Presentació

Un relat de: DavidGB
Em dic el David, sóc un jove de trenta anys d'Albacete. Amb setze i mig adolescent, ,m'aní a viure a València ciutat a estudiar. Amb una motxilla i una maleta plena arribí a l'andana de l'estació del Nord en la ciutat del Turia.
Per esdeveniments de la meua vida no vaig poder acabar la carrera, tot i que estava enamorat d'ella, la sociologia i també la ciència politica, atès que estava en un doble grau.

Han passat els temps i ha quedat en mi l'enyorança. Els somriures de companys i amics de classe, llocs com ara el Cabanyal i les torres de Quart, i sobre tot, l'afecte per una llengua que encara estic aprenent (anant a classes particulars) i que no vull oblidar. Malgrat el que em diga la gent a la meua localitat quan dic que parle una mica de valencià. El desconeixement ací i la ignorància hi existeixen i es sent de tot. Com a tots els llocs, però, sempre pots trobar gent empatica o persones amb sensibilitat per la cultura. Minories il·lustrades.

Pel que fa a la llengua dir que sempre es trobarà al meu cor, seguisc escoltant música d'autors valencians i catalans, llegint el que puc, veient videos en catala, escrivint, etc
I be, aquesta prova es quedarà amb faltes ortogràfiques perquè ni tan sols se configurar el teclat en valencià! a diferència d'altres relats, aquest es reial com la vida mateixa. Espere aprovar la prova lliure a la UNED dins de dos messos!

Comentaris

  • Ben trobat[Ofensiu]
    Prou bé | 30-03-2022

    Ja t'he llegit més amunt i comentat. Només afegir que estic contenta que t'hagis aplegat amb aquesta colla a qui agrada llegir i escriure!
    Amb total cordialitat

  • benvingut [Ofensiu]
    Atlantis | 29-03-2022

    benvingut a relats. Ànims per escriure.

  • Benvingut![Ofensiu]
    llpages | 28-03-2022 | Valoració: 10

    Benvolgut David, et recolzo totalment en el que expliques, un propòsit encomiable que t'honora per les ganes i l'esforç que suposa. Aprofita aquest web per expressar -te lliurement tant com vulguis amb el teu valencià estimat, nosaltres et seguirem per animar-te comentant els teus textos. Ànims!

  • Et felicito.[Ofensiu]
    SrGarcia | 27-03-2022

    Benvingut, DaviGV.
    És una sort trobar persones obertes a la pluralitat del món. Persones que no tenen peresa per aprendre allò que en principi els hi és estrany.
    Trobo que escrius molt bé. El valencià té coses meravelloses, fas bé d'usar-les.
    Et felicito i espero altres relats.

l´Autor

Foto de perfil de DavidGB

DavidGB

6 Relats

15 Comentaris

1335 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Sóc un jove d'Albacete, la meua major experiència amb la llengua és haver viscut a València ciutat uns pocs anys. Se que sóc encara un principiant practicant, he de dir, però,que m'encanta com sona la llengua, dolça i elegant tanmateix m'agrada com llueix escrita.
Aquestes poden ser de les meues primeres paraules escrites en valencià!
Intente sumar i no restar, des de la trinxera, una salutació.