Els vells som supervivients del naufragi de la vida

Un relat de: Pere Campàs i Bonay

Els que passem de la setantena d´anys, arrossegant més d´una xacra, les píndoles, ara la groga, ara la verda, ara la vermella, ens fan anar tirant, fent la viu-viu.
Em sento com aquells ciclistas, trobats morts en una zona desèrtica, als quals, Jarry, reciclant-los l´energía en ciència-ficciò, fa que, muntats de nou en bicicleta, continuïn pedalant maquinalment, però són morts.
És cos meva, però ja l´envelliment em fa sentir com un transatlàntic a què, abans d´entrar a port, li paren les màquines perquè hi entri per l´empenta que porta.
Quan ens trobem una colla de vells per jugar al canari, penso, i torno a pensar, que som supervivents d´un gran naufragi.
Un metge, parlant d´un ancià octogenari, ingressat a l´hospital amb la salut malmesa, deia a la infermera, tot fent broma : " -Mira, aquest home, si no surt cap contratemps que el curi, demà serà a l´altre barri".
Fa uns dies que, pel volts de la matinada, encara mig adormit, em vaig despertar sentint que un locutor d´Onda Cero preguntava a un tal senyor Limas:
"-Li agrada la música?.
Aquell senyor respongué:
"-Quan era viu, si"
El locutor, sorprès, preguntà de nou:
"-Que vol dir que vosté ara és mort"
L´ancià, molt atrotinat, digué :
« És com si ho fos ».

Mn. Pere Campàs i Bonay

Comentaris

  • no et deixi vencer ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 06-07-2006 | Valoració: 10

    Ens descrius , d'una manera clara i crua, les pors i engoixes de la persona quan comença a sentir-se gran. Crec que si sents la necessitat d'escriure-ho, deu ser perque el teu estat físic domina el teu estat d'ànim, espera , tornaran els dies bons, i llavors viu-los intensament.

    Si t'agrada la poesia, t'invito a llegir dos poemes meus,
    "Tornar acomençar" , "Reneixo "
    a mí també em costa acceptar que em sento jove i no ho sóc! acabo d'entrar en la dècada dels 60, i la meva il.lusió és arrivar a la dels 70 i tenir ganes d'escriure con Tu.

    M'agradat molt el teu relat.