Urgent

Un relat de: Lluís Berenguer


"Reciclatge, energies alternatives... correcte, però són mesures  pal·liatives que tracten els símptomes i no el problema, perquè, el problema som nosaltres mateixos!!

Fins que no canvie la nostra manera de vore i entendre el món; fins que no ens reintegrem en la naturalesa; fins que no siguem conscients que l’arbre, l’animal o la mateixa terra formen part del nostre cos; fins que no ens sentim ferits al nostre cor cada vegada que és tallat un arbre, devastada una muntanya, contaminada la mar o matat qualsevol animal, fins que no haguem acomplit aquesta transformació radical en l’ésser humà, dic, no hi ha salvació possible. Ja és urgent, ara mateix, aquest canvi que implica renunciar a alguns hàbits de l'actual model d'usos, si, difícil, va en contra dels interessos del capitalisme, però... El Planeta és un ésser conscient, està responent-nos i no ens adonem. És imminent el desastre si continuem així."

Comentaris

  • Urgent[Ofensiu]
    Prou bé | 21-07-2021

    Tanta raó. I també el comentari de la Iona. L'enemic no és el capitalisme. Som nosaltres mateixos i la nostra capacitat infinita d'autodestruccio. AMB total cordialitat

  • Emergència climàtica[Ofensiu]
    Iona | 16-03-2021

    Antropocentrisme vs ecocentrisme.
    Nosaltres també formem part de la natura. Som un peó més.
    Si no en prenem consiència, serem una espècie més extingida fruit de la nostra pròpia acció.