Innocència perspicaç

Un relat de: Nastasia

Realment ens adonem de totes les persones que influeixen en la nostra vida? T'atures i a ulls clucs pots veure aquella persona. Un ésser que sempre t'ha fet costat, s'ha aturat i t'ha vist vessar llàgrimes. Però la gent canvia. Has pogut observar els canvis soferts al llarg del temps. Som éssers caducs i arribem a un moment en què mirem enrere i veiem un camí incert, un camí de disset anys de durada, dels quals, quinze han estat compartits amb una mirada dolça, uns cabells bruns, i un somriure sempre present en uns llavis molsuts.
Una figura un pèl rabassuda, emmarcada per un rostre que irradia felicitat, una subtil ingenuïtat; un rostre arrodonit, ombra d'unes perles ametllades, d'un to saborós, que llencen esguards d'infinits valors. Les pestanyes, llargues sentinelles, es vinclen com arcs units a una capa de pell ignorant que cobreix mirades de mel. Damunt d'aquestes perles, s'albiren unes celles arquejades i primes separades per una protuberància que creix fina i desimbolta, amb una recent incorporada perforació. Una pell, suau i fina, més aviat lívida, mostra, a les seves galtes carnoses, un lleuger color rosat. Uns llavis, color salmó, una innocència interrompuda, que s'esquerda amb un somriure intrèpid, no pas escadusser, una festa de corbes i colors, tal vegada un somriure de respostes indefinides. Sons, sons infinits, paraules i més paraules, en un racó guardades per sortir a la llum i fluir sens fi, hereves d'una veu vibrant, elàstica i atractiva. Aquest aspecte ha estat usat com a dot teatral, un dot que ha esdevingut gran devoció, amb uns resultats satisfactoris.
Uns cabells bruns brollen lliures i flirtegen, elegants, dispersos i onejants, caient pel front i orella avall, amb una segura clenxa llisa a un costat que llisca pel front com una seda de textura confosa. Sota aquests fils castanys, un conscient artefacte obre les portes a un món de somnis prohibits; alguns resten closos en algun racó incert i mai tindran cabuda a la realitat, d'altres, com un viatge a l'altra banda del món, el món americà, ja s'han portat a terme i han despertat un creixent interès per la seva cultura.
Records inunden la seva ment somiadora, imatges i aspiracions. Una voluntat de viatjar de nou al país americà, i viure-hi una vida diferent. Enraonadora i extravertida, aquests dos mots desencadenen una perfecta descripció, trets característics que es complementen amb un caràcter fort, tot i algunes febleses. L'amistat, el seu tarannà més preuat d'una idiosincràsia jove, oberta i lliure. Una aspiració humanista - representada per l'atracció pel llatí i la llengua grega - amarada d'interessos literaris per les llengües clàssiques, un interès incipient en la seva persona. Una alegria que desborda en una ànima que fa ús de la broma constantment però que troba aquells instants de serietat necessaris.
I com n'és, de difícil, la realització d'un retrat! Com descriure una noia de disset anys, feliç, senzilla, alegre, amigable, amb un camí molt llarg per recórrer i amb tant per descobrir, aquella infinitat de misteris fugissers que amaga la vida?

Comentaris

  • Descripció...[Ofensiu]
    natasha | 22-02-2006 | Valoració: 9

    ...boníssima, de veritat, amb tota mena de detalls!!
    Bé t'acabo de descobrir mirant la llista i...ves per on algú que té un pseudonim molt semblant al meu, que wai xD (i no és lúnica semblança, ets un dia més gran que jo!!!) i res que m'ha semblat curiós i aquí estic, i la veritat m'ha agradat descobrir-te, et seguiré llegint!!
    Muaks

    NatAsHa

  • Retrat...[Ofensiu]
    rnbonet | 29-12-2005 | Valoració: 10

    ...incomparable, amb adjectivació madura i escaient, prosa ben lligada i detalls de mestra en imatges.
    Enhorabona!

  • Deu ni do...[Ofensiu]
    AVERROIS | 28-12-2005 | Valoració: 8

    ...el retrat que has fet, no es pot dir que no tingui quasi tots els detalls. Segurament si passés pel meu costat desprès d'aquesta descripció la coneixeria. Molt bé i una abraçada.

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Nastasia

Nastasia

12 Relats

25 Comentaris

18084 Lectures

Valoració de l'autor: 8.88

Biografia:
data de naixement: 26/08/88
nom: Marta

Què anhela qualsevol ésser no indiferent al transcurs del temps? Aquesta pregunta retòrica necessita ser resposta per vosaltres. Jo penso que l'AMOR és allò que ens impulsa a seguir aquest camí incert que és la nostra vida.

Us escriuré tots els relats que han tingut un cert punt important, algun sentiment que necessiti recordar, al llarg dels meus 18 anys viscuts. Són pocs textos, però amb el temps esdevindran importants perquè, com m'ha demanat fa poc una persona, no deixaré mai d'escriure, perquè escriure és el millor mètode de dialogar amb un mateix, de conèixer-se, de saber què vol un realment, i sé que la meva consciència no se n'oblidarà mai.


"Quan no vulguis dormir perquè la teva vida real ultrapassa els teus somnis, només llavors sabràs que estàs enamorada"
Marta