Una ment obssessiva

Un relat de: Cirerot

Tothom es preguntava el per què de la meva apatia durant els darrers mesos. Començava a mirar-me les coses des d'una òptica distant i esgrimia un sentit de l'humor corrosiu que a mi em semblava cru com la vida mateixa.
El cert és que estava cansat de córrer i tenia massa coses per oblidar.
Hunter S. Thompson havia escrit: " N'estava tip de fugir [...] Un dia em va venir al pensament que un home només pot viure del seu ingeni i de les seves pilotes durant algún temps i jo tenia la sensació que les meves reserves s'estaven esgotant". A mi em passava exactament el mateix.
Recordo un somni. Anava en cotxe per una carretera estreta i plena de revolts. Estava assegut al seient del conductor amb l'espatlla recolzada a la portella i les cames sobre el seient de l'acompanyant, mentre observava com el paissatge empordanès s'esmunyia davant dels meus ulls. Llavors pensava: "Hauries d'agafar el volant si no vols estimbar-te al pròxim revolt". Però no feia res i, malgrat tot, l'automòbil continuava a la carretera, rodant i rodant fins que vaig despertar-me.
D'un temps ençà semblava que el món no tingués res a dir-me i jo a ell tampoc. Vaig aprendre que un home pot sortir de l'engranatge però que, tanmateix, la Màquina Infernal continua funcionant a tot drap, revolucionada i traient fum pels quatre cantons; a ningú importa si en formes part o no. Al capdavall, no en va molts m'havien titllat d'auster, esquerp, parc en paraules i expressivitat, però emotiu i sensible malgrat tot.
Muntanyes de merda introspectiva: m'havia tornat copròfag i la cançò enfadosa tornava a sonar amb més força que mai.
Jo us puc assegurar que el temps no ho cura tot, però finalment, un bon dia el genet va agafar les regnes.
Va mirar a l'horitzó amb els ulls mig closos i se li escapà un somriure dels llavis quan, amb força, va clavar els esperons a la seva mula. Aquest cop (igual que la majoria d'ex-convictes, jugadors o lladres de bancs) tenia un bon pressentiment.

Comentaris

  • Preferit[Ofensiu]
    Curculla | 04-11-2005 | Valoració: 10

    He llegit tots els teus relats, aquest és dels que més m'agraden , la imatge del somni és una bona metàfora de la vida que es deixa portar. El final genial, com solen ser els finals dels teus relats.

  • Una frase per la posteritat[Ofensiu]
    marquitusus | 05-07-2005 | Valoració: 10

    "Muntanyes de merda introspectiva", de puta mare, has recopilat, sintetitzat i millorat milers de pàgines de manuals de psicologia i psiquiatria.
    M'agraden els teus relats, quan els estic llegint puc sentir el vent, els paisatges, les persones, a tu,... com si estigués allà. Suposo que el fet de conèixer-ho ajuda, però això no et treu mèrit. No paris!

  • Felicitats[Ofensiu]
    Sibil·la de Fortià | 16-10-2004 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat. És d'aquell que no pots deixar de llegir-te'ls més d'una vegada. Tens un estil molt propi i original, que converteix la història en una mescla de poesia, cançó de rock i filosofia. Em recordes una mica a l'escriptor Ray Loriga.


  • Estil original[Ofensiu]
    pèrdix | 21-08-2004 | Valoració: 9

    M'ha agradat força. El to, el tema, l'estil.
    I el toc humil final: podria agafar les regnes d'un cavall o el volant d'un Ferrari..però no, amb la seva mula pausada s'encara al futur.

    També m'ha encantat la introducció.

    Apa, a seguir publicant

Valoració mitja: 9.75