Ja els suspendrà la vida...

Un relat de: escocells

A la pissarra Veleda de la sala de professors hi ha una nota abandonada que diu: "Records de la Lluïsa". La Lluïsa sóc jo, i a l'IES Caterina Albert hi vaig estar ara fa dos anys. L'altre dia em vaig trobar una professora que hi treballa i li vaig donar records. Devia ser ella la que ho va apuntar a la pissarra , al costat d'una convocatòria caducada que resa :"Reunió d'equip docent dimecres al pati". Aquesta nota no vol dir que la reunió es fa enmig del pati, sinó a l'hora del pati.
- Escolteu, a mi no em sembla bé fer la reunió a aquesta hora. Per mi l'hora d'esmorzar és sa-gra-da. - recalca sempre algun professor.
Bé, aquest món dels ensenyants és molt curiós . Jo fa anys que treballo de professora i m'encanta observar els alumnes i la seva actitud, però sobretot, m'excito més amb els companys. M'agrada de mirar-los amb discreció i la primera reunió del curs és morbosa en aquest sentit. A vegades fins i tot m'agafa una mica de remordiments. No vull que es noti que els miro amb intenció d'imitar-los.Perquè a mi m'agrada construir narracions orals on parlo dels profes que conec, i els meus amics, quan m'escolten es parteixen la caixa, que dirien els meus alumnes.
Doncs això, en les primeres reunions, si hi ha algun profe nou , ja començo a rumiar i a intentar imaginar-me com serà, si s'escaquejarà les guàrdies, si serà puntual, si és d'aquells que tot el dia diuen: "Aquesta canalla, se l'ha d'espavilar, perquè si no, ja els suspendrà la vida".
Jo trobo que això de "ja els suspendrà la vida", és una metàfora cursi que algú es va inventar quan va sortir la LOGSE. Com que fa deu anys, a Catalunya va començar una nova etapa educativa, a l'alumnat se li exigia menys i se li donaven assignatures a triar perquè ell es fabriqués una mica el seu currículum, i no sé com, això va fer baixar el nivell intel·lectual dels alumnes.. Si a més a més afegim a això el fet que els nois estan mimats pels pares, doncs ja està tot dit.

Els professors vells van dur mol malament aquesta etapa perquè s'enyoraven de quan feien classes a COU i tenien nostàlgia del nivell cultural d'aquelles classes. Llavors volien exigir a l'alumnat unes coses que aquest no podia suportar. Quan algú acabava per aprovar un alumne que no estava madur, però que no podien repetir tants, sempre el típic profe vell, deia això de "ja els suspendrà la vida".,…

(continuarà...)


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer