el poeta que volia ser poema

Un relat de: manel

El poeta que volia ser poema
va deixar-nos la pols de l'ànima
entre els dits,
mentre copsava moments d'una vida
que es remou en mig del caos.

El poeta que volia ser poema
va trepitjar els silencis
dels fals paradís,
a la recerca de les paraules
que pretenien construir-lo.

El poeta que volia ser poema
ressona entre els núvols
d'aquesta angoixa,
i encara ens proposa una veu
per on fugir de l'abisme que
ni tan sols la trista vida esgota.

El poeta que volia ser poema
és viu com la incerta glòria
del moment,
com la remor d'unes passes
insegures mostrant el breu camí
que malmet per sobreviure.

Comentaris

  • Imaginatiu[Ofensiu]
    llamp! | 28-04-2007 | Valoració: 9

    Trasllades la poesia al país dels poetes on les paraules son fonedisses i passatgeres. No obstant, les petjades son la marca que l'univers poètic deixa com a rastre de les teves paraules.

    Encantador i sublim. Poèticament correcte. Et felicito i t'estrenyo la mà.

  • OlgaglO | 28-04-2007

    Hola manel

    M'ha emocionat la teva dedicatòria, moltes gràcies. I un plaer descobrir a un altre relataire que es commou amb en Gil de Biedma, fa ja temps que periòdicament tinc la necessitat de rellegir-lo, potser perquè aconsegueix transformar en paraules algunes emocions que d'altra manera es quedarien a l'habitació fosca. Els seus versos tenen alguna cosa d'autèntic, com molt bé tu dius "va deixar-nos la pols de l'ànima entre els dits".

    "El poeta que volia ser poema
    és viu com la incerta glòria
    del moment,
    com la remor d'unes passes
    insegures mostrant el breu camí
    que malmet per sobreviure."
    Potser en Gil de Biedma resta tan viu per això precisament, per l'autenticitat que s'endevina al llegir-lo. Pel testimoniatge de passió, intensitat i abisme que fa perenne la seva obra.

    Un plaer llegir aquest teu homenatge a en Biedma. Un petonàs.

  • A mi em passa el mateix...[Ofensiu]
    F. Arnau | 06-04-2007 | Valoració: 10

    Com deia Gil de Biedma, quan escric estic furtant-li el temps al meu plaer més gran que és el llegir...
    Una forta abraçada!
    FRANCESC

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103725 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht