Les tecles borratxes

Un relat de: aurora marco arbonés

A la majoria dels mortals en passa que , des que en llevem fins que ens en anem a dormir, estem bregant i suant la cansalada com a desgraciats perquè així ens ho va sentenciar Déu en expulsar-nos del paradís per desobedients i carallots, i perquè molts de nosaltres no ens sentim totalment plens si no treballem com a rucs fent tota classe d'activitats, obligatòries i optatives. El resultat és que, en acabar la jornada, el cos i la ment ens supliquen alguna mena de compensació /evasió per a poder anar tirant en el nostre esdevenir sobre la terra.

En el meu cas, a banda de la lectura, que arriba més tard, un cop estic al llit, em relaxa bastant fer una ullada al correu o a RC acompanyada d'una copa de bon vi de la nostra terra.

I aquí comença la història de les tecles borratxes. Com faig sempre, ahir agafo delicadament una copa de tintorro (em sembla un sacrilegi beure'l en vas) i la poso, també molt finament, damunt de la tauleta de l'ordinador. Obro el correu a veure que s'ha cuit durant el dia. Observo, amb alegria, que encara tinc bons amics que em recorden amb afecte, malgrat la meva total negligència dels últims temps, i em disposo a fer un glopet del Cavernet Sauvignon que m'he servit.

Agafo la copa per la part superior, però la base està enroscada en el trons dels cables dels auriculars i se'm vessa per l'estrebada que em peguen. I tot el vi em cau a sobre del teclat de l'ordinador. La mare que...! Diligent, ho netejo tot amb l'spontex de color groc, amb aigua i amoníac i em truca la meva amiga Maribel a qui li conto l'ensurt que he patit. "Posa'l de cap per avall", em diu expeditiva. I així ho faig. Resultat: una vomitada de nassos. El vi comença a regalimar per tot arreu i jo, mans a l'obra, m'embarco a netejar la prestatgeria de l'ordinador.

Quan, finalment, sembla que ja ho ha tret tot, em disposo a provar l'estat de consciència del teclat. Començo a teclejar i me n'adono que està com una sopa. Porta una mona com un piano: si toco els números em surten les vocals, si toco l'interrogant em respon que sí (que Sí, que està trompa), si teclejo el intro em surten les majúscules. Ja no em cal més proves de que el teclat porta un bon pet.

Per tant, el desendollo i li passo l'assecador de cabells per a treure-li les restes de tintorro de les tecles. Inútil intent: no en fa ni una al dret. Això sí, toqui el que toqui em surt €€€€€€€€€, tecla que, per cert, ni sabia que existia. Em puja un calfred per l'espinada. Que estem a finals de messsssssssssssss!!! penso esglaiada. Finalment, decideixo treure el teclat a l'ampit de la finestra per a que es desencaparri de la curda que porta. I el deixo tota la nit a la serena.

A l'endemà, el torno a endollar amb tot l'amor del món i constato, amb el cor encongit pel dolor que marca encefalograma pla. Malauradament, l'hem perdut per sempre. Diagnòstic: greu coma etílic que no ha pogut superar. Requiescat in pacem. Dos llàgrimes i Amén.

Encara està el seu cos calent al cubell de les escombraries per a reciclar, que ja arriba a casa un nou teclat (quin remei!), això sí, aquest abstemi, seré i a punt per a fer la prova de l'alcoholèmia. Dóna negatiu i, per tant, ja està en condicions de posar-se a la feina sense perdre un minut.
Baldiri li hem posat de nom, Baldiri, sí senyor. I ni per un moment us penseu que us estic prenent el pèl. Que no us ho crieu? Doncs consulteu el calendari d'ahir dia 20 de Maig i podreu comprovar-ho, retrons. Mira que en sou d'incrèduls i desconfiats... !

Comentaris

  • Molt graciós[Ofensiu]
    Englantina | 17-04-2011 | Valoració: 10

    M'ha fet molta gràcia el teu relat, Aurora. Qui més qui menys, tots n'hem fet alguna de grossa semblant, però no tots ho expliquem.
    Ja saps: si escrius, no beguis!!!

  • Ei, si estàs bebent, no teclegis![Ofensiu]
    Unaquimera | 09-06-2009 | Valoració: 10

    Així que tenim ( el tens tu, és clar, però com que ho comparteixes amb nosaltres, els teus lectors, ja el sento "comunitari"! ) un nou membre a casa, relacionat amb el món "relataire", ni que sigui per escriure relats i correus? Molt bé!
    Ei, Aurora, dóna-li la benvinguda a aquest univers nostre al Baldiri...
    Deixo al teu bon criteri si és millor un petonet, una abraçada, unes frases sentides, o què... en definitiva, tu el coneixes millor que jo, saps quin caracter i peculiaritats en té... i després de veure a quin punt poden arribar les coses si no s'encerta el tractament adient amb els teclats, m'estimo més ser prudent i deixar-ho en les teves sàvies i experimentades mans!

