Un bon cop

Un relat de: Edgar
UN BON COP

- Quant temps fa que no ens vèiem? Cinc anys? – diu un Nacho sorprès.
- No, ja en fa deu – li respon un emocionat Xavi.
Tots dos s’han retrobat a Verona, la ciutat de Romeu i Julieta, mentre a l’Arena, l’amfiteatre romà de la ciutat, esperen l’inici del segon acte d'Aida.
- Tu estudiaves Dret, no? – pregunta Nacho.
- Si. I aviat vaig entrar a l’Administració en una feina interessant però sense gaires ensurts. Tu feies enginyeria, oi?
- Si, quan vaig acabar, el pare de la Marina, la meva dona, em va oferir dirigir la producció de la seva fàbrica d’encunys.
- Estàs casat? – diu Xavi, desconcertat - Però, i tot el que pensàvem quan teníem vint anys i ens vàrem conèixer?
- Mira, allò ja va passar. Un home no pot jugar-se el futur pels seus desitjos.
- I ets feliç així? – exclama Xavi.
- No sé si això és la felicitat però he aconseguit una posició que no havia somiat quan vivia a la fosca porteria dels meus pares.
- Però, i els teus sentiments?
- Amb el que he aconseguit, gairebé no els recordo.
- Això és cinisme, Nacho.– Un espès silenci i un nus a la gola d’en Xavi han crispat la situació. - Bé, ja està tot dit, no?
Xavi no s’ho pot creure. Al llit, desvetllat, rememora la seva història amb Nacho. A l’Arena van creuar les seves mirades i va saber que allò era diferent del que havia viscut fins llavors. Després de sopar, anant cap als seus hotels, Nacho el va besar i, junts, van omplir una setmana d'òpera, turisme i sexe. Recordava molt bé la visita a la casa de Julieta on Nacho havia deixat, entre milers, un post enganxat a la paret amb el missatge “Xavi forever 23 de juliol de 2004”.
Després quedaren en veure’s a Barcelona, on Xavi s’adonà que el que per a ell havia estat molt important per a Nacho només va ser una aventura d’estiu.
En aquests deu anys hi havia hagut moltes nits d’amor amarg mentre Nacho va continuar essent un record idealitzat i desitjat. Ara només quedava anar a la tomba de Julieta per a enterrar la seva història d’amor.

Comentaris

  • .....[Ofensiu]
    Naiade | 23-02-2015 | Valoració: 10


    M’ha agradat aquest relat tan original. Molt ben portat i relatat i la temàtica molt encertada. És trist veure la poca importància que per alguns tenen els sentiments; tan sols els mou els diners i el poder. Molt encertat per la temàtica que es demana.

  • contra corrent[Ofensiu]

    Una història romàntica i poc convencional. M'ha encantat! I l'escenari, ideal. Enhorabona!

  • Quina trobada![Ofensiu]
    Guiomar | 20-02-2015

    Quina història més maca, quina trobada més trist! Quin final tan ben aconseguit. Els diàlegs en un text sempre han estat la meva assignatura pendent. M'ha encantat!

  • Quina casualitat![Ofensiu]

    Ha sigut molt curiós trobar el teu relat, perquè de fet et dius igual que jo (o almenys el pseudònim) i utilitzes l'obra "Aida" que és tal com es diu la meva germana. Un relat que m'ha semblat molt ben aconseguit per la naturalitat amb la qual expresses aquest amor i com el relaciones amb Romeu i Julieta. Felicitats!
    Edgar

  • I tant bon cop![Ofensiu]
    Materile | 20-02-2015 | Valoració: 10


    M'ha agradat molt el teu relat. Una història molt ben portada amb un embolcall deliciós: Verona. Bona trama i bon rítme. Felicitats!

    No sabia que escrivies a RC, ara els hauré de llegir tots. Bona feina.

    Una abraçada,

    Materile (Maria Teresa Galan)


  • Verona[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 19-02-2015

    Verona, quin lloc han triat els teus personatges per iniciar i enterrar la seva història d'amor, amb banda sonora operística de fons, només faltaria!