Esclaves

Un relat de: espurnadagost

La capa d´humil·liació que la cobria va anar fent una crosta invisible però resistent als cops de cada dia. Al seu cap hi mantenia una estranya maroma de núvols.

Com un infant que només ha conegut el món més proper i no havia vist altres realitats, s´aferrava a la seva realitat cruel, desil·lusionada, desafectada.

El desig d´amagar-se d´ell i de tot el que l´envoltava amb ell , inclòs ella, es consolidà en la seva pròpia personalitat. Somiava a vegades a ser com una serp que es desempallega de la seva primera pell per fer-hi sortir una de nova més lluent, més forta, més adaptada a la vida.

Aquesta por ferotge s´apoderava d´ella i pensava que la vida no era per viure-la sinó per esperar la seva fi. En algun moment va sentir-se prop d´aquesta fi, estirada a terra amb les costelles trencades, cridant un auxili mort sense so. El dolor i la sol·litut eren els seus companys fidels, els únics que l´havien acompanyada durant tot aquest temps.


Pensava què estava fent malament, què faria malament, què podia fer per acontentar-lo. Una mirada ? un petó? paraules amables? Es sentia petita, miserable, incapaç de fer res, porca, lletja, puta,... Havia interioritzat totes i cada una de les misèries que li injectava.

Sabia que un dia es llevaria i ja no s´aixecaria més. La immobilitzaria el dolor, la por, la fugida de l´ànima, .. Com la seva mare, prima, callada, espantada, esclava, torturada, trista .

Mai havia estat capaç de defensar-se ni defensar ningú. Aquella nit d´octubre en que va morir, al apropar-se als seus llavis , li va semblar que deia ‘ mata´ l'. Dubtava si havia estat només fruit de la seva imaginació, un petit incís a la seva amargada vida.
I ara , mirava la seva filla de mesos tacada de la seva sang, incapaç de protegir-la. Sabia que abans que acabés la nit acabaria aquell malson.


Comentaris

  • Necessari.[Ofensiu]
    Carles Ferran | 13-12-2011 | Valoració: 9

    Són tants els relats sobre la violència masclista que llegeixo en aquestes pàgines, i són tots tan esfereïdors, tan impactants... Entenc la sensibilització de les dones, és una aberració que en la nostre civilització encara es donin casos (visibles i no visibles, amb final violent o violència permanent) de menyspreu, de sentiment de possessió, d’egoisme envers un ésser humà amb les mateixes condicions i sensibilitat que qualsevol altre ésser humà. Tot i això, és necessari seguir mostrant aquesta xacra, insistir, fins que tots els mascles ho entenguin, les dones ja ho saben.
    No he acabat d’entendre el final. Si és ella la que sent “mata’l”, perquè és ella la víctima?.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de espurnadagost

espurnadagost

12 Relats

28 Comentaris

14367 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Tant se val qui sóc o qui he estat durant tot aquest temps. He viscut el bo i el dolent.

Voldria començar una nova vida fora d´aquest foc que m´està cremant.
Aspiro a ser feliç - com sempre he estat - ser dóna -com sempre he estat- , ser jo - com sempre he estat-.
Tot i les ferides a l´ànima , encara tinc ganes de riure i de viure la vida.
Sé que , com una espurna, puc durar només uns pocs segons fora del foc. Però només per aquests segons de llibertat val la pena arriscar-se.
Ara, sento necessitat d´escriure.

espurnadagost@gmail.com