    Pel que fa al relat en conjunt: NO TË DESPERDICI, senyora autora!

    M'alegro de la teva tornada... m'alegro mooolttt!!!

    Una abraçada gran i una copeta de cava brut ben fred, per celebrar-ho com cal,
    Unaquimera

  • TICs i alcohol[Ofensiu]
    franz appa | 06-06-2009

    Mai hauria dit que un teclat estaria en estat etílic, o trompa o curda, vaja, per una mica de vi (no dius, per cert, de quina denominació d'origen, si en té), abans de passar a millor vida -reciclatge, se'n diu ara, tens raó-. Crec que has encertat a encetar una nova relació entre escriptors i alcohol, cosa que té mèrit, donada la llarga tradició de literats bevedors de mena que ens guia i il·lumina. Coses de les noves tecnologies (a Faulkner, el whisky vessat podria fer-li malbé un full o dos però no espatllar-li la màquina d'escriure) i de la teva joiosa, hàbil i escumosa imaginació.
    Una salutació cordial per a tu i per en Baldiri.
    Petons!

  • Finalment![Ofensiu]
    Xavier_Ribert | 06-06-2009

    Hola Aurora! A mi també m´ha costat molt de registrar-me! Res...A partir d´ara ja em miraré el teclat d´una altra manera. El meu potser mori d´alguna infecció perquè fa temps que no el giro de cap per avall. De totes formes quedo tranquil perquè almenys compartirà contenidor amb el teu. Per cert, et presento la Mortadel.la Casolana, que també té un bloc molt interessant. Ja te´n donaré l´adreça. Ens veiem a l´ascensor!

  • Santa hora, filla![Ofensiu]
    MortadelaCasolana | 05-06-2009

    Vinc de part de Xavier Ribert! i em sembla que això d'agafar una copeta de vi i començar a escriure, m'ha agradat molt, igual que el sentit de l'humor que tens. Bé, ara encara no ens coneixem (d'aquí que estigui una mica tallada) i si arribo a saber que per posar-te un miserable comentari tardo tanta estona...! Soc la Mortadel.la Casolana i no em deixaven registrar-ho com a tal i, jo, "dale", "dale" i "dale"! fins que la maquineta ha pogut amb mi!
    Salutacions i a reveure!

  • HIP, HIP, HIP...[Ofensiu]
    entortilligat | 04-06-2009 | Valoració: 10

    HIP, HIP, molt, HIP, bo el relat, HIP, HIP. El que passa és HIP, que ho he HIP probat jo i HIP m'he equivocat HIP de botella, HIP, HIP i m'acabo de prendre HIP un lingotazo HIP de guisky Dic HIP, HIP, HIP, HIP i porto una HIP trompa com un HIP piano de HIP cua. Ara que HIP. HIP no he Hip tombat el vas HIP al damunt del HIP teclat, HIP, HIP. L'he Tombat HIP, damunt la HIP pantalla. Felicitats HIP, HIP i petons que HIP rima amb HIP, HIP, HIP i si HIP no rimaHIP HIP ni hip mai, la, la la, HIP, la la, hip i Visca el triplet HIP de guisky+rom+gin HIP, HIP, HIIIIIIIIIIIIIIII

  • Benvolgut doctor[Ofensiu]

    La seva doble visió no és en absolut deguda a cap intoxicació etílica, sinó més aviat a la meva imperícia (vostè ho sap molt bé) en aparells electrònics. Aconseguir que mi menda lerenda faci les coses bé a la primera és asaz difícil per la qual cosa m'he de tornar a examinar i repetir la prova. Però què li he de contar a vostè que ja no sàpiga? Si vostè és el meu metge de capsalera i té el meu historial psicòtic...!
    Així doncs no pateixi, no hi ha problema de doble visió. Ara bé, lo de la doble copeta ho manté o no?

  • josep casanovas olmos | 03-06-2009 | Valoració: 10


    Benvolguda Aurora:
    Cregui'm si li dic, que per un moment m'ha semblat veure un doble comentari. No sé si és cosa del vi o de la riallada desmesurada a causa de les vostres ocurrències. Perdoni la meva pífia etílica. En què estaria pensant?...

  • josep casanovas olmos | 03-06-2009 | Valoració: 10


    Benvolguda aurora:
    Cregui'm si li dic, que per un moment m'ha semblat veure un doble comentari. No sé si és cosa del vi o de la riallada desmesurada a causa de les vostres ocurrències. Perdoni la meva pífia etílica. En què estaria pensant?...

