I ara, no puc dormir

Un relat de: Yrch

Ara no puc dormir. No puc tancar els ulls i no pensar. En realitat no hi ha res que em neguitegi; però tampoc hi ha res que em tranquilitzi. És simplement el fet d'haver-me parit, mama; és simplement el fet de seguir aquí: ni bé ni mal, ni negre ni blanc. I és aquest simple fet de ser, d'estar, el que no em deixa dormir, el que no em deixa viure.
Camino cada dia entre desenes de persones i penso que què faig jo entre ells, quina és la diferència que ens separa i ens uneix? L'odi, el sentiment de superioritat que ens tenim els desconeguts, els uns als altres.
Però ara estic aquí, sobre un llit no més còmode que el teu, no més maco que els demés, mirant a un cel de guix pintat de verd. No camino entre persones; això demà, quan em plegui de son pel carrer, quan desitgi aquest llit tan normal i tan toçut que ara no em vol veure dormir: només vol veure'm sofrir. I demà tornaré a caminar entre persones, desitjant ser més que ells, però sabent que tan sols sóc una més; una llàgrima, com tantes d'altres, que recorre les galtes de la Terra, planeta mort, d'amor i tristesa. I demà, mentre camini entre desenes de persones, tornaré a pensar en tu un cop més, sentint amor i odi recorrent el meu cos, sentint un buit valent invaïnt el meu cor.
Però ara, suposadament, sóc aquí, damunt del meu llit, intentant dormir, pensant que la vida no s'acava aquí. Sempre recordaré aquest sentiment. Però ara soc aquí, sabent que tard o d'hora t'oblidaré, que en la meva vida apareixerà una d'aquestes persones, entre les que camino pel carrer, i omplirà de nou el buit que tu estàs deixant dins meu. I una petita història tornarà a començar, i tornaré a no poder dormir.
Però, de moment ets tu qui no em deixa tancar els ulls i descansar, com descansa el món durant la nit. Ets tu qui es passeja entre els meus pensaments, sabent-se superior, sabent que res té més força per impulsar-me a viure o morir.
Això no és neguit, ni tampoc és tranquilitat. Tan sols és el fet de preguntar-me perquè estic. Per què cony m'havia d'enamorar de tu? I, per què jo sóc així?
I és que a vegades penso que em trobo enmig d'una joventut que ja es jubil·la. D'una joventut que és una vida, que és un cor. Un cor maltractat pel temps i pels actes de la gent que m'estimava i de la gent que m'ignorava, que em veien allà i no sabien més de mi. I els que m'han estimat, també m'han odiat, com jo t'estic odiant a tu.
Cada imatge, cada flaira, cada pensament, cada món ets tu. Em persegueixes. I jo segueixo aquí, sense poder dormir.

06/06/2005

Comentaris

  • Deepangel | 08-02-2006 | Valoració: 10

    makuuu makuuu

  • Brutal[Ofensiu]
    ITACA | 20-06-2005 | Valoració: 10

    Com sempre amb la teva sensivilitat com per donar consell com per escriure mostres un escrit que estic segura que a més d'una o d'un el farà sentir protagonista per uns minuts per uns dies per el teu escrit.
    Ets una font de paraules que s'acumulen en tots els cors que llegeixen els teus relats, aquest l'he trobat brutal, me'l posare a preferits per tornarlo a llegit altre dia, m'ha semblat molt bo, el sentiment la rabia les descripcions de com et sents, de com veus el món des de els teus ulls... molt bo Aïda.
    I ara, dorm nina.

    ITACA

  • No puc dormir, per què serà?[Ofensiu]
    Camps de Tristor | 09-06-2005 | Valoració: 10

    Petiteta mevaAa!!(una manera de parlar qe ja sabem qe tu ets mes gran qe jo pero bueno es igual jeje)per que serà qe no pots dormir??XD jeje doncs nore valorar-te aquest relat am un 10 perque te'l mereixes!tambe vaig ser de les primeres qe el va llegir eh??XD
    Venga guapissima un petonas de la teva amiga CaMpS dE tRiSToR

  • la son fuig...[Ofensiu]
    Capdelin | 08-06-2005 | Valoració: 10

    quan hi ha guerra... dubtes, interrogants... odis i amor faran les paus? Ell i la multitud, el desig i el rebuig... el coixí calla, tampoc ajuda... només xopa alguna llàgrima perduda...
    Ets un pou de sentiments que lluiten... aviat arribarà l'equilibri, la llum nova... i el coixí es tornarà tou i somriurà a la victòria!
    un petó i una abraçada!
    ànims!!!!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Yrch

Yrch

31 Relats

178 Comentaris

62482 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
No quisiera que lloviera
te lo juro
que lloviera en esta ciudad
sin ti
y escuchar los ruidos del agua
al bajar
y pensar que allí donde estás viviendo
sin mí
llueve sobre la misma ciudad
Quizá tengas el cabello mojado
el teléfono a mano
que no usas
para llamarme
para decirme
esta noche te amo
me inundan los recuerdos de ti
discúlpame,
la literatura me mató
pero te le parecías tanto.
-.cristina peri rossi






y sin falsía, y sin comedia y sin literatura...






Cómo voy a creer /dijo el fulano
que el mundo se quedó sin utopías

cómo voy a creer
que la esperanza es un olvido
o que el placer una tristeza

cómo voy a creer /dijo el fulano
que el universo es una ruina
aunque lo sea
o que la muerte es el silencio
aunque lo sea

cómo voy a creer
que el horizonte es la frontera
que el mar es nadie
que la noche es nada

cómo voy a creer /dijo el fulano
que tu cuerpo /mengana
no es algo más de lo que palpo
o que tu amor
ese remoto amor que me destinas
no es el desnudo de tus ojos
la parsimonia de tus manos

cómo voy a creer /mengana austral
que sos tan sólo lo que miro
acaricio o penetro

cómo voy a creer /dijo el fulano
que la utopía ya no existe
si vos /mengana dulce
osada /eterna
si vos /sos mi utopía

Mario Benedetti






"el mundo entero se va a pique y yo sólo quiero seguir flotando, volando, soñando..."






"cap a la vida tu, jo cap a casa" Pere Rovira