Sonet de l'èxtasi

Un relat de: Grünewald

A trenc d'alba ja es sotjen les primeres llums,
la nit ha estat clara, pura com n'hi han poques,
i ara, ja s'allarguen les ombres, es flairen perfums:
delicats aromes, embriagadors a estones...

Els sentits ballen, es desconcerten:
és l'esclat, el ruixat de la natura.
Entre vans i vents, i tanta hermosura,
es perden, volen, es deleeixen.

I les flors s'obren, s'estiren,
i les fulles caigudes remunten,
s'enlairen i es perfilen amb el Sol,

i entre el festí orgiàstic que s'estiba,
entre la sensual cridòria prop de riba,
un brot de vida rau: encara espera tot sol.

Comentaris

  • Brillant,[Ofensiu]
    brideshead | 04-07-2005

    delicat, musical.... és un poema perfecte. Des del trenc de l'albada fins als primers raigs de sol que s'endevinen a l'horitzó, es poden sentir tots els colors i olors de la natura, el xiuxiueig de les aus, la remor del rierol.... En llegir-lo, he tingut tota la sensació d'estar contemplant una fotografia animada, on la natura ens obre tots els sentits... i com tu bé dius, a voltes, també molts sentiments, moltes nostàlgies.

    Un poema elegant, riquíssim gramaticalmet i bellíssin en estructura i desenvolupament. De debò que et felicito, un "sonet d'èxtasi" exquisit.

    PD. Ja tins ganes de llegir aquest homenatge a Grünewald!

l´Autor

Foto de perfil de Grünewald

Grünewald

53 Relats

117 Comentaris

59751 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nat a Barcelona, m'he inclinat per la Història de l'Art, però sempre m'hagués agradat fer filologia catalana. La poesia sempre m'ha agradat: llegir-la i practicar-la. Trobo que és un magnífic instrument per a expressar idees, conceptes, sensacions i sentiments de forma llire i expressiva. Ben mirat, la poesia és -com altres manifestacions- expressió per sobre de tot. Cal sentir-la, viure-la, respirar-la,... Poesia i vida és tot un, una unitat indestriable i totalitzadora. Així soc jo, així són els meus versos.