Nua o instants de no-felicitat

Un relat de: Àfrika Winslet

El mar fosc de la nit i la foscor del mar en la nit es fonen. L'obscuritat m'amara l'ànima i apaivaga la bullícia dels pensaments amb remor d'esquitxos i minúscules onades, gairebé imperceptibles. I els ulls que han vist massa esdevenen d'infant, i els peus es troben gaudint de la sorra del temps, i per un instant no hi ha instant ni es mou la lluna, només alguna fulla que es resigna a caure, tremolant de por i de fred. És immensa la tendresa amb la que vago per l'eternitat d'un segon i d'un altre, la natura em cuida, el silenci m'arrecera de l'estampida del plor. Esdevinc una silueta fantasmagòrica en l'horitzó, un vitrall sense colors, una gota salada surfejant en l'aire, un matís gris en l'univers. I segueixo caminant, perquè sempre camino més i més enllà. Traspasso la línia no marcada, m'esgarrapo per dins, somric al mirall que es trenca, canto de dolor -sirena oblidada-. Després em desperto, obro els ulls, em recullo amb les mans i em faig de dia; em surt el sol a la pell perquè sempre ressuscito a trenc d'alba, entre núvols ataronjats de vida i ecos de rialles ressonant -tatuatges inesborrables-. Em sento forta i crido, corro i crido... que m'escolti el món! Que m'escolti el món i vegi que sóc nua.

Comentaris

  • Per mi...[Ofensiu]
    Clar de lluna | 20-02-2008 | Valoració: 10

    ...és un relat per llegir una i altra vegada, me'l emporto amb el teu permís. M'ha agradat molt!

    Una abraçada!

  • Bon relat![Ofensiu]
    Nurithy | 06-05-2007

    Una prosa poètica d'imatges sensacionals i de veritats disfrassades en un carnal quotidiani.

  • Text excel.lent[Ofensiu]
    Jordi Droguet Xirau | 04-05-2007 | Valoració: 10

    És el primer relat que et llegeixo i m'ha causat molt bona impressió. No és per fer-te la pilota, però és un dels millors textos que he llegit últimament. La teva prosa poètica té molta bellesa i harmonia.

  • Bon text.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 03-05-2007

    Ja saps que m'agrada molt i molt aquest text: prosa poètica que diu més del que diu. Cada mot parla amb el significat i amb tot el que evoca quant a bellesa de forma i de metàfora.
    Un tastet excelent de la teva bona feina, que més enllà de la història que explica, treballa el "com" l'explica; perquè d'històries tots en tenim, però només la manera com les transmeten fa que es converteixin en literatura.
    La manera, en literatura, és la substància. Cuinar no és barrejar ingredients i prou; és important la manera com aquests ingredients es barregen. La literatura no és una carrera de velocitat on guanya qui arriba primer; s'assembla més a un exercici de gimnàstica artística, on el temps, la utilitat, i l'esperit pràctic no serveixen, i cal dir coses amb cada gest.
    Aquest text és una mostra del que he intentat dir.

l´Autor

Foto de perfil de Àfrika Winslet

Àfrika Winslet

107 Relats

829 Comentaris

159593 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Bones!! El meu nom és Laia, vaig néixer a Tarragona però des de ben petita visc a L'Hospitalet de Llobregat (visca L'H!). Tinc vint-i-quatre anys i estudio Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la UPC (Campus Nord, Barcelona).
Agraeixo el temps que dediqueu a llegir-me, els vostres comentaris, consells i crítiques...

Per qualsevol cosa, la meva adreça és:
Laia_fiber [arroba] hotmail.com

I, ara, també podeu visitar els meus blogs:
Àfrika Winslet
La otra Àfrika Winslet ...



eeeiiiii, ja és aquí!! Disponible, si el demaneu, a les llibreries!!

ELS ATZURS - CAMINS PARAL·LELS

Ed. Emboscall


Aquest llibre, del que formo part amb un relat, sorgeix d'un projecte engegat fa un any i compartit per cinc escriptors/es d'arreu de Catalunya que mostren, cadascú en el seu estil i des de la seva visió, una història que té com a protagonista alguna persona propera. El llibre, doncs, és dividit en cinc parts ben diferenciades que reflecteixen alhora la visió d'una realitat concreta i palpable i el tarannà literari de cada escriptor/a.


He arribat fins aquí gràcies a set casualitats:

1- Un dia avorrit i gris em va dur a aquesta pàgina.
2- Algunes persones van llegir i comentar els meus primers relats.
3- Després dels primers relats van venir d'altres.
4- Algú em va donar la mà i em va acostar al fòrum.
5- Vaig descobrir EL REPTE.
6- Vaig començar a conèixer en profunditat tot el que és RC.
7- Vaig descobrir quelcom perdut dins meu: l'escriptura.

Ara, no penso perdre-ho mai més.