L'espectacle

Un relat de: Arxiax

He hagut d'aclucar els ulls quan sortia de casa. Vora el portal la multitud de sempre, les veïnes xafarderes, els vells de cafè i conyac prohibits, els joves de tabac mig amagat, els executius amb presses, tots, fins la noieta del quart, han aturat tot moviment i se m'han quedat mirant. Cada dia crec que m'hi he acostumat, però mai ho supero del tot. Mai, i menys avui, aconsegueixo que no m'importi.
Sóc jo, no sóc un espectacle! He fet el que tots vosaltres m'heu condemnat a fer. Han estat disset mesos de pressió, de mirades, de comentaris i de silencis el que m'han dut a l'inevitable... no preteneu ara mirar-vos-ho estranyats.
Damunt la taula de la meva habitació, al costat de l'estoig i del llibre de biologia, ho explico tot. Ho he esscrit amb ploma, com s'escriuen les coses importants. Amb la ploma que em vau regalar fa dos anys... encara té tinta. Ho he escrit sobre un pergamí que he anat a comprar aquest matí a la papereria de davant l'institut. De fet, crec que algú de vosaltres, sense res millor a fer, m'hi ha acompanyat. A ningú, però, se li ha acudit de demanar-me perquè el volia.
No creieu que és fàcil, no imagineu que sigui agradable... s'ha de ser molt, molt valent, més que per fer això que vosaltres m'heu fet. No és la primera vegada, però sí la primera que ho aconsegueixo. O que ho intento de debò.
No em sigueu tan hipòcrites ni tan estúpids d'inventar llàgrimes i incomprensions... No em sigueu tan hipòcrites de seure al davant i mostrar el vostre dolor. Com a mínim, sigueu conseqüents i aneu a celebrar-ho allà mateix on vau anar el dia del meu aniversari... sense mi. Emborratxeu-vos bé i celebreu-ho.
Celebreu també que la meva presència ja no és inoportuna. Celebreu-ho en tot moment, en qualsevol d'aquells moments en què era sobrer, celebreu que ja no ho sigui.
Però que a ningú no se li acudeixi d'horroritzar-se quan veieu el morat del coll. A ningú! Que ningú negui saber què ha lligat aquesta soga al coll. Ningú! Que ningú vessi ni una llàgrima. Ningú!
I pobre del qui es lamenti o s'atreveixi a comentar res. Perquè els morts som somnis, i sabem ser malsons.

Comentaris

  • Equinozio | 27-09-2005

    ...
    sense paraules. Des del res fins a l'extasi. Brutal com ho descrius tot. Però el final fa por. No el final del relat sinó...


    equinozio

  • Hola Arxiax![Ofensiu]
    ROSASP | 18-09-2005

    Hi ha coses que ningú no sembla comprendre.
    Es busca una explicació a tots els sentiments, estats d'ànims i comportaments. Tenim unes pautes preestablertes i caure en un pou sembla fins i tot molest i molt incòmode pels demés.
    Sempre s'analitza causa-efecte, no es pot assimilar que moltes vegades les coses no tenen una determinada raó d'ésser.
    No és una sola cosa la que provoca una tristesa, un desencís, una impotència vers la vida. No és tan fàcil com això...
    El relat neix tal com raja, amb una força i una duresa esglaiadora.
    La societat veu tants cops a les persones com un espectacle, només s'entenen moltes coses quan es viuen a la pròpia pell (i encara ).

    Per cert me'n adono de que ahir va estar el teu aniversari, felicitats encara que sigui amb un dia de retard.
    Escriure és alliberar-se de moltes cadenes i veure les coses des de molts punts de vista, treure recursos d'on no en sembla haver.
    Crec de tot cor que sempre és positiu.

    Una abraçada!


  • Llibre | 18-09-2005

    Corprenedor, potent i dur.

    Buf! Déu n'hi do!

    L'has col·locat sota l'epígraf "Biogràfic"... espero que ben aviat puguis treure'l d'aquesta catalogació, i que els sentiments de desencís i cansament que destil·la aquest relat estiguin ja superats.

    Fins la propera,

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Arxiax

Arxiax

63 Relats

90 Comentaris

70263 Lectures

Valoració de l'autor: 9.03

Biografia:
Vaig néixer el 88. Sempre m'ha agradat escriure, no sé exactament perquè. De fet, potser mai m'ha passat res digne de ser escrit, però he estimat, he oblidat, he sentit... I amb això jo ja en tinc prou.

I look up in my inwards eye
which is the bliss of solitude....



Nota: Hi ha algú que comenta relats en nom meu.... em sap greu si us ofèn