Esperança

Un relat de: Grünewald

Sé que hi ets,
perquè si no molt trist seria
sentir-se viu,
digerir alegries
i somniar núvols, fantasies.

Ets present, ho sé.
En algun lloc,
entre laments,
entre illes d'aïllament,
tu hi ets, n'estic segur.

No et veig, no.
Mes no em cal per saber
que quan te m'apareguis,
quan et senti a prop meu,
sabré que seràs tu.

Ho notaré, ho presentiré.
Quan els teus sols llueixin,
quan s'il·lumini el teu rostre,
quan se t'escapi el somriure,
sabré que seràs tu.

Puc mirar el mar. Sí.
Sense por d'ofegar-me,
sense temor a les onades
perquè quan tu m'apareguis,
tot, tot, serà diferent.

Comentaris

  • Fascinant![Ofensiu]
    brideshead | 10-10-2005

    Créc, estimat Grünewald, que és un dels teus millors poemes o, millor dit, un dels poemes teus que més m'ha agradat. I et diré que és un d'aquells poemes que penso que hauríem de tenir la sort de trobar en un d'aquells moments en què sentim l'ànima decaiguda, el cor trist, moments d'aquells on sembla que no trobes la sortida enlloc, moments de confusió, moments de desesperança..... perquè la seva lectura fa renéixer, fa pensar que algun dia, en algun moment inesperat, on menys t'ho pensis, trobaràs totes les coses per les quals ha valgut la pena esperar.... i totes aquestes coses, prendran forma en una persona, en un ulls que ara encara et són desconeguts, en un somriure que ara no sents, però que, silenciosament, et dirà que ja és allà, que ja ha arribat, per estar amb tu. I junts podreu mirar el mar, sense cap por d'ofec, sense cap temença a les onades. Ara t'oprimeixen el cor, però l'esperança de la trobada, et dóna el coratge per seguir esperant, i esperant.... Perquè tens tota la certesa que ella vindrà, i des d'aquell moment, "tot, tot, serà diferent".

    Un cant d'esperança lloable, ben escrit, molt acurat, que destil·la una emoció continguda, un sentiment serè, i apassionant alhora.

    Et felicito molt i molt sincerament. És un bell poema, per al meu gust, impecable en la forma i en el fons. Enhorabona! crec que t'estàs desfent molt bé d'aquell encorsetament que em comentaves un dia...

    Un petó, Santi, fins la propera!

l´Autor

Foto de perfil de Grünewald

Grünewald

53 Relats

117 Comentaris

59751 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nat a Barcelona, m'he inclinat per la Història de l'Art, però sempre m'hagués agradat fer filologia catalana. La poesia sempre m'ha agradat: llegir-la i practicar-la. Trobo que és un magnífic instrument per a expressar idees, conceptes, sensacions i sentiments de forma llire i expressiva. Ben mirat, la poesia és -com altres manifestacions- expressió per sobre de tot. Cal sentir-la, viure-la, respirar-la,... Poesia i vida és tot un, una unitat indestriable i totalitzadora. Així soc jo, així són els meus versos.