Un Nadal sense tu...

Un relat de: Gorwilya

Aviat tornarà a ser Nadal… però aquest any el passaré sense tu. Serà el primer Nadal que no estaràs al meu costat, encara no me'n sé fer a la idea... Després de tantes festivitats passades junts, rient, cantant, recordant histories passades... Amb qui viatjaré a través dels records? A qui donaré el teu regal? A qui recitaré el vers de Nadal? Amb qui cantaré nadales? Qui m'ajudarà a decorar la casa? Aquestes i més preguntes són les que em passen per la meva ment i totes tenen la mateixa resposta... ningú.
Per què havies de marxar? Jo em pensava que sempre estaríem junts i que mai no m'abandonaries... però no ha estat així... Fa pocs mesos que em vas abandonar i en contra de la teva voluntat. Sé que no volies marxar, tu hauries preferit quedar-te amb mi la resta de la teva vida, però no va poder ser, aquell maleït accident de transit et va arravatar la vida i tot en qüestió de segons... Per què? Per què t'havia de passar a tu? No vas fer res que infligís la llei, va ser aquell cotxe el que se't va tirar a sobre i tot perquè el conductor anava begut.
És en aquestes dates pròximes a les festes de Nadal que penso en la teva absència. Cada any passejàvem els dos junts sota els llums dels carrers il·luminats i plens de decoracions nadalenques mentre miràvem aparadors i buscàvem els millors regals.
Només de pensar que tots aquests records formen part del passat i no es repetiran una melancolia recorre tot el meu cos i per les meves galtes regalimen llàgrimes salades i plenes de tristesa.
És ara més que mai quan voldria treure't dels meus somnis perquè poguéssim celebrar aquestes festes junts, com hem fet sempre. Sé que per més que ho desitgi no se m'apareixeràs al davant i que mai més tornarem a estar junts, per això mateix celebraré el Nadal mirant una foto teva i serà com si d'alguna manera estiguis amb mi!
No puc sofrir la idea de passar un Nadal sense tu...

Comentaris

  • ains...[Ofensiu]
    NoKia | 24-08-2005 | Valoració: 10

    es mol trist!! Bff a vegades es millor no recordar les persones q em perdut... quelcom q tmp vol dir q les hagim d'oblidar... Pero sino es com amargar-se constantmen, i no es gens agradable... i sempre hi ha un moment de la nostra vida en q perdem algu, cosa q no ens agrada gens...
    El relat en si es precios Gorwilya!! un 10 pk no ia 11 ;)
    Gracies xls teus comentaris, i x llegirme!!! :DDD
    Si tens msn i vols agregarme aqui et deixo la dire val? :P
    nokia_paranoika_69@hotmail.com
    un peto ben fort!!! io tb et continuo llegint ;)
    NoKia

  • Sort![Ofensiu]

    Una de les coses que m'admira més de tu és la redacció impol·luta, neta completament de faltes de qualsevol tipus. És simplement admirable.
    Pel que fa a aquest poema, cal destacar la ziga-zaga, si em permets l'expressió, que segueix tot ell. D'una banda hi ha el dramatisme, la impotència, la incomprensió que denotaria que la situació no ha estat superada (són de fet situacions molt difícils de superar). De l'altra hi ha l'emotivitat (entranyable, positiva) inherent a la recordança dels moments viscuts. I malgrat que semblava que al final aquesta part (l'emotiva, la dels records de gestos, cares, moments, paraules, situacions, etc. amb la persona difunta) seria la que prevaldria, has decidit donar un contundent cop d'efecte amb la darrera frase, "No puc sofrir la idea de passar un Nadal sense tu...". Resulta d'alguna manera sorprenent i enceta el suspens atès que aquí s'acaba el relat.
    Personalment, m'ha agradat, es nota treballat (algun punt l'haguessis pogut polir un xic, però al meu parer millora molt respecte d'anteriors; estàs en plena fase ascendent) i et desitjo, en conseqüència, moltíssima sort. I ànims, perquè les bones promeses són qui més els necessiten.
    Una abraçada

    Vicenç

l´Autor

Foto de perfil de Gorwilya

Gorwilya

38 Relats

191 Comentaris

79266 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Crec que aquest fragment em descriu:

"Sóc com un llibre obert amb les paraules de les pàgines mig esborrades pel pas del temps... ja pots anar llegint que amb aquestes poques paraules que han quedat intactes no en sortirà cap frase que tingui sentit, només frases sense solta ni volta, amb les que arribaràs a la conclusió que millor llençar el llibre i comprar-ne un de nou. Doncs si, aquest llibre sóc jo, un llibre que quan el treuen del seu medi perd tota la lògica i no s'entén què és el què et volia dir o expressar de bon principi."

Com que tots els autors posen els premis que han guanyat... a mi també m'ha fet gràcia fer-ho... :P
2005:
-Segon premi del XXVIII Certamen literàri del casal de l'Espluga de Francolí. Obra: "Passat ocult"
-Primer premi del V Certamen literàri Campdevànol modelitat de poesia. Obra: "On ets?"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font morta de Tona. Poesia: "Vida fugisera"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font de ferro de Tona. Obra: "La història mai explicada"



Per si algun/a relataire vol quelcom:
gorwilya@yahoo.es




R en Cadena

"La dragaroja em va encadenar i jo he passat la cadena a en Vicenç Ambrós i Besa i a la IluiN"

(descobreix què és "R en Cadena")