Orfe d'història

Un relat de: Dr. Livingstone

Mirall pervers de fam arreu on miro.
Homes i dones descalços amb parracs, malalts sepultats en vida.

***

- Jesús, senyor meu! sóc Maria Magdalena. Us sóc devota, us seguiré fins a la mort.

- He vingut a acomplir uns deures, a ungir la pobra gent, a il·luminar camins de foscor, perquè tothom s'assabenti que sóc el fill de déu.

- No, no, aquesta història ja es va escriure senyor. Vau ser sacrificat, clavat en una creu fins que la mort us va embolcallar. No va servir de res. El món resta perdut. No hi ha salvació, per morts que hi hagin.

- Qui sou dona? un àngel caigut que em vol apartar del camí designat?

- No, mestre. Vull evitar-vos un altre martiri infructuós. La vostra vida val més que la història del temps, per llarga que sigui.

- Què voleu de mi?

- Us vull a vos. Us estimo des del primer dia que us vaig veure. Vull l'home que miro, de carn i ossos. Sense miratges, visions ni poders.

- Sóc un místic, no puc desfer-me del meu destí.

- Sí que podeu, heu de ser valent. No sou cap heroi, no hi ha cap món per ser salvat.
Només hi som nosaltres i els nostres cossos efímers. Forjarem una família, tindrem fills, que seran el millor llegat que podrà rebre la humanitat. Ser un bocí de temps, un instant, una vida insignificant. Només viure.

***

Mirall pervers de fam arreu on miro.
Homes i dones descalços amb parracs, malalts sepultats en vida.
Massa calor per morir clavat en una creu, massa sofriment per afegir al que veig. La veu del pare cada cop se'm fa més distant i llunyana. Gairebé ja no el sento: Fill, per què m'has abandonat?

***

Un home i una dona caminen junts agafats de la mà per la terra erma d'un camí, del que no en sabrem el final, doncs ningú l'haurà escrit per fer-ne història divina.



Dr. Livingstone

Comentaris

  • montserrat tafalla rigol | 20-05-2010 | Valoració: 10

    no puc comentar-ho, no ho sé comentar, em falten paraules que no conec per a poder comentar.

    (penso: no diu la bíblia que Jesús és "Dios y Hombre verdadero" a la vegada?, doncs aquesta cop ha escollit comportarj-se com un Home)

  • reboníssim "solidaritat" jeje, escenes tàctils d'imaginar...em guardo el "coment" per quan el pengis!Si algun dia tens ganes de llegir un xic més et recomano el "trànsfuga"![Ofensiu]
    perunforat | 27-04-2010

    .

  • Doctor, doctor...[Ofensiu]
    perunforat | 27-04-2010

    Has capgirat i manllevat un final per reconstruir-lo com si fos de plastilina, per dur-nos uns instants més reals que tota la lliga de fe que ens va dur la història. M'has fet pensar en les dues últimes lectures de tauleta: un còmic Blankets de Craig Thompson on el tema de la religió puny les vinyetes amb un reflexió sobre la integritat del text i Caín de Saramago on hi ha pedaços de la història on aquest errant s'hi passeja per cada pàgina.

    És polit i amb un fragment colpidor, un gairebé cap-i-cua ple de significat .

    "Mirall pervers de fam arreu on miro.
    Homes i dones descalços amb parracs, malalts sepultats en vida."

    Que no et foti!!! Està bé que no t'entenguin, que no els agradis i fins i tot agradar sense que sàpiguin explicar el perquè!
    Espero que pengis el repte absurd!
    (tenia tantes ganes de participar que vaig escriure'l massa ràpid, faltava lligar-lo més...).

  • Xantalam | 02-01-2009 | Valoració: 10

    L'acabo de llegir al repte i me n'adono que ja el tens publicat. Te'l comento, doncs m'ha agradat molt. Hi havia d'altres relats que també m'han semblat molt bons.

    Expliques una altra alternativa al sacrifici de la pròpia vida, que podria tenir diferents lectures, per mi; no només la religiosa o mística, sinó en els múltiples conflictes bèl·lics històrics i actuals. Un relat molt interessant, on la figura femenina, molt més pràctica o lúcida té un paper decisiu en el canvi d'orientació del protagonista. Una crida a la inutilitat dels sacrificis històricament infructuosos, que porten al mateix punt de partida, la destrucció.
    Un gir històric que ja ens agradaria que es produís i que molts, amb la seva aportació humil i anònima, fan que la vida esdevingui quelcom més senzill.

    Felicitats pel relat!

    Xantalam

  • Ben trenat[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 28-12-2008

    Una història no singular, però ben desenvolupada, i ben lligada, un relat rodó, amb la seva apocaliptica visió del món actual, que no deu diferir en gaire, si no és pels avenços tecnològics, dels dies que aquell anomenat Jesus va viure fa dos mil anys, dia més, dia menys.
    Segueix publicant, té bona pinta com ho fas.

    Una abraçada.

    Ferran

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Dr. Livingstone

Dr. Livingstone

11 Relats

36 Comentaris

14474 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
"Aniré a qualsevol lloc, sempre que sigui cap endavant.
Si els meus viatges, els meus llibres tenen algun significat, si la geografia té significat és per fer-nos aixecar la mirada dels nostres egoismes i dirigir-la cap a un món complex i magnífic."

El 1871, per encàrrec del seu editor, Henry Morton Stanley, va trobar el doctor Livingstone al mig de l'Àfrica, cosa que li va permetre pronunciar l'arxiconeguda frase: "el doctor Livingstone, suposo?".
El tal doctor Livingstone, metge, explorador i missioner britànic, va ser el primer home blanc que va creuar Àfrica de costa a costa i no està clar que volgués ser trobat per ningú i encara menys per Stanley, vist i considerat que el doctor Livingstone era antiesclavista i el senyor Stanley no hagués pogut viure sense fer tota mena d'atrocitats als esclaus.