PERFECCIONISME

Un relat de: plusbellelavie
Marta tenia aquest defecte des de petita. Cada error, per molt petit que fos, l’atabalava. A l’escola, no entregava una fitxa fins que no fos la fitxa perfecta. A l’institut, corregia sovint a tots els professors, mentre es preguntava: Com gent tan imperfecta pot arribar a ser professor?. A la universitat, no entregava cap exàmen abans de rellegir-lo i corregir-lo 15 cops. Ella es creia que tenia la vida perfecta: pares perfectes, germans perfectes, amics perfectes, notes perfectes.
Però un dia, una amiga seva li diu: Bueno, quedem així... Marta ràpidament la corregeix: En català correcte no es pot dir “bueno”, s’ha de dir “bé”, o “doncs”. La amiga, farta de tants anys, li diu que ja està bé de que la corregeixi, i acaba la frase amb un: Ni que tu fossis perfecta!
Desil•lusionada, sentint-se enganyada de que sempre havia sigut perfecta, o almenys ho creia, Marta va decidir acabar amb la seva vida “perfecta” bevent-se verí, la manera més noble i “perfecta” de morir.

Comentaris

  • dóna que pensar[Ofensiu]
    Berenís | 09-08-2012 | Valoració: 7

    El que m'ha donat a pensar és que si aquesta noia tan perfecta o que es creu tan perfecta no és capaç d'acceptar una imperfecció o d'acceptar-se a ella mateixa una imperfecció aleshores en el fons és una imperfecta perquè no accepta, no tolera, no suporta, res que no siga perfecte o el que pareix ser també, res que no siga ella mateixa. No sé, les que no som perfectes, o almenys a mi, m'ha encantat que aquesta Marta acabés morta, ai quin joc de paraules més perfecte, hehe.

l´Autor

plusbellelavie

11 Relats

7 Comentaris

6289 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
"...i en un deliri comú, germana, que nedes propera,
fugirem sense descans al paradís dels meus somnis."
- C. Baudelaire