L'assassí il·lustrat

Un relat de: aaa

Li va tallar la gola amb un oxidat ganivet, per que cap só en sortís, i mentre la sang brollava de la ferida, l'assassí netejava la taula i fregava els plats bruts.

Era un assassí, es ben cert, però la bona educació mai es perd.

La víctima moria en un racó, mentre l'assassí l'observava fascinat.

Va desfer-se de l'atavisme que duia, i va poder veure com els ulls de la horroritzada noia adquirien dimensions planetàries, sortint de les seves òrbites i rodolant per l'impecablement fregat terra de parquet, anant a rebotar contra la sabata de l'assassí.

Uns ulls preciosos, sens dubte, contemplats de ben a prop.

Els va recollir i els va tornar a instal·lar al seu lloc d'origen. Va aplicar aigua oxigenada i iode a la ferida del coll, i quan ja estava desinfectada, la cobrir amb una gegantina tireta.

Va portar la noia al llit, la va tapar amb una curiosa manta de color vermell, i va jeure al seu costat. Va explicar-li un bonic conte al voltant d'un homenet verd que vivia a l'interior del cap d'un nen i l'obligava a fer sempre el be.

Quan la noia va estar dormida, l'assassí va tancar la llum, li va besar el front, va ajustar la porta i va desaparèixer...

Comentaris

  • M'ha fet gràcia...[Ofensiu]
    rnbonet | 03-04-2007

    ...el títol i m'he immers en la lectura.
    La mescla de trets criminals i terrorífics amb els candorosos i tendres; l'asèpsia del criminal i el seu ben fer crea un contrast de llums lòbregues i suaus alhora, que et capta inmediatament.
    Enhorabona pel relat.
    Per fer-li un retret, menut, en comptes d'"il·lustrat" potser li hagués anat millor "educat", "polit",... Ara, ja saps que és l'autor qui decideix! Sempre!
    Salut i rebolica!

  • Òndia noi[Ofensiu]
    Màndalf | 30-03-2007

    Quina elucubrada! Jo necessito un parell de cigalons per escriure un text així !!

    Passes del terror a la candidesa recolzant-te en la bona educació de l'assassí. Una línia cap a l'absurd o cap al contrast ben definida, que sobta i que no deixa gens indiferent.
    Això dels ulls m'ha fet venir com un calfred, suposo que és el que volies...

    Bé, si t'ha d'assassinar algú, almenys que sigui ben educat... però a mi després que no em vingui amb contes eh!

    Salut i força!