R+D+I (o res d'indulgent)

Un relat de: lady_riverside
«La metàfora és el recurs més efectiu per comprendre el món». Sota aquesta premissa havia presentat a la junta d’accionistes el repte de desenvolupar un dispositiu revolucionari: les ulleres metafòriques, un giny capaç de fer visible l’essència de les coses més enllà de la seva aparença. La tasca no era fàcil, però per alguna cosa s’havia doctorat cum laude en enginyeria, i havia arribat el moment de fer valer els coneixements acumulats durant anys de recerca.

Un cop enllestit el primer prototip, se’l va emprovar per assegurar-se que rutllava. Li va fer l’efecte que entrava en una dimensió coneguda però estranyament alterada. Un tomb per l’empresa li proporcionaria les primeres impressions.

«Ulleressss novessss?» va sentir, mentre començava a notar el constrenyiment d’una boa en què va reconèixer les faccions d’un company: aquell que sempre demostrava un interès excessiu pel seu projecte quan coincidien a la màquina de cafè. «Que cabró!» va exclamar, desfent-se’n de males maneres. Però la indignació va donar pas a un entusiasme creixent com més evidències tenia que l’invent funcionava.

En una sala va veure uns quants directius ensumant-se els culs i fent pixadetes a les cantonades. Obedients, van seure immediatament amb el lladruc del president. Els programadors eren ara formigues que maldaven per teclejar amb tot el pes dels seus cossets, temoroses que no les engolís el cap de departament, a qui havia crescut un musell gris sospitosament llarg. Al fons del passadís, una pastora arriava un grup d’ovelles. Sens dubte, es tractava de la directora de recursos humans sermonejant els becaris.

Va arribar exultant a casa, delint-se per compartir l'assoliment amb la seva dona. Però l’eufòria es va esvair en veure’s al mirall de l’entrada, que no era prou gran per encabir la cornamenta que li naixia just damunt de les ulleres.

Comentaris

  • Enginyós[Ofensiu]
    TerricheT | 31-03-2024

    Un relat al que li dones la volta com un mitjó, amb molta i encertada tria de paraules i metàfores. Ben portat i amb la sorpresa que ens fa riure, i pensar, que ja seria això, fer-nos pensar en les moltes històries que se'n deriven del teu microrelat.
    Enhorabona i sort a la final.

  • Enginyós[Ofensiu]
    Iona | 31-03-2024

    A la vida tot té cara A i B.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que adjuntem al final d’aquest missatge amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    Comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Tota una vida[Ofensiu]
    aleshores | 14-03-2024

    Maldem per disposar d’aquest estri tan preuat! Les ulleres clarividents.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de lady_riverside

lady_riverside

5 Relats

17 Comentaris

852 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00