No vull ser independentista tota la vida!

Un relat de: AiDuS

Jo sóc independentista perquè m'obliguen a ser-ho. Visc a un país on la gent es caracteritza per parlar en català. Tant a Catalunya com el País Valencià i ses Illes tenim uns trets peculiars que ens agermanen. Poc tenim a veure amb l'Estat que ens oprimeix.

Jo sóc catalanista perquè m'estime la meua terra. M'agrada lluitar per una llengua, per una cultura i per un sentiment que, malgrat les agressions, continuen dins de mi i de milers de persones. Perquè no volem perdre la nostra identitat.

Jo sóc pacifista perquè m'agrada viure i que la gent visca. Perquè per recuperar el que ens han furtat i és nostre no és necessari agredir a l'opressor. El que ens fa falta és perceverància, constància i paciència.
Podem atacar àgilment utilitzant un cervell que ells deixen de banda per unes mans buides de raons.

I si els catalans obtinguérem la, tant preciada, independència?

Doncs jo ja no seria independentista. No ho seria perquè ja viuria a una nació independent i lliure. Catalanista? És clar! La meua lluita i passió per la terra on m'he criat mai deixaran d'existir. Pacifista? Més que mai, ja que el meu sentiment d'odi contra els opressors cesaria fins al punt de desaparéixer.

Aspires a ser independentista tota la vida? Jo no, les meues aspiracions van més enllà d'un somni. Perquè lluitem per nosaltres i per la nostra història. Perquè ens oposem a les injustícies!

Independentista? Sí, però no per sempre...

Comentaris

  • Soc àcrata[Ofensiu]
    Rodamons | 22-03-2007

    Hem reconec àcrata, i com a tal no crec en les nacions, però he acabat sent nacionalista valencià. Ja dic que no crec en les nacions, soc de l'opinió que hi ha que deixar llibertat a les persones, cal respectar-nos les unes a les altres, però els nacionalistes espanyols no em respecten, ni a mi ni als meus -la gent que parla en català, que té una història pròpia i que vol autogovernanr-se-, és per defensar-me que he esdevingut nacionalista valencià. Sols demane que se'ns respecte.
    Salut i revolta.

  • M'agrada[Ofensiu]
    Roget | 13-03-2007

    M'agrada molt el relat!! molt precís ^^

    Sovint imagine com seria eixe dia tan esperat...

  • siguem positius!!![Ofensiu]
    eudald | 13-03-2007

    Sí senyora! Positiva! Ja has fet molt co.laborant amb aquest invent de relatsencatalà, és a dir escrivint amb aquesta llengua nostra tant bella i tant flexible. Atreveix-te, llança-t endavant amb la teva joventut, escriu tal com sents i penses.
    La llengua és un fet. Entre tots el farem més fort !Reb una abraçada ben cordial!
    J. Vallhonrat

l´Autor

Foto de perfil de AiDuS

AiDuS

68 Relats

148 Comentaris

64479 Lectures

Valoració de l'autor: 9.49

Biografia:
Perquè m'agrada escriure... Però no que em llisquen!

Albaidina amb orgull. Nascuda al 1988 i estudiant de F.Catalana a València...

Somie molt, i el que somie ho escric. Pense molt, i el que pense ho escric. Critique molt, i el que critique ho escric.
Així que tot el que llegiu ho crec, bé siga com ho he escrit o totalment al contrari...

aida_albert@hotmail.com