lksfjguefg

Un relat de: laniñasinmiedo

Notava l'aire roçant la meva cara, i pensava en l'home de la plaça, un instant. No té braços, sembla que camini amb els braços enrere, però sense braços.
Passo de llarg, segueixo notant l'aire roçant-me els pòmuls. Una bici creua per l'altra banda del carril... mirades còmplices del mateix crim, somriure, un instant. On deu anar? com es deu dir? Es diu Arnau i va a casa d'una amiga. Aquesta amiga el rebrà amb cara d'amiga i amb cos de dona. Faran l'amor tota la nit. I a l'endemà ell ja no hi serà. Potser no, potser es diu Joan i va a veure la seva mare a l'hospital. Té la SIDA i està a les últimes. En Joan li porta flors, la mare el mira i li diu que és el millor fill que una mare podria haver tingut mai. Es miren, somriuen, i ella tanca els ulls...somrient.
Per què cony em pita aquest cotxe! Té pressa, arriba tard al partit del seu fill. Juga a futbol i és el seu primer partit com a porter titular. Té Sindrome de Down i juga a l'equip de l'escola per a disminuits mentals. Arribarà i el partit ja haurà començat, però just quan arribi la pararà, un gol cantat, l'ha aturat. Una llàgrima caurà del rostre del pare. L'abrassarà i s'empenedirà com tantes vegades del que va fer la nit anterior. O potser no, potser l'està buscant la policia per tràfic de sabó. Girará per la Gran Via, corrents, saltant-se els semàfors, i a l'alçada de la monumental s'enclastarà contra la plaça de toros.
M'aturo. Semàfor vermell. Una noia passa temptant la sort. Els cotxes s'aturen i l'escridassen. Ella segueix caminant rapidament i m'empeny sense voler. un instant. Arribarà, es despullarà i fumarà un paquet a càmara ràpida. Esperarà la seva trucada fins la nit. Al dia següent es despertarà i se la trobarà al seu llit. O potser no, potser rebrà la trucada, es posarà nerviosa, es vestirà, es maquillarà... i al dia següent se la trobarà al seu llit.
Segueixo pedalejant...sembla que el carrer mai acabi...l'aire em colpeja suaument les entranyes..

Comentaris

  • Observar tot allò que ens envolta:[Ofensiu]
    kispar fidu | 25-07-2006

    ulls atents i desperts,
    guaitant a cada pas (o a cada pedalada)
    tot allò que es mou al voltant nostre.

    Intentar esbrinar el perquè dels seus moviments,
    endevinar els seus pensaments de les seves mirades,
    identificar els seus sentiments dels somriures.


    Sovint ens descobrim observant amb atenció les persones que per uns instants es creuen en el nostre camí.

    Justament avui, mentre passejant per Barcelona m'he aturat una estona al Turó Parc per captar aquell instant; asseguda en aquell banc davant d'un llac, veia passar persones ben diferents: solitàries, amb parella, tristes, pensatives, alegres, d'altres molt absents... intentes imaginar que és allò que els passa per la ment... cada persona un petit món...

    --> Sí! llibreta taronja! jejeje
    "Aquests dies llegint els teus escrits m'has fet pensar... i començo a descobrir coses dins meu que abans no comprenia... gràcies": Ostres! doncs no sé ben bé a què et refereixes... però de totes maneres me n'alegro de que vagis descobrint-te i que et serveixin les meves paraules; ja que sovint intentem plasmar allò que ens ha costat unes passes descobrir i estic contenta de que pugui servir-te!

    ens veiem i ens llegim per aquí!

    petons wapa! i recupera't!
    mua!

    Gemm@

l´Autor

Foto de perfil de laniñasinmiedo

laniñasinmiedo

8 Relats

17 Comentaris

7737 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Em dic Marta i vaig néixer un càlid 15 de setembre del 1989. Efectivament, vaig néixer el fatídic dia de començar les classes, bé, tampoc ho he portat tan malament, i de fet ara ja fa temps que no coincideix el dia. Visc a Barcelona, concretament al Poble Sec, un barri en procés.

M'agrada escriure, farà uns tres anys que em vaig aficionar a escriure poemes participant als jocs florals de l'escola. Normalment escric en castellà, però això va per èpoques...

El meu nom d'usuari prové del títol d'un poema que em va regalar un amic. Una personeta em va aconsellar que em posés un nom d'alguna cosa important per mi, i així ho vaig fer.

Poca cosa més a dir... M'agrada la música, l'esport, els amics, el cinema i els llibres.

Salut relataires! Ens llegim.