La pantalla de la Lola

Un relat de: Ze Pequeño

Nota:Aquest relat obeeix a una iniciativa duta a terme entre Salzburg i Llibre. En ell es narra una situació prèviament acordada entre aquestes dues relataires, però cadascuna d'elles l'escriu des d'una perspectiva o punt de vista diferent.

Des d'aquí us animo a llegir també la versió creada per Llibre. No us puc indicar el link directe al seu relat, però el raconet de Llibre dins RC el trobareu aquí. Està publicat al voltant de les mateixes dates que aquest, i el títol és "La Carpeta de la Lola".

Esperem que us agradin!



***** ***** ***** *****


Sóc una pantalla. Sóc una pantalla quadrada. I habitualment em vesteixen tot el voltant amb un vestit fet de pedacets de paper groc amb lletres mal escrites. Em passo els dies damunt la taula, mirant com la boja aquesta tecleja i es frustra davant meu. Sempre he volgut fer-li entendre que no sap escriure. Que el millor és retirar-se i anar al bosc a buscar bolets. Però no, ella ha d'insistir, i seguir escrivint…

Aquesta nit està fatal. Porta una mena de monyo que l'afavoreix tant com a una girafa un faldilleta de "lunares". La tassa de cafè fumeja al costat. Espero que la molt burra no la faci caure damunt del meu amic el teclat, perquè llavors… res. Llavors res. No tinc mans per fer res. Ai senyor!! Els ulls de boja que se li posen quan escriu són realment de pel·lícula de por. I el pijama, massa gran per ella, està perdent tots els colors que abans tenia. Es veu que aquesta de Micolor res de res.


Sí!!!!! És la meva millor obra!!!!!


Quin esglai! Què carai li passa? Diu que és la seva millor obra això que ha escrit? Ara ho veuré.
Després d'una ullada interior ràpida a això que acaba d'escriure, he de reconèixer, contra la meva voluntat, que no està malament. Té sentit. És un relat breu, però usa un llenguatge molt polit -poc habitual en ella- i ha aconseguit donar-li un bon ritme. Les paraules que utilitza són les adients, i hi plasma una sèrie de sensacions de manera molt acurada. No està malament no, aquest relat que ha fet, però és que em fa tanta ràbia…

Ara recordo tots els moments que l'he hagut d'aguantar, quan la pobra intentava escriure alguna cosa i només feia llufes. Moments en què per qualsevol motiu em fotia un cop, així, "plas!!", perquè sóc una mica lenta, ho he de reconèixer. Em costa arrencar i posar-me en marxa, però és que la dona aquesta tampoc no té paciència! I tot ho solucionava amb un castanyot que em feia trontollar tota. Recordo moments en què, en quedar-me tota negra, em donava un parell de mastegots i m'insultava. Moments en què m'ha clavat, sí, literalment clavat, un tros de paper groc d'aquells amb els quals em vesteix de tant en tant, perquè l'idiota del paper no s'aguantava sol. I ella creia que la millor manera era fotre-li un cop ben fort a aquesta innocent pantalla, així, "poooom!" i el paper quedava allà, tremolant, i jo encara tremolant més.

En fi, que diu que ha escrit el seu millor relat. Ara, en plena nit, resulta que la dona s'il·lumina i fa la seva millor obra a les tantes de la matinada, quan porto una pila d'hores en marxa, em bull tot el cos i els zeros i els uns se'm desfiguren. I el pitjor de tot és que sí que és una bona obra. És el millor que mai li he vist escriure.


Sí senyor!! És la meva millor obra! Ara l'enviaré a RC, i esperaré els comentaris, que segur que seran excel·lents, perquè després d'haver escrit això, ja SÓC ESCRIPTORA!!!


Ah sí? Diu que ja és escriptora? Diu que és la seva millor obra? He he he, doncs tinc un regalet per ella. Un regalet molt especial… perquè aprengui a tractar bé les pantalles. Pantalles de la terra, uniu-vos!!


Un darrer repàs. Per arreglar les faltes que hi pugui haver fet. És un relat boníssim i no pot tenir faltes.


Li passo una nota al disc dur…


Déu meu, sóc escriptora per fi!! RC, prepareu-vos que vinc!


Em poso d'acord amb el teclat, que segur que la idea el motiva…


Llest. Em fa por enviar-lo, estic nerviosa. Enviar, enviar, enviar. Acosto el ratolí al quadradet d'enviar. Síííí, és la meva millor obra! Ai quins nervis!


Faig una mica de força i…


Env..???????!!!!! Què passa?????!!!!!!!


Fet. Pantalla negra. Ordinador penjat. Relat perdut.


On és???? On és el meu relat!!! Reacciona!! Què has fet ordinador estúpid, pantalla estúpida!!!


He he, és digna de veure's, la imatge. S'estira els cabells, em colpeja, però no té relat. Ja no ets escriptora, dona prepotent i absurda. Ja no tens relat, el poder és meu!!


Sí, sóc una pantalla. Una simple pantalla connectada a un disc dur i a un teclat. Però tinc les vostres il·lusions i somnis a les meves mans…






Comentaris

  • Molt divertit.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 02-01-2006 | Valoració: 10

    És molt divertit, i a més perfecte. M'ho he passat molt bé llegint-lo. M'encanta la confabulació entre la pantalla el teclat i el disc dur... la revolta dels ordinadors... Felicitats. Ha estat una de les meves millors lectures d'aquest Nadal juntament amb Truman Capote.

