Sentiments de guerrer

Un relat de: L'ull de la subcultura

Nebuloses trèmules agitades revoltaren el pensament del esgotat guerrer, molta sang i mort, gent gemegant desesperadament al terra veient com la seva sang torna al Terra d'on prové, fent del camp de batalla una llaguna de mort i sofriment.
Al pit els batecs del cor ressonen fortament, mentrestant un esquadró de papallones li revolten l'estomac, intenta recuperar-se del esforç i les emocions viscudes, però dels seus pulmons nomes surt una respiració accelerada i entrelligada. Intenta purificar els pulmons i fer desaparèixer la desagradable sensació de que es desplomarà de un moment a altre doncs les vigoroses cames tremolen com fulles exposades al desproporcional vent del nord, que tan fort colpeja des de l'illa de la que probe.
Enrere queda tota la innocència que estava aferrada fermament al seu esperit, te la sensació de haver deixat enrere tot el que el lligava i tot i això caure en un pou de solitud del que no pot sortir, a matat, a destacat en la batalla, a vist com al seu contrincant se li apagava la llum de la vida als ulls, aterrat i sorprès per la sensació de la mort que l'arrancava cruelment d'aquest món en forma de mossegada de ferro, tot i que com a infant lleuger del gloriós exercit púnic de Aníbal Barca, la seva feina consistia en hostejar l'enemic amb pluges de pedres cruelment dirigides als soldats romans.
Es un foner de l'illa menor de les baleras, d'una estrip guerrera que es remunta als primers habitants de l'illa, però tot i això, res l'havia preparat per aquesta experiència, matar cara a cara.
Observa els mes de seixanta mil soldats romans morts o moribunds al terra, i com l'infantaria pesada núbia despulla de les seves armadures als enemics i rematen als suplicants moribunds com autòmats que ni parpadegen al treure el més valios que te un esser viu, la vida, mentrestant la resta del exercit torna cap al campament, per un merescut descans. La jornada de Cannae havia finalitzat i amb ella la vida de milers d'homes.

Comentaris

  • gracies[Ofensiu]

    grecies OhCapita per el comentari, es cert que tindria que passar per el corrector i mirar mes les faltes, desde sempre he tingut un gran problema amb aquest tema i sincerament mi esforço i un cop em diuen quines faltes e fet em dc com poc ser tan burru de ferne, la vertitat que m'abergonyeix, pero escric aqui apart de perque m'agrada per intentar solucionar aquest problema i per tant tot comentari de correcció sera ven rebut... així potser aprenc a escriure catala bè de una vegada.

  • OhCapità | 09-09-2005 | Valoració: 8

    un relat des del punt de vista emocional del guerrer. Està ben escrit tot i les faltes que després et detallaré (les què he trobat, clar). Des del meu punt de vista podries haver explicat amb més detall les emocions de la batalla. Crec que el tema pot donar molt més de sí. Utilitzes frases massa llargues i potser fa que això no deixi massa rodó el text. Utilitza més punts i seguits, li donarà més agilitat als teus escrits, els hi donaria més força. Però bé, és una opinió personal. Això no desmereix el resultat final. Et suggereixo que segeuixis utilitzant els recursos que ens dóna la història que per sort tens tant a l'abast.

    Faltes:
    llaguna --> llacuna
    desproporcional --> desproporcionat
    baleras --> baleres (plural)
    esser --> ésser (accent)
    parpallegen --> parpellegen (a/e)
    estomac --> estómac (accent)
    valios --> valiós (accent)

    Vigila sobretot les construccions verbals: a matat, a destacat en la batalla, a vist com ... fan una mica de mal als ulls. --> ha matat, ha destacat ...

    Suggeriment, intenta passar els escrits pel sedàs d'un diccionari al teu processador de text, i pots visitar la següent pàgina per aclarir conceptes.

    Pàgina web: Uoc - Servei Lingüístic

    OhCapità.

l´Autor

Foto de perfil de L'ull de la subcultura

L'ull de la subcultura

21 Relats

75 Comentaris

29613 Lectures

Valoració de l'autor: 8.85

Biografia:
Simple, havegades alegre altres depresiu, enamorat i poques coses mes es poden dir... apa pues si em voleu coneixer aqui teniu el meu MSN:

paugomez60@hotmail.com