Ets l'home de la meva vida!

Un relat de: Antònia Puiggròs Muset
Vaig saber amb certesa que seria la dona de la meva vida la primera vegada que la vaig veure al parc. Era una tarda de començaments de primavera i estava asseguda en un banc, sota l’ombra esporuguida d’uns castanyers que començaven a verdejar. Llegia i somreia, absent a tot el que l’envoltava. La vaig mirar des d’una distància discreta i una mena de pessigolleig em va estremir. Era tan guapa!
Des d’aquell dia , cada tarda travessava el parc tornant de la feina. I allà era ella, llegint, somrient. Les meves mirades eren cada dia més agosarades i em retornaven impregnades d’una sensualitat plena de promeses.
Setmanes després els dies de primavera estaven a punt d’acabar-se i jo notava cada dia amb més força aquell esvalotament de les emocions semblant a un esclat de focs d’artifici que no deixa dubtes. Estava enamorat. Ella podia desaparèixer qualsevol dia. I em vaig decidir a adreçar-m’hi.
Pocs dies abans de Sant Joan, vaig seure al seu costat. I ho vaig fer en silenci, temorenc de que reprovés el meu atreviment, però va romandre en silenci i el seu somriure infinitament càlid em va asserenar. Aleshores vaig encetar un monòleg atrafegat, en pocs minuts sabia de mi tant com jo. Quan finalment vaig callar, després de buidar el pap i l’ànima, ella va treure de la bossa una llibreta i escrivint em va explicar que no podia parlar a causa d’un trauma psicològic del que tot just començava a refer-se. Feia dos anys dues amigues seves havien mort en un accident de transit. Era la conductora.
Vaig mirar amb atenció la seva cal•ligrafia, clara, harmoniosa, amb personalitat, i una tendresa infinita em va envair. I vaig saber que seria jo qui aconseguiria retornar-li la parla. En tot cas, poc importava, al seu costat m’envoltava una música dolcíssima.
Ben aviat vam saber trobar centenars de formes creatives de comunicació. Quan pocs mesos després va quedar embarassada, ens van casar. A l’altar, i vestida de blanc, estava increïblement bonica. Quan el mossèn va dir allò de “pots estimar a la núvia” , li vaig fer un petó i li vaig xiuxiuejar:
- Ets la dona de la meva vida!
Aleshores, amb aparent fluïdesa, ella digué:
- T’estimo!
Al sentir la seva veu esquerdada i cridanera, més semblant al grall d’un corb que a la veu d’una persona, un dubte ferotge va irrompre amb força dins el meu ventre. Vaig mirar a la seva família. La seva reacció tranquil•la i el seu somriure burleta m’ho va confirmar. Havia estat víctima d’una enganyifa sense precedents. La sang em va fugir de les venes però, mentre m’esvaïa , encara vaig tenir temps de sentir aquell grinyol esfereïdor que em deia:
- Ets l’home de la meva vida!

Comentaris

  • Quin espant[Ofensiu]
    allan lee | 20-01-2013

    em causa aquest relat. Caricaturesc com el conte de Poe, Los anteojos. L'has llegit? La trama és molt similar. La teva manera d'escriure és, com altres vegades crec que t'he dit, molt original i de gran nivell. Rep una abraçada ben sincera

    a

  • Hola, Antònia,[Ofensiu]
    brins | 05-01-2013 | Valoració: 10


    El teu relat m'ha agradat força. Regales al lector unes descripcions que li permeten introduir-se fàcilment dins del context de la història i ho fas amb tendresa i ironia alhora. El final és boníssim, m'has ben enganyat...

    Rep una abraçada molt afectuosa,

    Pilar

  • Un bon relat...[Ofensiu]
    Mena Guiga | 04-01-2013

    ...amb final inesperat. I punyent (pobre protagonista!). No sé, però, si hauries d'haver deixat entreveure (si més no) que el prota (i perdona per repetir mot) és un home benestant, per tal que el final quedés més creïble.

    Et ffaig ara una llista d' 'errors' petitets que hi he vist (si no t'ofèn):

    -'guapa'...no acabo de saber si és correcte (penso en aquell eslògan de 'Barcelona, posa't guapa' i deu ser que sí).
    -la frase 'Setmanes després....a punt a d'acabar-se' no la trobo ben estructurada i el 'setmanes després' no em sona bé, però jo no sóc la brins per dir-hi gaire més.
    -hi trobo dues comes sobreres (es sap llegint en veu alta i observant les pauses i si són forçades o no):
    'des d'aquell dia,....
    '...abans de Sant Joan, vaig... (aquí separes dràsticament subjecte
    de predicat).
    ' En tot cas, poc importava....
    -al tercer paràgraf repeteixes 'en silenci' massa seguit.
    -'pots estimar' no seria 'pots besar'?
    -'Vaig mirar a la família' la 'a' marxa, és complement directe.

    Un relat amb descripcions acurades i ben estructurat.

    Per molts relats!

    Mena

l´Autor

Antònia Puiggròs Muset

49 Relats

148 Comentaris

40489 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
Vaig nèixer l'any 57 a les envistes de Montserrat. No sóc pretenciosa al dir que he estat una digna lectora, però no vaig començar a escriure de manera regular fins ara fa un any. I m'encanta!
També m'agrada passejar pels camins rurals, la natura m'asserena, i pels carrers plens de gent i de llums.
Passo molt bones estones llegint els vostres relats, desitjo que us agradin els meus i agraeixo d'allò més els vostres comentaris.
Ah! Em dic Antònia i Escandalós no és un pseudònim que s'avingui al meu caràcter sinó el nom del personatge del meu primer conte: L'Escandalós i l'avi Pau.