Ripiosos versets per a ninots de falla

Un relat de: rnbonet


-Crisi, on?- demana la marquesa
a la gran festa, fent-se la desentesa
de l'acomiadament
dels dos-cents
treballadors, de pressa,
de l'empresa.

-Crisi, qui?- pregunta el portantveu
d'aquell banc - agosarat? -
que enguany havia guanyat
més de tres mil
milions de dòlars.

-Crisi, quan?- deia l'antic governant
mentre sucava un ‘croissant'.
Amb mi, de ben segur
que no vindria;
que jo els tinc molt ben posats
i em fan nosa veritats.

I de debò, aquesta crisi,
qui la té, qui la suporta?
Doncs els que sempre han pagat
tant si està viva com morta.

I aquí veieu ben entès
que en el circ de la vida
no mai viuen els que ploren
i sí viuen els que mamem.
O caldrà dir el que manen?
Amén.



Comentaris

  • Amic Ramon![Ofensiu]
    F. Arnau | 03-04-2009

    Es ben cert que nosaltres els valencians tenim una vena satírica...
    El que passa és que els nostres governants (Camps, González Pons, Costa, Rambla, Faura, etc) semblen tots uns "quicos", per no dir-los "pixa-piques", carques, etc., i molts d'ells fan una pudor a ciri que tomba. Si no fóra així, s'anaven a enterar els nostres germans del Nord. Podríem fer en el nostre "Canal nueve" un programa que deixaria el Polònia en calçotets. El títol: "Txecoslovàquia", i et puc dir que si fos jo el responsable de la direcció, tu series guionista de planter, i també podries fer algun decorat pels "gags"...
    Els teus "ripiosos versets" els he trobat genials, posant els punts on cal amb tots els ets i els uts, en aquest tema tan sobat darrerament com és la crisi, que com sempre a pagar-ho el més feble. "Al gos eixut només li vénen puces."
    Ara mateix, ací a la Ford estem amenaçats amb un altre ERE, que aquesta vegada serà de 8 mesos i afectarà 1.200 treballadors. Espere que aquesta vegada repartiran els dies d'atur entre tots, i no ens enviaran als "desafectes" com deien en temps del "movimiento" aquells franquistes de merda, que aquests governants que tenim ara han deixat a l'altura del betum...
    Endavant company!
    No han de poder amb nosaltres!!!
    Salut i rebolica! per sempre.
    Una abraçada!

    FRANCESC

    I moltes gràcies per allò de poeta, venint de qui ve...

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356294 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!