s'ho perdonaria mai.
-Vés amb compte!- van ser les darreres paraules de la mare, moments abans d'aquell descomunal xerric de rodes.

Alguns quilòmetres més cap al nord, el quatre per quatre d'aquell viatjant de poc més de quaranta anys (però amb un cervell de dotze) encara arrossegava la taca vermella a la roda del davant. Anava de xulo per la vida, es creia un bon vivant, capaç de menjar-se el món sencer. El company de l'auto, un altre impresentable però una mica més jove (i el cervell igual de petit), no parava d'enaltir la seva habilitat. Havia estat qüestió de mil·lèsimes de segon. El gat havia aparegut pocs metres més endavant i només va caldre un cop de gas perquè aquella immensa i desproporcionada màquina l'esclafés sense pietat.
-Vés amb compte!- van ser les paraules del copilot en veure l'arriscada maniobra. Però després tot van ser crits i alegries, com si haguessin encertat en una barraca de fira, amb el primer premi a la imbecil·litat humana.

Comentaris

  • El meu comentari al repte...[Ofensiu]
    angie | 24-02-2007

    Bon ús de les paraules clau i ben estructurat en dos paràgrafs que ens conviden a dos sub-escenaris. La descripció de la topada, escrita "amb pèls i senyals" : gairebé he vist l'escena. Un relat dramàtic i a l'ordre del dia. Els animals i les carreteres s'atrauen (els animals amb seny i els que no en tenen). De tota manera, suposo que la majoria de cops és un fet fortuït i no tothom va jugant a carregar-se gats amb el 4x4. M'ha agradat com has humanitzat tot plegat. El títol era complicat de posar perquè el tema ja és un títol com un cabàs (he estat punyetera, ho sé). El conjunt és una bona narració. Felicitats!

    angie

    PS : Aprofito per agraïr-te els teus comentaris als meus relats.

  • Esgarrifances[Ofensiu]
    ciosauri | 22-02-2007

    Una manera de donar sortida a la pena que fa veure un animal esclafat a la carretera, al neguit que ens provoquen les afirmacions agosarades dels adolescents, i a la ràbia que ens generen les actituds immadures i prepotents i... I una manera de fer venir esgarrifances als lectors. Un bon relat.

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103758 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht