L'Arnau i el Francesc 27. Retorn cap a casa

Un relat de: Vicenç Bacardit i Garcia

27. Retorn cap a casa

-Ostres, tiu, no sé que m'ha passat -confessava l'Arnau de camí cap a casa després de la feina-. M'ha agafat una paranoia…
-Jo que sé, el que t'ha passat -va afegir el Francesc, acompanyant-lo en el retorn-, però ha estat genial.
Eren quarts de dues de la nit. El carrer era fosc i força desert. Els cotxes que passaven per aquella via es podien contar amb els dits de la mà. Els taxis ja eren més abundants.
-Jo pensava que ens fotia fora aquesta mateixa tarda -reconegué l'Arnau, caminant pesadament per la vorera a causa del cansament.
-Sí, sí, jo també -va opinar el seu amic, amb el mateix ritme tranquil-. Hem estat de sort.
-Tiu, sento molt haver-te ficat en aquest merder -es sincerà el criminal més "salsero" del dia.
-Baah! No ha estat res. He fregat una mica per aquí, he passat el drap per allà…
-No, no em refereixo a això -el va interrompre, posant-se més nerviós encara.
-Joder, doncs més merder que allò -opina el Francesc- no sé que hi ha.
-Doncs treballar al burger! -aclarí.
-Aaah! Sí, és una bona putada, però no està tan malament del tot, saps? -i pronuncià aquella última paraula posant un gran misteri.
-Què he de saber? -va voler conèixer l'altre xicot, aturant-se de cop per sentir millor el què el seu company havia d'explicar.
-Mentre tu t'estaves al mostrador -va iniciar el Francesc, prosseguint la marxa per restar importància a les seves paraules-, intentant sobar les manetes de la Cristina, jo he estat fent contactes.
L'Arnau va quedar altament intrigat. Què volia dir "contactes"?
-Ah, sí? Amb qui? Amb el Víctor aquell? -va preguntar en to burleta.
-No -va negar. Va esperar uns segons, per posar nerviós al seu amic, que començava a mirar-lo de manera impacient-. Amb la Verònica, la noia que ajuda a la cuina.
El silenci els va abordar. L'un, esperant la reacció de sorpresa i admiració, i l'altre intentant recordar el rostre d'aquella tal Verònica.
-Qui? -va gosar preguntar poc després-. No em sona
-És igual, tiu. Ni t'ha de sonar.
-Per què?
-Perquè és meva! -va aclarir el Francesc, posant cara d'esperitat-. Tu segueix intentant lligar-te la Cristina, que jo ja tinc la Verònica als meus peus.
-Ei, que la Cristina m'ha dit que tinc un somriure molt maco -va recordar l'Arnau demanant una mica de respecte, mentre arribaven per fi al seu carrer.
-M'és igual, tiu!
Van prosseguir el que aviat seria el seu recorregut habitual fins a casa. No es van dir gran cosa més, aquella nit. L'Arnau es lamentava pel seu comportament salvatgí i també per la imatge que li havia mostrat a la Cristina. Ell no era així, de cap manera. Era un noi calmat i serè. Aquella tarda no contava, perquè tal com s'acostuma a dir, havia estat l'excepció que confirma la regla. El Francesc, per la seva banda, estava pensant més de cara al futur. Tenia un nou objectiu, pel què semblava: la Verònica, aquell nou personatge a qui, de moment, l'Arnau no hi posava cara (ni cos, que també era un detall important).
-Bona nit, tiu.
-Bona nit.
Cadascú va entrar al seu habitatge, cansats i desitjosos de trobar-se amb el llit. Per una nit volien deixar de banda els videojocs , la música i la resta dels seus habituals elements "juerguístics". Demà seria un altre dia, la tarda del qual tornarien a passar junts a la seva ja segona residència: el Burger King. I encara sort que el Sr. Rodríguez els havia donat una segona oportunitat.

Comentaris

  • hola vicenç[Ofensiu]
    estrangera | 09-09-2005 | Valoració: 9

    molt de gust en conèxer-te.
    Sóc "llu6na6" a Barcelona i a Cardedeu era "estrangera" en fi! una olla de grills.

    M'he llegit el teu relat i de debò noi, has d'escriure i no parar. es nota que hi tens facilitat i que és per això que vas guanyar aqueslls premis

    M'agrada com t'expliques i com descrius amb paciència tots els diversos moments del teu relat. Felicitats i endavant. Una abraçada!!

l´Autor

Foto de perfil de Vicenç Bacardit i Garcia

Vicenç Bacardit i Garcia

55 Relats

20 Comentaris

58480 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Vaig nèixer el 1980 a Sabadell, tot i que visc a Igualada des dels tres dies d'edat.
Només he guanyat un parell de cops els jocs florals de l'institut, però espero tenir una mica més d'èxit en el futur amb les meves novel·les, els meus relats i les meves... paranoies. Bé, com a mínim, a veure si m'hi poso una mica més que fins ara.