SENSAT I COHERENT

Un relat de: GRANOTA11
Estic cansat de sentir sempre la mateixa frase: Madura d’una vegada! Què els hi passa a les dones d’avui en dia? Considero que sóc prou madur, què sabran elles... No vull tenir fills ni una relació estable perquè simplement no crec que sigui possible mantenir una relació d’amor de per vida. Som persones canviants, així que no haig d’aguantar ningú innecessàriament si l’amor, la passió o la complicitat s’esfumen. Això no vol dir que no sigui madur, si bé crec que no he arribat al punt òptim de maduresa, ja que, des del meu punt de vista, aquest arriba al final dels nostres dies, quan has viscut i has après de la vida, i jo encara sóc jove. Tot i així, entenc com de feixuga és la vida, conec el desengany, el dolor i la felicitat. Madurar és aprendre de l’ahir, raonar sobre l’avui i viure el demà paint en l’oblit i aprenent del record. No és necessari beatificar les míseres proeses perdudes ni dramatitzar amb les incerteses del demà. Viure de manera sensata i amb coherent a la nostra manera de ser, això és ser madur. Elles sí són unes complertes immadures, creure en prínceps blaus que mai apareixeran, famílies felices i ben estructurades (en quin segle viuen, avui en dia la majoria estan separats i amb criatures que van i venen), el drama del romanticisme extret de les novel·les, tot plegat, idealitzar els somnis de princeses irreals. No, jo no necessito canviar. Confonen el meu ritme de vida amb el meu estat mental i emocional, pobres infelices que moriran de desenganys anelant fantasies creades a la infància. Sóc feliç, em sento ple i realitzat, sóc com sóc i m’agrada, moriré sentint-me a gust amb mi mateix.

Comentaris

  • Ni idea[Ofensiu]
    GRANOTA11 | 16-03-2015

    Montserrat, Aleix... jo tampoc tinc clar què és madurar. De fet és el relat que més m'ha costat d'escriure. Vaig agafar-me a la típica frase de:madura d'una vegada. A partir d'aquí vaig imaginar com es podia sentir i raonar l'afectat. Sincerament, el vaig enviar sense estar massa convençuda.
    Moltes gràcies pels vostres comentaris.

    Noemí

  • Convicció[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-03-2015 | Valoració: 10

    Aquest relat mostra ben palpablement els raonaments del protagonista, amb fermesa i convicció. Està molt bé que ho defensi i sigui coherent amb si mateix. No sé ben bé què és madurar, però si ell creu que és això, defensar els principis d'un mateix, endavant! Un relat molt ben escrit, molt ben argumentat i m'alegra molt llegir a algú que parla de la seva felicitat. Una abraçada.

    Aleix

  • esta molt be[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 15-03-2015 | Valoració: 10

    Una manera de pensar respectable
    Ens veiem
    Montse

l´Autor

GRANOTA11

9 Relats

27 Comentaris

7942 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Sé que sóc així, però m'agradaria ser millor.
De tot somriure es treu una il·lusió de totes les paraules un record.
Espero aprendre molt de tots vosaltres