Sonen els Stones (infidelitat)

Un relat de: manel

Arreplego la porta amb totes dues mans i entro d'una revolada. Els Stones a tot drap. M'aturo un moment i, sense mirar enlloc, engego cap a la barra.

No vull pensar en tu, però no em trec del cap el teu cul, tot blanquinós i pelut, bellugant-se obscenament a sobre d'aquella bandarra que creia amiga meva.

He sortir corrent i m'he ficat al metro. No se quantes parades han passat però suposo que més del compte perquè quan he sortir al carrer no he reconegut res del meu voltant, però m'és ben igual, i m'he ficat al primer bar que he trobat.

En un racó del mirall de darrera la barra el contemplo per primer cop, assegut tot sol a la taula del fons, amb el cap mig cot. Moreno, barba de tres dies i un posat tot malenconiós, el paquet de "Ducados" sobre la taula i una canya a mig fer.

Algunes cançons més tard i a punt per la tercera ronda decideixo acostar-m'hi. És més guapo de prop, els cabells ben curts i la mirada morbosa. El fum del tabac no em deixa sentir cap olor. Comencem a parlar de tot i de res i li pago un parell de copes mentre ens acabem el paquet sencer de "Ducados". Suposo que poc després marxem junts del bar.

Obro els ulls a la primera claror del dia. El sol entra a raig, sense cap finestra que l'aturi, ni cap porta, ni cap paret, ni cap casa. Estic ajaguda en una manta al costat del riu, únicament amb el pont per teulat. Ell jeu al meu costat, ben adormit en una altra manta, però ja no és tan guapo. No gaire més enllà reposa un carretó atapeït de roba bruta i vella.

El cap em pesa més que una síndria madura, farcida de fum i alcohol. M'aixeco i marxo discretament, sense dir adéu a ningú. Durant tot el dia ressonen els Stones.


Comentaris

  • Des de la ràbia[Ofensiu]
    Frèdia | 30-12-2006

    T'he descobert gràcies al teu comentari. Me n'alegro, doncs, que el deixessis. Per començar a conèixer-te he triat aquest relat. El motiu: el títol. També perquè m'agraden els Stones. El relat m'ha sorprès molt positivament. El trobo ben estructurat, mantenint sempre la tensió narrativa, vestint-la d'una atmosfera de bar fosc i ple de fum molt convincent. El final porta a la protagonista lluny de la foscor, de l'alcohol i de la ràbia acumulada per la traïció soferta i la deixa al ras a l'escalf d'una manta i amb una ressaca que li retorna la visió de la traïció i la música dels Stones. Una història que ens ve a dir que no hi ha medicina que curi el dolor que la traïció provoca i que qualsevol fugida ens torna a dur al mateix lloc de partida perquè fugir és només un engany. Molt ben trobat el tema i molt ben resolt. Jo també m'apunto a seguir-te perquè ha estat tot un plaer.
    Bon any 2007,
    Fredia

  • Alta fidelitat![Ofensiu]
    Unaquimera | 10-12-2006

    Un relat circular... el so que rep la protagonista en entrar al bar, en la primera frase, és el darrer anomenat, a l'última línia. En mig, un trajecte estrany que ha començat abans: tot i no voler pensar en el fet, és el desllorigador de la ràbia, el desconcert, la pèrdua, la desmesura...
    Tot perd les proporcions i per tant, tot acaba fora de lloc!

    Ben expressat, ben lligat, tremendisme justificat i sentiments ben apuntats sense malgastar paraules: un boníssim microrelat!

    T'envio la meva enhorabona i de pas una abraçada de les que no pesen gens,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103727 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht