Eva Maria

Un relat de: manel

Es deia Isabel, almenys és el que entenia quan la cridaven les seves amigues. Ens trobàvem cada dia a la platja, prop de l'únic xiringuito on feien entrepans com déu mana. En Pep i jo solíem arribar cap a les onze del matí, quan sabia positivament que l'hi trobaria, i sempre me les empescava per col·locar-nos força a prop d'on reposava la seva tovallola.
La veritat és que no era massa guapa, potser una mica més alta que jo, i amb uns cabells foscos com la nit que relliscaven enrinxolats al voltant d'una cara petitona, d'on ressaltaven uns ullots verds, desmesurats. Però tenia alguna cosa...
El pits també eren petitons, i cada mugró mirava cap enfora, com si estessin enfadats, més avall el maluc es marcia lleugerament, i per acabar-ho d'adobar quan reia semblava un cavall mal endreçat. Però tenia alguna cosa .....
Sempre portava un biquini de ratlles, i per això la vaig batejar Eva Maria, li esqueia molt més que no pas Isabel.
Me la mirava mentre es posava els sostenidors just abans de banyar-se, però sobretot quan tornava, i se'ls treia amb una gràcia infinita, i es recollia aquella melena negra amb una goma elàstica de color vermell, i aixecava lleument el cap per encarar-se a l'escalfor del sol. Llavors s'estava un moment ben quieta, amb els ulls tancats, oferint-me el seu cos blanquinós, regalimant en silenci la frescor del mar.
Vaig estar calladet observant-la gairebé dues setmanes, xuclant obsessivament la seva presència com una puça miserable, fins que ja no em vaig poder aguantar i vaig obrir la boca:
-Has vist aquella mossa ajaguda més avall, prop de mar? No la trobes encantadora? No sé com es diu però l'he batejat Eva Maria, perquè porta un biquini de ratlles, saps, com la cançó de Fórmula V. Te'n recordes Pep?
-Fórmula V? Vols dir que no desvarieges una mica? I aquesta mossa que dius, no et sembla una mica massa jove per a tu? Relaxa't una mica avi, i remulla't a mar més sovint, ja saps que el metge t'ho va recomanar per la circulació.

Comentaris

  • Què tindreu....[Ofensiu]
    rnbonet | 12-07-2007

    ...els poetes que se us nota tant quan feu prosa? No sé; potser una gràcia especial pels detalls, per la construcció de frases... una espècie d'aura que envolta tot el text, un simbolisme envoltant els personatges...
    Bona història! I clavada!
    Salut i rebolica!

  • Mirar el passat[Ofensiu]
    Anagnost | 11-07-2007 | Valoració: 10

    L'avi no es mira la Isabel/Eva Maria. Es mira el passat, Fórmula V, la seva joventut... Ha identificat la noia amb una cançó, i aquesta amb uns anys irrecuperables.

    Magnífic, el final.

  • ...con su maleta en los pies[Ofensiu]
    Seny i Rauxa | 09-07-2007 | Valoració: 9

    i perque no seguir així, mirant durant les llargues vacances aquesta Eva Maria que roba el somriure d'un avi? m'ha agradat molt, tens raó, tothom té alguna cosa, de vegades només una persona la sap veure.

  • mugrons enfadats[Ofensiu]
    jacobè | 09-07-2007

    "oferint-me el seu cos blanquinós, regalimant en silenci la frescor del mar."
    Tothom té alguna cosa...

    Gràcies per saber llegir el meu poema, manel.

    Aquesta cançó de l'estiu la vaig haver de sentir taral·larejar almenys durant els següents deu anys, quan els graciosos de torn l'associaven amb el meu nom,
    eva

  • Relectura[Ofensiu]
    Nubada | 02-07-2007

    Un cop vist el final, me l'he rellegit unes quantes de vegades per llegir-lo amb uns altres ulls... curiós...

    M'agraden molt els relats que parlen de la gent gran amb aquesta gràcia i delicadesa.

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103705 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht