" No sierra puerta…"

Un relat de: joandemataro

Tornava jo de passejar la Kira, la meva gosseta, i quan anava a tancar la porta d'entrada al bloc vaig sentir una veu: " No sierra puerta pofavor…". En girar el cap vaig veure un home negre amb una motxilla esparracada a l'esquena i un feix de papers a la mà, propaganda d'una pizzeria.
- Grasias amigo- va dir l'home. Tenia la mirada cansada i alhora plena de bondat. Ja sabeu que els ulls tot ho diuen, només cal mirar-los fixament, amb valentia, amb respecte i amb humilitat.
Mentre aquell bon home, que arrossegava el seu cos, ficava amb gran habilitat cada plec al forat de les bústies amb les dues mans alhora, jo li vaig donar una mica de conversa:
- Mucho calor hoy, verdá?
*Sí, yo calor y trabajar dies horas todos días!
- Bueno, por lo menos tienes trabajo, que tal como están hoy las cosas con la crisis…
* Sí, mi mujer aquí no tener trabajo, hijo mio pequeño en África- Ho deia ressignat.

Em van venir ganes de donar-li una abraçada, en silenci, per mostrar-li el meu suport i acollida, però només em va sortir de la boca un reprimit: " Adéu, que vaya bien…" . Ell em mirà i somrigué mentre marxava, segurament per sempre, com ens passa amb tantes persones amb les quals durant la nostra existència només ens creuem una vegada en els nostres camins… Tan mateix em va deixar un regal, sense adonar-se, em va fer obrir una mica més els ulls i valorar la sort que tinc d'haver nascut aquí, i tenir tot el que tinc, que és molt, segurament molt més del que en realitat necessito… També em vaig quedar una mica compungit pensant què injusta fem la vida els propis humans…

Comentaris

  • Una casualitat [Ofensiu]
    Unaquimera | 24-11-2010

    I, vés per on, una casualitat en forma de coincidència breu i fortuïta, et fa "valorar la sort que tinc d'haver nascut aquí, i tenir tot el que tinc, que és molt"

    A aquesta frase jo afegiria: "i tot el que sóc, que tampoc és poc"

    Tot el que sempre ens falta, i el que desitgem ( i no parlo tan sols de bens materials ), cal sovint ser conscients del que ja som i tenim, només pel fet de ser vius, estar sans, tenir feina i família, una llar, les necessitats bàsiques cobertes, ...

    T'envio una abraçada de porta a porta,
    Unaquimera

  • Shaudin Melgar-Foraster | 21-10-2010 | Valoració: 10

    Els nouvinguts, en general, em desperten una gran tendresa. Els puc entendre força bé -al cap i a la fi jo també n'he estat al Canadà i tots els meus amics en són o n'han estat. Alguns hem vingut perquè així ho hem volgut -la qual cosa no treu que enyorem amb dolor la terra on vam néixer- i d'altres s'hi han vist obligats per qüestions econòmiques o polítiques. Cadascun de nosaltres té una història diferent -algunes són terribles- i tots hem deixat en aquella terra llunyana algú molt estimat.
    T'agraeixo el teu gest cap a aquell home que vares trobar, perquè moltes vegades tot el que desitgen són unes paraules amables i respecte.
    Una abraçada,
    Shaudin