Fuga de la vocal i. Minirepte 91

Un relat de: dallonses
ELS TANOQUES o "papanates"

Sembla un malnom de mondongo groller, però és ben cert, que es pot formular al temps actual o al recent proppassat; per exemple: AMPA -agrupament de mares & pares d'alumnes- o altres nacrades perles com "vocals o vocales" "femelles o femells"

Al gènere "Homo", fent cas d'un perfecte esperpent, el podem rebatejar amb el nom "Homo Amentes", per fer-ho més curt: "Stultus" que, més o menys, ve a representar ser "desassenyat"

És xocant que, quan una bona part del nostre entorn, alça la veu de cara a forjar un versemblant programa per ajudar a resoldre les vergonyes de casa nostra, del nostre món. Vergonyes, per altra banda, que cobren quota de pantalla, adoptant el model antropomorf en l'apocament o fredor del poble, en general.

És xocant, penso, el malbaratament de temps o altres recursos en ressembrar cugula, malèvola herba que brota a qualque ermot. Són ben pagats, per lloables els esforços de curtesa mental, en promoure vacus conceptes demagogs, ben argumentats, per peons, manobres o bracers amb el llenguatge del dogma del moment.

El pèndol, com més llarga és la pèndola que el suspèn, més ample el seu recorregut, més amenaçador és el seu retorn: La contundent plantofada, serà suprema forçosament. Donem per fet que trobarà l'assenyada rauxa del nostre orat seny, reposant, fent la non-non o, en gojosos nonets que, pel cas, bé a ser un concepte consemblant...

.......................


Notes al marge del text precedent:

El cas també es dóna a l'inrevés: "Modista" és una persona versada en moda; quan s'aplica a un home, perquè li diem "modisto..."?

Per aquest camí ens ha d'arribar l'electricisto, el telefonisto i demés fauna/fauno diversa/diverso.

Bibiana Aído, que fou ministra del govern d'en Zapatero, s'hauria estalviat moltes crítiques i el més absolut ridícul, d'haver tingut, ni que fos una dècima part de la preparació cultural requerida per encapçalar un ministeri, el de "Igualdad" De la seva boca i ànima, suposem, van sorgir la sorprenent expressió: "miembros y miembras..." Laus Deo!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer