PRINCESA

Un relat de: Ros Martí
Pujo l'escala amb el temor de sempre, cada dia el mateix desencís. Llegeixo les restes grises dels nostres noms a la paret del replà, gairebé del tot esborrats. La veïna fa sardines, de nou perfumant-ho tot. La clau de casa comença a rovellar-se amb aquell color de frisança roent; la fico al forat del pany amb la ma tremolosa, els dits entercs. Entro a poc a poc amb la bossa penjada a l'espatlla i el cistell ple en l'altra ma. L'estrèpit m'empeny violentament contra la porta ja tancada darrere meu. Sento foradar-se'm el crani, com es trenquen els ous i s'esquerden les capses de galetes; pampallugues als ulls i tremor de cames; a les teves mans, l'arma fumejant; el teu somriure picant-me l'ullet em fa perdre el món de vista.
Vagarejo per cels de menta i forns de pa; de cafè acabat de fer i de maduixes amb nata; de paraigües negres i para-sols de colors infinits; corredisses per la platja i rutes muntanyenques de xiruques noves; bates de quadres infantils que es tornen bates verdes i uniformes blancs; aquelles agulles finíssimes plenes de vida omplint-me les venes de sol; aquelles corrents estremint el meu pit; aquells àngels atrafegats damunt meu; aquella esperança en els seus esguards avesats als miracles.
Desperto i no hi ets, que bé! Ja no hauré de recollir els teus vòmits i els calçotets bruts estesos damunt la catifa de l'habitació on un dia vaig voler ser la teva princesa; la cambra en la qual l'amor esdevingué costum i, després, odi.
Diuen que no tornaràs i me n'alegro. Duus el càstig a les temples, l’eternitat a l’infern.

Comentaris

  • De princesa estimada... [Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-04-2024

    a princesa ignorada. Un bon final que li obrirà una porta nova i li donarà pau. Has aconseguit un relat d'una excel.lent redacció per un tema punyent.
    M'ha agradat molt Ros Martí.
    Rosa.
    .

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Ros Martí

Ros Martí

70 Relats

164 Comentaris

19950 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Travesso de tornada el pont de les estrelles.

Tots els meus relats, poemes i cabòries a celesti1462.blogspot.com.es

També el meu e-book RELATS FUGISSERS, disponible a Amazon per a qualsevol dispositiu. Va, que costa menys que un esmorzar...