MÉS DE 50 CAIXES AMB QUASI 23.000 RELATS

Un relat de: La Banyeta del badiu



Avui s'ha parat davant de casa un camió tràiler. Ha baixat un xicot i m'ha preguntat: és vostè la Banyeta del badiu ?. Sí, li he respost sóc jo. Doncs li porto un munt de caixes.
Mentre el seus ajudants anaven entrant-me les caixes a casa (totes apilades, crec que havien més de cinquanta ) jo li signava el comprovant.
Perdoni jove !, qui me les envia ? , ell mira el seu albarà i em diu : RC. bona tarda senyora !!.

M'he estat mirant les caixes una bona estona, rumiant qui era R.C. i que contenien les caixes ?.

He agafat una a l'atzar, pesa bastant, l'he agafat el cútex per tallar el precinte. S'ha obert una de les tapes, li he donat una ullada, son papers.
Però... sento paraules, sons, relats, poemes, auques, ...........¿?.
La caixa a més de papers porta sons !!!. Si me'ls envia R.C. deuen se relats, poemes, assaig, resumint unes 23.000 publicacions !!!.

Ja estic decidida, l'obro, agafo un full de dins de la caixa, les lletres em parlen, amb veu de dones, homes , gent gran, gent jove.....n'agafo un : EPISTOLARI , és com si la Conxa m'ho xiuxiuegi a l'orella, n'agafo un altre : PELA TU AQUEST PRÈSSEC, veu d'home, en Manuel de Lino., home fort i dolç a la vegada ( una mica trapella també !!). FILL, poema escrit per una dolça mare, que és amiga meva desde fa més de 30 anys (Merche) Escordi . EL CONTE DE LA LLUNA CREIXENT la veu maternal de la Shu Hua (Glòria).

Obro una altra caixa, agafo un full a l'atzar; UN POEMA MOLT BO del inigualable i prolífic (si tot ho fa així , guau!!) Capdelin. La veu de la Carme Cabús em llegeix : PER A UN AMANT FLUIXET (ni han molts d'aquets ). La veuassa del Antonio Mora Vergés relata: LA TERRA DELS CÀTALS. En ronbonet, ell tan "pimpante" em relata PA-HÍS, PA-HÍS !!!. En Brumari: NA PEPETA BOJA.

Obro un altre caixa, també plena de paper amb vida i so. ATRAPADA DINS MEU de Mar, TRACTA A LA CATALANA de la meva gran amiga i companya de l'Empordanet M. Pilar Palau Bertran. L'EGOISME DE LLEGIR relatat amb final de sorpresa d'en David Gómez Simó.

La Rosasp, tan dolça, em conta: UN FILAT D'ESTELS. La Xisca Riera, ella tan entremaliada BON DIA !! BONA NIT !!. Leela amb el seu :BRINDIS. Largi Betea em llegeix la carta que li va fer la seva mare: CARTA PER LA MEVA NENA. Una gran joia SOSPIRS DE MAR de Maragda,

Un altre caixa !!!, avui sembla el dia de Reis amb tantes i tantes sorpreses !!!! a veure.... OhCapità, amb aroma de mar reciteu : ATRAPAT EN VOS. La Marihann amb el seu TOT PER VOS, em fa emocionar. Els MICROCONTES de la Isabel Laso, tant entretinguts. La Tiamat que de tot li treu suc em llegeix : POEMA D'AHIR. El sentiment de XV1 en ELL NO HO FARIA.

Vaig a obrir un altre caixa, les obriria totes, però ara no puc, a veure aquesta?....VERSOS I TARDES IMPREVISIBLES de la Sílvia Peretellada, ALGÚ VA VEURE L'ACCIDENT ?, jejejejeje d'en MANDALF.
CADA ANY, VORA AL MAR d'en Jordi Domènech, La LLibre amb el seu AHIR, en Jaumesb recita : OMPLES DE FLORS, només el nom ja encisa.

L'última caixa per avui, la resta ja les obriré un altre dia. RECORDS D'UN COS de Ambre, UNICAMENT LA LLUNA de la Lavínia. NO HI HAN PARAULES, NO HI HA TÍTUL de Ainoa, AMB MÚSICA SINFÓNICA de la Salzburg (i el seu mitjó), Kispar Fidu , conta LA VIDA: UN MAR DE DUBTES.

Me'n falten moltes de caixes per obrir i molts relats i poemes per gaudir, però de mica en mica ho faré . Demano perdó per a tots els que no he posat en el relat, no és que els menyspreï, és que quasi 23.000 relats...demanen el seu temps. A tots i totes us porto en el cor.

Tots els escrits son joies, s'han de llegir amb molta atenció, primer pel que volen dir i segon perquè és l'esforç i l'enginy d'unes persones que en gaudeixen i ens fan gaudir .





Comentaris

  • Banyeta!!!!![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 04-05-2006

    Quin relat nena!! Realment, no sé com se't poden acudir aquestes coses.

    M'agrada molt com ho has presentat, el repartidos, les caixes, tu preguntant-te què o qui deu ser RC.... Realment, un relat encantador.