  • No crec en la [Ofensiu]
    Nonna_Carme | 03-06-2009 | Valoració: 10

    reencarnació però , si tornés a néixer, m'agradaria que em dotessin amb un bri del teu enginy.
    "Les tecles borratxes"! Aquest títol ja t'avisa que si no tens ganes de riure, no el llegeixis.
    Un petó, Aurora.
    Nonna

  • Benvolgut doctor[Ofensiu]

    He de fer-li un aclariment. La "susodicha" copa no me la prenc al llit, cosa que seria un costum
    molt poc saludable. Abans de tancar els ulls es requereix un bon llibre com "Pescant Diàlegs"o bé "De mis andanzas en en Santa Maria" i una infusió relaxant. Suposo que vostè aprova aquesta sana rutina.
    La copeta me la prenc jo a l'estudi, mentre llegeixo RC o envio e-mails als amics.
    Feta aquesta precisió, senyor metge, no em tocarà més remei que seguir la seva prescripcció facultativa i engolir-me delicadament dues copetes en lloc d'una. Vostè mana.

  • Benvolgut doctor[Ofensiu]

    He de fer-li un aclariment. La "susodicha" copa no me la prenc al llit, cosa que seria un costum
    molt poc saludable. Abans de tancar els ulls es requereix un bon llibre com "Pescant Diàlegs"o bé "De mis andanzas en en Santa Maria" i una infusió relaxant. Suposo que vostè aprova aquesta sana rutina.
    La copeta me la prenc jo a l'estudi, mentre llegeixo RC o envio e-mails als amics.
    Feta aquesta precisió, senyor metge, no em tocarà més remei que seguir la seva prescripcció facultativa i engolir-me delicadament dues copetes en lloc d'una. Vostè mana.

  • Remei[Ofensiu]
    josep casanovas olmos | 03-06-2009 | Valoració: 10



    M'ha agradat molt el relat, però el que realment m'ha semblat curiós, ha estat lo morbós que m'ha resultat aquesta interessant costum de prendre's una copa de bon vi en el llit i acompanyat d'un ordenador, abans de dormir. Com a metge de capçalera mai he receptat una copa de vi en el llit a ningú. No obstant, el medicament en qüestió conté una contraindicació electrònica molt sofisticada i de difícil tractament. L'únic remei factible, seria prendre's una copa abans i una altra després de l'esdeveniment.

  • optatives / obligatòries[Ofensiu]
    Avet_blau | 03-06-2009 | Valoració: 10

    les asignatures optatives , acaben sent
    obligatories en l' examen diari d e la vida,
    pero aquests moments "personals " tan necesaris no es poden abandonar,
    doncs inclinen la balança de la salut al nostre favor , i llegir relats alleugereix
    les nostres carregues emocionals i fan volar l' imaginació...
    i aixo es terapia... de vida

    Avet

  • Què passa amb el mes de maig?[Ofensiu]
    nuriagau | 02-06-2009 | Valoració: 10

    Un relat molt divertit, m'ha recordat el teu primer relat de La rentadora.

    Veig que, per a tu, el mes de maig és catastròfic i que, fins i tot, el teu teclat ja t'advertia que t'hauries de gastar euros (€€€€€€€)

    Felicitats pel relat i pel teu sentit de l'humor!

    Núria

  • Jo sí que et crec ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 01-06-2009 | Valoració: 10

    Acabo de passar una divertida estona, sembla talment que em passés la pel·lícula de la situació viscuda, m'agrada molt la "xispa" que li dones al posar-hi totes les expressions.
    Saber acceptar aquests "accidents domèstics " és realment molt i molt positiu, cal tenir sentit de l'humor !
    Brindo per tu, per la teva capacitat de transmetre'ns tant bones vibracions, ei ! però lluny del teclat , eh !
    Una càlida i dolça abraçada,
    Núria





  • Una vegada més...[Ofensiu]
    Romy Ros | 01-06-2009 | Valoració: 10

    m'has fet riure a cor ple amb les teves històries que estan plenes de bon humor i de la més fina ironia. Enhorabona un cop més!

  • No sabia pas...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 31-05-2009 | Valoració: 10

    No sabia pas les reaccions del teclat davant d'una copeta. Pel que veig, no superen el més mínim control d'alcoholèmia.
    Gràcies per "tornar" pel camí del bon humor. De totes, encara que no el necessites pas, tens el meu permís per a escriure el que vulguis... que, jo, et continuaré llegint.
    Ah! Una dia, ja ens faràs la relació del santoral de tots els teus electrodomèstics
    Una abraçada!
    - Joan -

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

250812 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.