L'estació de Sants a l'estiu

Un relat de: Airbec

L'estació de Sants a l'estiu.
............................................

Fa uns dies varem anar a l'estació de Sants a buscar un fill nostre que venia de Madrid.
Mentre l'esperàvem, asseguts en un banc, miràvem la gentada que anava i venia per tota l'estació.
No crec que cap dibuixant o ninotaire, per més ràpid que anés, donaria l'abast per captar les diferents persones que passaven per allí.
Des de la seriosa, amb el maletí, pensant amb els seus negocis, (executius,viatjants...) generalment sols, a la que fa soroll i passa l'estona enraonant en veu alta, que acostuma a ser jove i va amb colla.
Quant veus un crio que corre, ja tens un pare al darrera i a la mare cridant. Porten el carro ple de maletes i paquets i tres o quatre fills al voltant.
D'aquests se'n veuen pocs, perquè acostumen a anar amb el seu cotxe; és el matrimoni d'americana i corbata, la muller vestit sastre i un únic fill, amb pantalons llargs i molt blanquet. Passen tibats, sense mirar als costats i no s'equivoquen d'andana.
Veus a noies modernes, amb uns caps de mil colors ( fins i tot n'hi ha que els escau be el seu "look"). Algunes van amb mini faldilla, que més valdria que no en portessin.
Hi ha el que l'hi passa l'edat i vol anar com un nen jove. Ja no dic en la seva vestimenta, que Déu n'hi do!, sinó que el seu pentinat, cabell curt i tenyit de color groguenc. Vaja, que n'hi ha d'haver per tots els gustos.
Si veus una colla de dones juntes que no fan gresca, no s'aturen i saben on van, no ens podem equivocar si diem que són monges; que van de "paisà".
Els que han fet o fan les vacances de ciutat a ciutat, amb tren, els veus amb la seva motxilla intentant dormir un xic, estirats al banc, amb els peus sobre la mateixa per allò dels"descuideros", mentre esperen el proper.
A vegades es munta un rebombori de pares, nens amb fulards, motxilles, monitors i mans enlaire amb papers i llistes. Són colònies d'estiu.
Si no hi ha pares, són daines o llobatons d'algun agrupament escolta.
Sempre hi ha el despistat que no troba on ficar-se i va d'una guixeta a l'altre, fent-se un embolic amb les pantalles i amb els cartells mecànics existents.
I la persona que arriba suada, neguitosa, que sap que ha perdut el tren. Apila tots els seus quilos en un banc i resignat, espera el pròxim, que en certa manera tant li fa, ja que el cansament pot més que la seva voluntat.
El que més em carrega és; el que arribi a l'hora que arribi el tren, sempre ve o més d'hora o més tard. Ell sempre té raó.
També aquell que es pensa que només fa tard ell i demana que el deixin passar al davant. Si troba algú de bona fe?.
Vaig quedar impressionat de la quantitat de gent que viatja amb tren i de la que s'espera, ja que la feina que varem tenir per poder seure.
N'hi havia d'asseguts, ajaguts, nerviosos, tranquils, grassos, prims, alts, baixos, ben vestits, mig despullats; amb maletes i sense, fent cua, corrent i fins i tot, una parella jugant a escacs.
Aquest es l'ambient que hi havia a l'estació de Sants a la planta baixa. Ja no parlo de les andanes ni de l'hotel. És un tema a part.
I és que, per les vacances, és una bona distracció anar-hi a passar una estona, sense els nervis d'ésser tu el que viatja.


Comentaris

  • Airbec[Ofensiu]
    Nina Abril | 08-07-2007

    Ja sé que podia haver-te trucat, enviar-te una carta, escriure't un e-mail o picar la porta de casa teva, però es que m'ha fet gràcia saludar-te des d'aquí jejeje

    Ens veiem!!!! Petons a la familia.

  • et felicito..[Ofensiu]
    MarBlava | 01-02-2007 | Valoració: 10

    has descrit a la perfecció l'estació de Sants, a l'estiu i tot l'any, perquè sempre és plena.
    Jo agafo cada dia el tren allà amb el meu fill i sempre em pregunto com pot ser que haventhi tanta gemt al mon, puguem ser tan diferents...
    Amb el nen comentem que hi ha gent ben extranya i ens entretenim així tot esperant el tren...
    De fet últimament s'ha fet bastant insoportable el tema obres per l'AVe: retards en els horaris i obres fora l'Estació....
    M'ha agradat com descrius a la gent, amb aquest punt d'humor, però que és ben real.
    Si no hi anés cada dia, segur que em vindrien ganes de passar-hi una tarda, només per veure si trobo algún del teus personantges.
    Una forta abraçada!

  • Comentari d'un santsenc[Ofensiu]
    sants78 | 01-02-2007

    Trobo que has fet una molt bona fotografia de la mitjana de personatges que habitualment arriben i marxen a la nostra "estimada" esstació. Al ritme que creix ben aviat tot el nostre barri s'hi trobarà dintre.
    ;)

    Una abraçada.

  • Quant veus els nervis dels altres...[Ofensiu]
    Espigol | 31-01-2007 | Valoració: 9

    Si, quant veus els nervis dels altres i tu et sobre el temps, es el moment de fer una historia de la gent que va amunt i avall i et fixes amb detalls que entre ells no veuen perque els falta precisement "el temps ".

    Els que sebeu escriure de tot sen pot fer un relat.

    Gracies per les bones estones que ens doneu els que nomes llexim.

    Espigol