    El meu mitjó i jo et donem l'enhorabona!! I et preguem que mai no perdis aquesta frescor que tenen els teus relats. Són realment encantadors!

    Una abraçadota!!

    Salz.

  • 23.000 relats.[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 23-03-2006 | Valoració: 10

    Gràcies amiga meva!! M' a agradat molt que em nombressis en el teu relat. Tú també ets una gran amiga i companya.
    Gràcies pels e- mails que m' envies i espero que t' agradi l'elefanteta que t' en vaig enviar ahir.
    Les mones encara no les he dibuixat, però aviat ho faré, quan tingui una estona.
    Rep un cabàs de petons de la teva amiga Mª Pilar.
    Una forta abraçada.

  • un espai per a tots...[Ofensiu]
    ROSASP | 20-03-2006

    Una altra vegada ens sorprens amb aquest cap juganer que no para d'imaginar.
    Caixes que porten una part de nosaltres, del que som i de com gaudim escrivint.
    Ens obres de tot cor un espai on tots hi tenim cabuda.
    Moltes vegades a l'editora destaca o a relats a l'atzar me'n adono de que només amb el títol sóc capaç de imaginar qui les ha escrit. Alguns relats els recordo i encara puc percebre les sensacions que em van deixar al llegir-los.
    És com si d'alguna forma tot aquest intercanvi ens fes sentir més propers, dins d'aquest immens mar de lletres.
    Gràcies per la part que em toca i pels somriures vitals que ens encomanes...

    Espero poder estar el dijous a la presentació del llibre, encara que no sé pas com ens podrem identificar tanta gent. Potser hauríem de dur una enganxina amb el nom, pegada allí on ens quedi més afavorida...
    Espero poder-te fer una bona abraçada!

    Petons!

  • salutacions[Ofensiu]
    XvI | 13-03-2006

    Hola!

    M'ha cridat l'atenció el títol i m'ha encantat haver entrat a llegir-lo.
    Però ara seré dolent i et faré una mica de crítica.
    Està bé la idea, i la descripció de l'atmosfera que aquesta extranya experiència que és RC ens fa sentir a tots (aquest bon rotllet, vaja). És enginyosa la manera d'anar enllaçant els relats que fa venir ganes de llegir-los un rere l'altre, i el toc final (tota una declaració de principis). I la critica? Bé, només suggerir que podies haver-lo embellit un xic més cuidant la ortografia i els signes de puntuació, (a tots ens passa, però no està de més que intentem millorar-ho). Caldria evitar incorreccions del tipus posar més de tres punts, o repetits signes d'admiració, i coses d'aquestes. En Jordi Domènech té un assaig molt bo que parla d'això. Al cap i a la fi, són els detallets que separen el bo del millor.

    M'ha agradat que parlessis dels sentiments a "Ell no ho faria".

    una abraçada (en plan teletubi)
    XvI

  • Per la part...[Ofensiu]
    rnbonet | 13-03-2006

    ...que em toca, i des d'aquest trosset de terra que és el meu país, moltes felicitats per tan bona ocurrència.
    Salut i rebolica!

  • Hola :)[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 13-03-2006 | Valoració: 10

    Quina bona noia estàs feta, que complerta i com ens estimes a tots nosaltres (RC) . Quina imaginació que tens! La noia dels rínxols d'or! com et diuen! ara ja sé perquè tens tanta imaginació: els rínxols et fan agafar força! jaja
    Gràcies maca, gran amiga, per gaudir-nos amb aquest relat. Un petonet.

  • el camió carregat...[Ofensiu]
    Azalea | 10-03-2006

    Com m'agradaria que em passés una cosa així!! Un munt de relats per a tu... un dels millors regals.. malgrat que el camió carregat amb tots els relats el tenim aquí mateix, a davant.. tan sols calen uns quants cops al ratolí, i descobrim un munt de relats, móns i autors diferents que ens fan somiar, somriure, plorar, imaginar.. i sobretot sentir i pensar.
    El camió el tenim en aquesta web, llàstima que no tingui el temps k magradaria tenir per dedicar a llegir tots els relats... i que hagi de plegar de llegir perquè em fan mal els ulls!! :P
    És un bonic relat, una manera de donar les gràcies a tota la gent que vol compartir el que escriu amb tota la comunitat relataire,...
    Gràcies a tu també per formar-ne part.
    Salut!!

  • Capdelin | 10-03-2006

    quan ja s'acaben les caixes... el trailer s'atura un moment, torna el noi amb una capseta de vellut vermell... l'obre i dins hi ha un RÍNXOL d'OR de la banyeta del badiu.´
    Ara ja pot marxar, bon viatge!
    què n'ets de simpàtica!
    ptons i una abraçada!

  • uii quina ilu[Ofensiu]

    el primer comentari el faig jo ;)

    Quin relat més entranyablee... que et truquen a casa i et regalen 23000 relats!!

    Aprofite per dir-te que m'encanta la foto-dibuix que tens a la biografia, és molt simpàtica.

    Una coseta, vigila amb els signes de puntuació. Si els poses adequadament el text queda molt millor (millor encara).

    Un beseet

    annabella pampallugues

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

179946 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -