Mai no és tard

Un relat de: Lavínia

Ella estava planxant, quan l'Oleguer va començar a cridar i a donar-li cops de puny al braç. Al segon cop, la planxa se li va escapar i va anar a parar a la cara de l’home. Tot seguit ell cridà i es rebolcà. Un cop al terra l’aparell electrodomèstic es va estampar al crani de l’Oleguer una vegada, dos i tres... Mort. Sort que en JK no hi era. De tant en tant, se n’anava i al cap d’una estona tornava a casa. JK era així...
Ella havia agafat la maleta amb quatre coses que li calien. Preferia no mirar enrere. El taxi l’esperava. Acabava de tancar la porta de cop i, en girar-se, uns ulls esverats buscaren els seus. Era en J.K. No podia endur-se’l. Se n’havia d’anar. Feia cinc anys que JK havia entrat a la seva vida i a la d’Oleguer. JK va fer-se càrrec de seguida de la situació de maltractaments que ella patia. Per això sempre estava al seu costat. Havia estat un bàlsam per a ella i sols sentir el seu contacte, després d’algun crit o algun cop per part de l’Oleguer, semblava alleugerida. Ara tot s’havia acabat. Mai és tard, a setanta anys, ella s’havia cansat de sentir-se agredida. Era una dona d’edat. Ho sabia, però a la presó no volen gats, li havia dit la policia per telèfon.

Comentaris

  • Invitació "El cicle de la vida"[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del V Concurs ARC a la Ràdio 2014-2015
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "El cicle de la vida"

    T'esperem el dissabte 31 d'octubre de 2015, a les 11 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)




  • És un tema molt dur...[Ofensiu]
    Bonhomia | 29-06-2015 | Valoració: 10

    ...i d'una clarividència d'un problema social que mai s'acaba que fa reflexionar molt. És dur només d'imaginar, molt. La veritat és que si la justícia existeix anem a l'inrevés. No sé què més puc dir... una brillant denúncia, en tot cas.


    Sergi

  • Genial Glòria![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 05-05-2015

    de traca i mocador! Aquest mes hi ha tres o quatre relats que mereixen ser els finalistes... de fet, cada mes passa, aquest any serà difícil triar-ne tres o quatre, pero tinc clar que aquest teu mereix estar entre els millors.

    Serà cosa de gats, segurament.

    Ferran

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “El cicle de la vida” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ EL CICLE DE LA VIDA - VELLESA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “El cicle de la vida” que s’editarà a finals de 2015 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a de ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • La mirada[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2015 | Valoració: 10

    Em quedo amb la mirada del gat. Tot el relat, clar, directe, està escrit sense embuts, al gra. La sorpresa de saber qui és en JK li dóna aquell puntet de suspens necessari. M'ha agradat molt i molt! Una abraçada.

    Aleix

  • Modèlic[Ofensiu]
    SenyorTu | 20-04-2015

    En JK sabrà buscar-se la vida, sempre ho ha fet. I la situació de la protagonista no pot empitjorar, a aquestes alçades. El relat m’ha agradat perquè has mostrat la situació i has filmat l’escena en molt poques paraules i això no és fàcil, malgrat l’aparent senzillesa. El to narratiu a mitja distància també és força encertat.

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 20-04-2015 | Valoració: 10

    Un bon relat
    Ens llegim
    Montse

Valoració mitja: 10