  • Ara tinc por![Ofensiu]
    Biel Martí | 19-10-2005

    Ara tinc por, Salzburg! Aquest relat no és còmic, no és d'humor, és terrible!!! Just quan crea la seva millor obra després de setmanes, mesos i potser anys de provar-ho apareix el fantasma del PC penjat i se li emporta. Tu saps el mal que fa això? Jo no pego la pantalla, però...

    M'ho he passat molt bé llegint-te i et devia algun que altre comentari (sí, ja sé que no es comenta perquè et comenta, però tut t'ho mereixies). El relat és original i està escrit amb gràcia, és fresc i molt àgil de llegir.

    Biel.

  • Molt rebò[Ofensiu]
    marc (joan petit) | 19-09-2005

    Salzburg!

    Molt bon relat, sincerament!
    Reocrdo haver-lo llegit ja fa uns dies. Tant el teu com el de la Llibre, i trobo que heu tingut una idea molt bona i, com no podia ser altrament, l'heu portada a terme d'una manera molt bona.

    Felicitats a tu i a la Llibre.

    Recordo més d'una carícia efectuada al llom de la pantalla i de l'ordinador. I segur que molts cops he pensat: serà...?

    I quan perds res, no creus que son els objectes que s'amaguen, cansats de que els perdem o ens els apreciem poc?

    Res, pensaments de dilluns fatigat...

    Salut!

    marc.

  • les pantalles són molt sensibles![Ofensiu]
    ROSASP | 14-09-2005

    La venjança dels objectes maltractats i poc reconeguts...
    Aquesta Lola està passada de voltes, val més que es prengui una temporada de descans.
    La idea del balneari m'ha semblat força bé, però tampoc li estaria malament copiar a pica pedra cent vegades no maltractaré carpetes simpàtiques ni pantalles treballadores...
    Potser és un text massa llarg, m'he passat!

    Un relat força divertit, una idea espurnejant!

    Petonets!

  • ja ho deia jo: l'ordinador és viu![Ofensiu]
    Shu Hua | 13-09-2005

    Sempre m'ha fet aquesta impressió i ara veig que no anava errada. Has fet un relat original, ben escrit i àgil, molt divertit. Felicitats a tu i a la Llibre. I aquesta Lola... regaleu-li un cap de setmana en un balneari, que el necessita.

    Amiga Salzburg, aprofito per tornar-te una petita part dels teus comentaris, que tots m'han fet molta il.lusió.

    Una abraçada
    Glòria

  • tens raó[Ofensiu]
    xaropdetu | 09-09-2005 | Valoració: 9

    espero que mai es revolucionin perquè la farien bona. La meva pantalla també és una mica...cabrona, amb perdó, pero de tant en tant també n'en fa alguna, pero ja he apres a desconfiar d'ella jijiji
    petons! és un relat genial!

    xarop

  • i la pantalla[Ofensiu]
    Lavínia | 07-09-2005

    potser que fa la guitza a qui duu un pijama massa gran per a ella i que ulls de boja quan no li surt gaire bé tot el que escriu. I la pantalla que, a voltes fa llufa es venja de la criatura que ha descrit i el bon relat que ha d'enviar a RC es fon.

    Pobre Lola! Cal que tracti bé la "pantalla", que la mimi i que teclegi en compte.

    Sou molt originals, la Llibre i tu.

    Petons.

    Lavínia

  • Quina por!!![Ofensiu]
    David Gómez Simó | 04-09-2005

    que fa l'últim parraf.

    M'agrada aquesta pantalla tant venjativa, crec que la prepotent de la Lola és mereix el que li ha passat (clar que segons la Llibre el destí final de la pantalla no sé si compensa…)

  • Renoi![Ofensiu]
    brideshead | 02-09-2005

    Amiga Salz, has fet una història magnífica. Igual que la teva sòcia, desplegues un bon humor, una imaginació desbordant i una traça esplèndida a l'hora d'inventar una història com aquesta, que, si no fos per la seva bona redacció i per l'agilitat i impecabilitat que hi ha a les mans de l'autora, podria haver estat una història més, però no, no és una altra història, és "la pantalla de la Lola" i el segell "Salz" s'hi veu al darrere.

    Felicitats, artista, crec que aquesta associació que heu creat tindrà ressó. Hi ha qualitat d'escriptura i qualitat humana. I aquest còctel, pot ser explosiu!

    Una abraçada!

  • Caram![Ofensiu]
    Llibre | 02-09-2005

    Ei, Salzburg! Caram, amb aquesta pantalleta! Déu n'hi do, la mala baba que tragina... heheh...

    M'ha agradat, el teu relat. És clar que em sento part implicada i potser aleshores això no compta tant. Però crec que està ben portada, la descripció de la situació. I el joc de monóleg imaginari de la pantalla fa que et trobis més immergit en la problemàtica de la pobra Lola.

    I tens raó: que n'és, de burra, la Lola!

    Una abraçada, companya d'iniciativa!

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Ze Pequeño

Ze Pequeño

111 Relats

635 Comentaris

130927 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Agredolça.
Silent i amb ganes de cridar.
Amenaçadora de mi mateixa
i curosa amb els teus ulls.
Descontrolada.
Cercadora,
de prop i de lluny.
Ofegada en sospirs.
Somniadora interrompuda.
Animal de nit
amb passes esclaves.
Desanimada i eufòrica.
Lligada i sense força
per trencar cadenats.
Encuriosida,
atrapada en una teranyina
d'ulls negres
de mirada infinita.
Desequilibrada.
Penjada del cim més alt
de la teva vida.
Capturada.


--------------------------------------------------


Em trobareu també a

www.poemesmicrocosmics.blogspot.com
www.diarismicrocosmics.blogspot.com
www.ydetrasdetodo.blogspot.com