Vacances d'estiu

Un relat de: Txar Lee
Davant l'estiu que s'aproxima, el mascle i la femella Ca han decidit invertir ganes i temps en organitzar unes bones vacances per a tota la família. Aquest fet comporta buscar una estada temporal per al seu car i benvolgut amo de companyia, un preciós yuppie amb pedigrí que van regalar, allà per temps d'hivern, als seus cinc nounats de la primera ventrada.

En un primer moment han pensat deixar-lo sol a casa, omplir de gom a gom rebost, moble bar i nevera i atibacar la farmaciola de barbitúrics i prozac, opció que han acabat desestimant per suposar un desemborsament econòmic tan important que, moments previs a les vacances, no poden ni volen permetre's. La impossibilitat de deixar-lo al xalet dels pares del mascle Ca, que es recuperen d'una leishmaniosi que van contreure quasi al mateix temps, o la depressió en què es troba sumida la mare de la femella Ca com a conseqüència d'una viduïtat anticipada, els ha fet pensar en la possibilitat de deixar el seu amo de companyia a casa dels veïns, però tenint en compte que fa pocs mesos que s'hi han instal.lat, finalment han acabat considerant que seria massa agossarat demanar-los un favor d'aquest caire. De germans, el mascle no en té, i ella, la femella, els pocs que té localitzats, sap amb absoluta certesa que, de bon grat, no es voldrien fer càrrec.

No és que amb el pas del temps el mascle i la femella Ca s'apenedisquen d'haver adquirit un acompanyant que requereix tanta responsabilitat, però és com si, de sobte, un regal que en principi tenia finalitat de seguici i espargir de tendresa i joia cada racó de la llar, ara s'haguera convertit en una càrrega incòmoda i ofenosa més propera de coartar la llibertat d'aquells que reclamen uns escassos dies de tranquil.litat enmig d'un calendari atapeït per les obligacions laborals. Estan convençuts que és la societat qui els fa obrar d'aquesta manera i no pas les seues consciències, ben netes gràcies a les visites dominicals que fan a la capella canina del seu barri, situada just dos carrers més enllà del garatge des d'on aquest matí han iniciat unes vacances que, finalment, gaudiran sense el seu benvolgut yuppie, el qual, a hores d'ara, observa amb rictus de desconcert com el cotxe de la família Ca s'allunya fins que desapareix pel confí de l'autopista.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer